• Sv. Mise kroz tjedan u 7,00 sati ujutro, a misne nakane imate na oglasnoj ploči.
 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju su samo 2 radi sv. Nikole: u 8,00 i 11,00 sati, a danas su tri redovito.
 • U ovom tjednu su PP. PS i PN., ispovijedam pola sata prije sv. Misa, a u nedjelju ispovijedam sat vremena prije rane sv. Mise, pa dođite već u 7,00 sati na ispovijed radi sv. Nikole.
 • Sv. Nikola: Pred nama je blagdan sv. Nikole biskupa, 6. XII., a mi ćemo ga ove godine proslaviti u sljedeću nedjelju, 4. XII. to je nedjelja pred Nikoljdan. Lani je bilo lijepo pa ćemo slično i ove godine. Sutra u ponedjeljak, će naši ministranti dijeliti Zamolbe po gradu, a vi možete od danas i u Župnom uredu dati svoj novčani prilog do srijede na večer, ili ministrantima ili preko župnog računa. Darove primamo samo u novcu da možemo što pravednije povezati darove djeci. Trebamo svezati 500 darova, a sv. Nikola nema, ako mu mi ne pomognemo. Svim darovateljima unaprijed hvala, a sve darovatelje pročitat ćemo u nedjelju. U nedjelju je ovakav raspored: sv. Misa u 8,00 sati za svu djecu i ostale koji žele, poslije sv. Mise doček sv. Nikole u crkvi, podjela darova djeci koja dođu u crkvu, od rođenja koje roditelji donesu, preko Vrtića koje majke ili tete dovedu, pa do uključivo 8. razreda Osnovne škole. Poslije podjele darova sva djeca i okupljeni puk sa sv. Nikolom izići ćemo na Trg sv. Ilije gdje ćemo se pozdraviti sa sv. Nikolom, od njega čuti koju riječ i primiti blagoslov. Još će biti sv. Misa u nedjelju u 11,00 sati. Ministrantski sastanci bit će danas poslije sv. Misa, a sutra u ponedjeljak ministranti idu po gradu od 10,00 sati ispred Škole, dijeliti Zamolbe, samo idu stariji ministranti u dogovoru s ravnateljicom. Unaprijed hvala svima!
 • Caritas Biskupijski iz Mostara i mi u župi pokrećemo i ove godine Adventsku akciju „Paket ljubavi“. Dosadašnja praksa pokazala se uspješnom pa vas molim i ove godine učinimo tako: svatko od vas tko može i želi bližnjega u potrebi darovati neka sam namiri „paket ljubavi“ s osnovnim namirnicama i odnese onomu tko je potreban i to je hvale vrijedno, a za sve ostale pa i za našu djecu, da danas ne dijelimo nikakve kutijice, u Nedjelju Caritasa, 3. N. Došašća stat će dva ministranta po običaju na vrata crkve pa tko bude želio moći će darovati novac za Caritas i za najpotrebnije, kao svoj božićni dar. Svima unaprijed hvala!
 • Caritas Biskupijski iz Mostara u suradnji sa Župnim ured. provodi jednu akciju socijalne međupomoći, kako pomoći jedni drugima. Koji se želite uključiti, Formulare koje treba popuniti imate u dnu crkve kod tiska, pa kad kod kuće popunite formulare s traženim podatcima, donesite ih u sljedeću nedjelju i predajte poslije Misa u Župni ured, a mi ćemo to proslijediti za Caritas u Mostar. Ako bude falilo formulara, umnožit ćemo još, a ako bude što nejasno, neka djeca ponesu na vjeronauk pa popune sa s. Alojzijom. Hvala na suradnji!
 • Advent u Stocu: Kako smo najavili prošle nedjelje, naši mladi iz župe u dogovoru s Dumom organiziraju programski dvije adventske subote u Stocu, 3. i 10. prosinca. U sljedeću subotu, 3. prosinca u 19,00 sati u Pastoralnom centru Trebinjsko-mrkanske biskupije u Stocu predavanje za mlade na temu: „U iščekivanju Isusa“ održat će naš domaći sin don Ivan Marčić, župni vikar župe sv. Ivana iz Mostara. U 20,00 sati: Zajedničko kićenje bora, na Centru, kod Spomenika. Svi ste pozvani i svi dobro došli! Program adventske subote, 10. prosinca, najavit ćemo u sljedeću nedjelju. Plakate imate na oglasnim pločama i na portalima naše župe: Župnom i Folklornom.
 • Kalendari: stižu ovih dana i imat ćemo ih u prodaji u sljedeću nedjelju.
 • Pjevači: probajte ovih dana božićne pjesme i po 2 pjesme za Adventski koncert na Centru grada, sa svojim voditeljima, a generalna proba pred Božić.
 • Folklor: probe ćemo sada stalno imati nedjeljama poslije 3. sv. Mise, pa tako i danas, a petkom u 20,00 sati.
 • Najavljujem na vrijeme: Božićna ponoćka u Stocu u ponoća, prigodni program u 11,15 s. na večer, a poslije Ponoćke pučko slavlje uz kolo, pjesmu, igru i veselanje s čašicom pića.
 • Jaslice na Centru su već postavljene, a vi Jaslice posjetite i kod njih se pomolite!
 • Tradicionalni Adventski koncert: svih stolačkih župa bit će kod Jaslica na Centru u 4. Nedjelju Došašća, 18. XII. u 16,00 sati. Pozivam vas sve, a vi pozovite svoje po svijetu da taj dan svi budemo na Centru našega grada.
 • Župni vjeronauk: danas redovito poslije sv. Misa u 8,00 i 9,30 s., a u sljedeću nedjelju neće biti vjeronauka radi vanjske proslave Sv. Nikole.
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.
 • Ovih dana umrla je naša župljanka Mara Gustin iz Poprati, za pokoj njezine duše pomolimo se! Oče naš…