• Sv. Mise kroz tjedan u 7,00 s. ujutro, osim petka u 16,30 s. na Križevac.

 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju su samo 2: u 8,00 i u 17,00 sati, objasnit ću poslije, a danas su 3 sv. Mise.
 • Pokorničko hodočašće u Hrasno: I ove godine organiziramo u Korizmi pokorničko hodočašće župa Trebinjske biskupije u Svetište Kraljice Mira u Hrasno, svake nedjelje hodočaste po tri župe, a svećenici susjedni ispovijedaju. U sljedeću nedjelju ispovijedam i ja u Hrasnu, a u 2. nedjelju 8. III. hodočaste župe Rotimlja, Stolac i Gradina kod Čitluka. Povratna karta autobusom košta 5 KM., javljajte se u Župni ured, a potičem da pođete i malim autima. Autobusi župa Stoca i Rotimlje polaze u 2. nedjelju iz Stoca od crkve u 13,50 s. Program: u 15,00 s. Križni put, Sv. ispovijed – ispovijeda više svećenika, u 16,30 sv. Misa, predvodi i propovijeda susjedni svećenik. Prospekt imate na oglasnoj ploči i na portalu župe.
 • Jedna obavijest: U sljedeću nedjelju imat ćemo našega biskupa u gostima, pa će biti samo 2 sv. Mise: u 8,00 i u 17,00 s., ovu Misu u 17,00 s. predvodit će nam o. biskup Ratko. Prošlih godina lijepo je uspjelo s bračnim parovima, dosta vas se odazvalo, što je znak da je bilo pogođeno, pa ćemo tako organizirati i ove godine. Pa neka u nedjelju dođu svi bračni parovi iz župe, nije važno koliko ste godina u braku, najprije dođite na sv. Misu u 17,00 s., a onda poslije Mise o. biskup održat će upravo za vas predavanje ovdje u crkvi, a poslije predavanja sve vas dumo poziva u župni kafić na čašicu pića i druženja s našim biskupom, a poslije toga svi na kavu u grad ispod ruke, da vas mine želja mladih dana. Dakle pozivam vas sve, čitavu župu, koji možete, dođite na sv. Misu u nedjelju u 17,00 s., a poslije sv. Mise predavanje samo za bračne parove, a ostali su poslije Mise slobodni. Prije podne samo jedna sv. Misa u 8,00 s., za one koji ne mogu doći popodne.
 • Ministranti: neka budu obučeni u nedjelju u Sakristiji u 16,30 s., a Pjevači: na Koru u 16,45 s.
 • Korizma je vrijeme odricanja, pokore, posta i molitve, učinimo nešto dobro u ovoj Korizmi.
 • U sljedeći petak, 27. veljače i svakog petka u Korizmi bit će Križni put sa sv. Misom na Križevcu u 16,30 sati. Prošloga je petka bilo vrlo lijepo, masa svijeta, više stotina vjernika, što je bilo lijepo za pogledati kako procesija u pobožnosti vijuga uz Križevac u pjesmi i molitvi. Bogu hvala. Pozivam vas sve na Križni put i ovoga petka i svakog petka u Korizmi uz Križevac u 16,30 s., od najmlađih do najstarijih.
 • Prvopričesnici kako nam se bliži Prva Pričest u našoj župi na Mali Uskrs, 12. travnja, u drugu subotu počinjemo s kontrolnim ispitima, probama, i vježbama, a do tada s časnom sestrom dobro učite. Krsne listove ili potvrde o krštenju, ako niste kršteni u ovoj župi, donesite do kraja ožujka, 3. mjeseca.
 • Krizmanici: Učite sada gradivo iz katekizma: Molitve i pouke IV. dio (103.-108.) i vama će početi u drugom tjednu kontrolni ispiti za Krizmu, koja će biti u nedjelju, 17. svibnja.
 • Tečaj za kršćanski brak u Stocu za čitav Dekanat, 13. 14. i 15. ožujka, zaručnici javljajte se!
 • Folklor: proba danas poslije 3. sv. Mise u 12 s., u petak u 20 s. i generalna za zbor „Mladi“ u nedjelju u 16 s.
 • Župni vjeronauk: redovito danas poslije sv. Misa u 8,00 i u 9,30 s., u sljedeću nedjelju nećemo imati vjeronauka jer imamo Biskupa u gostima, pa tako neće biti ni vjeronauk za mlade, zato svi na Misu u 17,00 s.
 • U sljedeću nedjelju je P.N.: pa vas molim koji ispovijedate prve nedjelje dođite na ispovijed prije rane Mise u 7,00 s., sat vremena prije ispovijedam, jer popodne ispovijedam u Hrasnu, a u 17,00 s. imamo Biskupa pa neću moći ispovijedati prije Mise u 17,00 s., možete doći na ispovijed ujutro, a popodne biti na sv. Misi i pričesti.
 • Jedna napomena: Caritas iz MO poslao nam je kutijice za prikupljanje priloga u Korizmi, časna će ih ovih dana podijeliti djeci, a oni će ih vratiti u 5. Nedjelju Korizme, a možete svoje korizmene priloge skupljati i u privatnim kasicama ili kovertama kod kuće, a vi ostali možete svoje priloge donijeti osobno u 5. Nedjelju Korizme i predati ih u dnu crkve našim ministrantima.
 • Pomoć Ljubinju: naša kapela u Ljubinju i njezin okoliš, te naše katoličko groblje, potrebni su malo uređenja i popravka, pa vas molim evo danas na početku Korizme da damo svoj korizmeni prilog za ovu našu kapelu, dvojica ministranata stat će na vrata crkve pa tko želi pomoći, neka stavi u košaricu, hvala svima unaprijed.
 • CnaK, u dnu crkve imate još najnovijeg broja CnaKa pa nabavite po cijeni od 3 KM.
 • Današnje krštenje u 11 s.: David Šutalo, rođ. u Austriji u Feldkirch-u, 23. X. 2014., prvo dijete rodit. Ivica Šutalo i Biljana r. Čekić, kum: Branimir Markić. Čestitamo!

 • Sada poslije sv. Mise bit će uobičajeno pepeljanje pepelom koji smo blagoslovili na Čistu Srijedu-Pepelnicu. Pepeljamo se u znak posta i pokore riječima: Sjeti se čovječe da si prah i da ćeš se u prah pretvoriti. Stanimo poslije Mise pred oltar u dva reda, klupa po klupa, a pjevači neka na kraju Mise po običaju zapjevaju jednu pjesmui ili nastave Gospin plač, pa onda oni.
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka sačeka poslije pepeljanja, nećemo se zabaviti.
 • Ovih dana umrla je naša župljanka Dragica Babić iz Poprati, za pokoj njezine duše, pomolimo se! Oče naš …