• Sv. Mise kroz tjedan u 7,00 sati ujutro, osim petka u 18,00 sati.
 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju su 3 redovito: 8,00, 9,30 i 11,00 sati, a danas su 2: u 8,00 i 11,00 sati.
 • U srijedu, 6.XII. je sv. Nikola, biskup, sv. Misa na Pješivcu-Greda-Ćemalovina u 11 s., ispovijed prije sv. Mise.
 • U petak, 8. XII. je Bezgrješno Začeće BDM, nezapovjedan blagdan, sv. Misa redovito u 7,00 sati ujutro, a Bezgrješno je patron župe Hrasno, sv. Misa u 11,00 sati.
 • U nedjelju, 10. XII. Bit će u crkvi sv. Misa u 8,00 s. za našeg pok. Predsjednika Tuđmana, 18. obljetnica smrti.

 • Ovih dana naši bosansko-hercegovački biskupi izdali su Priopćenje za javnost u povodu presude u Den Haagu, pa možete pročitati na portalima KTA-i Biskupske konferencije BiH., a i na drugim portalima. Kao vjernici pratit ćemo i dalje upute i smjernice naših biskupa i po njima se ravnati.
 • Caritas Biskupijski iz Mostara i mi u župi pokrećemo i ove godine Adventsku akciju „Paket ljubavi“. Dosadašnja praksa pokazala se uspješnom pa vas molim i ove godine učinimo tako: svatko od vas tko može i želi bližnjega u potrebi darovati neka sam namiri „paket ljubavi“ s osnovnim namirnicama i odnese onomu tko je potreban i to je hvale vrijedno, a za sve ostale pa i za našu djecu, da danas ne dijelimo nikakve kutijice, u Nedjelju Caritasa, 3. N. Došašća stat će dva ministranta po običaju na vrata crkve pa tko bude želio moći će darovati novac za Caritas i za najpotrebnije, kao svoj božićni dar. Svima unaprijed hvala!
 • Advent u Stocu 2017.: Kako smo najavili prošle nedjelje, naši mladi iz župe u dogovoru s Dumom organiziraju programske adventske dane i večeri u Stocu „Advent u Stocu 2017.“, pa kako koji program bude nadolazio, tako ćemo ga i najavljivati na našem župnom portalu, a objavljivat će ga i drugi portali.
 • Kićenje bora na Centru: Kako je jučer u subotu bila kiša pa se nije mogao okititi bor na Centru grada, učinit ćemo to sutra u ponedjeljak, 4. prosinca u 19,00 sati, kićenje, blagoslov i otvaranje „Adventa u Stocu 2017.“
 • U petak, na Bezgrješno Začeće B.D.M., 8. prosinca naša Župna pjevačka skupina „Vidoštačka kraljica“ obilježava svoju 20.-tu obljetnicu svoga djelovanja i pjevanja. Svečana Sv. Misa bit će u petak u našoj župnoj crkvi sv. Ilije Proroka u 18,00 sati, nakon sv. Mise slijedi prigodni program i dvadesetminutni dokumentarni film o povijesnom putu naših Kraljica, poslije će biti domjenak i druženje za uzvanike i goste u našoj župnoj Dvorani za mlade. Svi ste pozvani na sv. Misu i prigodni program u crkvi u petak u 18,00 sati, gdje ćemo našim Kraljicama čestitati, s njima se radovati i za njih se Bogu pomoliti. Dobro nam došli!
 • U subotu, 9. prosinca u 19,00 sati organiziramo u našoj župnoj crkvi jednosatno Euharistijsko klanjanje pred Presvetim za naše mlade u Stocu. Program večeri: Izlaganje Presvetog Sakramenta na oltaru uz prigodnu pjesmu, zatim će se ispreplitati duhovni programi kroz osobnu molitvu u tišini, zajedničke pjesme, prigodna čitanja mladih i na kraju litanije Presvetom Srcu Isusovu i blagoslov s Presvetim. Poslije klanjanja u crkvi, nastavlja se druženje mladih uz čaj u župnoj Dvorani za mlade kod župne crkve. Mladi, svi se pozvani na ovu blagoslovljenu Euharistijsku večer u subotu u 19,00 sati, ali i svi ostali vjernici koji se žele duhovno uključiti, dobro došli. Generalna proba za sve sudjelovatelje u duhovnom programu: Kraljice, Angelus, Folklor i čitači bit će u subotu u 18,00 sati u crkvi, sat vremena prije početka Kljanjanja. Odazovimo se svi Isusu na Njegov poziv!
 • Kalendari za 2018. godinu: već su stigli u Župni ured i imat ćemo ih u prodaji u sljedeću nedjelju.
 • Pjevači: probajte ovih dana božićne pjesme i po 2 adventske pjesme za Adventski koncert na Centru grada, sa svojim voditeljima, a generalne probe bit će pred Božić.
 • Folklor: probe ćemo sada stalno imati nedjeljama poslije 3. sv. Mise, pa tako i danas.
 • Najavljujem na vrijeme: Božićna ponoćka u Stocu u ponoća, prigodni program u 11,15 s. na večer, a poslije Ponoćke pučko slavlje uz kolo, pjesmu i veselanje s čašicom pića.
 • Jaslice na Centru su već postavljene, a vi Jaslice posjetite i kod njih se Isusu pomolite!
 • Tradicionalni Adventski koncert: svih stolačkih župa bit će kod Jaslica na Centru u 4. Nedjelju Došašća, ove godine i Badnji dan, 24. XII. u 16,00 sati. Pozivam vas sve, a vi pozovite svoje po svijetu da taj dan svi budemo na Centru našega grada.
 • KMNL: Započinje u četvrtak, 7. XII. zajedničkim sastankom u Mostaru-Župa sv. Ivana u 19,30 sati, a naša župa je ove godine bila prvak KMNL Crkve u Hrvata , pa se nadamo dobrom uspjehu i sljedeće godine.
 • Župni vjeronauk: u sljedeću nedjelju redovito, a danas neće biti vjeronauka radi vanjske proslave Sv. Nikole.
 • Pod Misom u 8,00 s. Ako tko ima kakvih obveza, iza ove sv. Mise bit ću kratko u Župnom uredu. A sada odmah iza blagoslova i pjesme dolazi nam sv. Nikola uz crkvu, on će nas sve pozdraviti i podijeliti darove. Nikola je dotjerao preko 250 darova. Hvala svima koji su pomogli, a sponzore čitamo kasnije. Poslije podjele darova, ako bude lijepo vrijeme, idemo svi sa sv. Nikolom na Trg sv. Ilije, najprije će ići sv. Nikola s Dumom i anđelima, a sav narod i djeca neka iziđu na Trg. Na Trgu će se sv. Nikola s nama pozdraviti, blagosloviti, zapjevati i time završavamo. Sljedeća je sv. Misa u 11,00 sati. Nije dopušteno ići dva puta po dar sv. Nikoli. Držimo se reda, a momci će pomoći kod redanja. A sada blagoslov, pjesma, pa sv. Nikola.
 • Pod Misom u 11,00 s.: Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.