• Sv. Mise kroz tjedan u 7,00 sati ujutro, a misne nakane imate na oglasnoj ploči.
 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju su 3 redovito: 8,00, 9,30 i 11,00 sati, kao i danas.
 • Braćo i sestre! Pred nama je Ilindan, naš najveći župni blagdan, Patron župe, Dan grada i općine. Već se nalazimo u bližoj pripravi i početku Trodnevnice. Bit će više svećenika za ispovijedanje.
 • Folklor i Veliki zbor „Mladi“: zajednička proba danas za sve pjevače poslije 3. sv. Mise na koru, a poslije za Folklor proba u dvorani i u nedjelju proba poslije 3. sv. Mise, a generalna proba na Ilindan u 2. četvrtak u 10 s., sat vremena prije pučke sv. Mise.
 • Ministranti: svaku večer Trodnevnice na Misu, a na Ilindans svi obučeni pred sakristijom u 10,30 sati, vaše obveze po dogovoru, a svi ministranti i krizmanici za vas radovi kod crkve kad vas pozovemo, a u drugi ponedjeljak, 17. VII. u 8,00 sati ujutro postavljanje klupa u crkvenom dvorištu.
 • Folklor, mladi, ministranti i krizmanici: u drugi utorak sutri dan po Večeri folklora i u drugi petak sutri dan po Ilindanu pospremanje i čišćenje kod crkve oba dana u 8,00 sati ujutro.
 • Ponedjeljak, 17. VII. 1. večer trodnevnice u Župnoj crkvi, u 18,30 ispovijed, u 19,00 s. pobožnost i sv. Misa, koju predvodi i propovijeda don Pavo Filipović, župnik i dekan Suhopolja kod Virovitice, pjeva: župni zbor iz Suhopolja.

  Poslije sv. Mise: „16. Večer Folklora“ u 20,00 s. na Vanjskoj pozornici kod župne crkve: nastupa 10 Društava i klapa od Dalmacije preko Herceg-Bosne do Slavonije, a poslije Folklora pjeva Marin Previšić i grupa: „Kamen“. Svi ste pozvani, a pozovite i svoje prijatelje iz Domovine i svijeta u bogati program „16. Večeri folklora“ u Stocu. Molim naš Folklor i naše domaćice da u drugi ponedjeljak do 18,00 s. donesu u župnu dvoranu kod crkve pecivo, što tko može: pite, kolače, krofne, uštipke, kiflice…za počastiti sudjelovatelje i goste u „Večeri folklora“, koje smo tu večer pozvali u Stolac i svima unaprijed hvala.

 • Utorak, 18. VII. 2. večer trodnevnice u Župnoj crkvi u 18,30 ispovijed, a u 19,00 s. pobožnost i sv. Misa, koju predvodi i propovijeda don Ivan Marčić, kapelan iz župe sv. Ivan Mostar, pjeva: stolačka djevojačka skupina: „Vidoštačka kraljica“.
 • Srijeda, 19. VII. 3. večer trodnevnice u Župnoj crkvi u 18,30 isp., a u 19,00 s. pobožnost i sv. Misa, koju predvodi i propovijeda don Damjan Raguž, župnik Rotimlje, pjeva: stolačka djevojačka skupina, „Angelus“.
 • U četvrtak, 20. VII. – ILINDAN, naša glavna svetkovina – Sv. Ilija Prorok zaštitnik župe, grada i općine. Svečanu sv. Misu u 11,00 s., predvodi: Mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački. Na početku sv. Mise biskup će izmoliti posvetnu molitvu pred kipom sv. Ilije na njegovu Trgu, a potom će podijeliti blagoslov „Urbi et orbi – Gradu i svijetu“, nakon čega slijedi svečana sv. Misa.
 • A na Ilindan večer opet svi pred crkvu u 21,00 s.: Koncert, pjeva: grupa „Enigma“ iz Čitluka, a gost Večeri Dražen Zečić. Svi ste pozvani, pozovite i svoje goste i prijatelje, ulaz slobodan. Molim odgovorne u Klubu da otvore Igralište u ponedjeljak na „Večeri folklora“ u 17,00 sati i na Ilindan u 9,00 i 17,00 sati, radi parkiranja.
 • Slavonija: u ponedjeljak, 17. VII. popodne dolaze nam naši dragi gosti i prijatelji iz Suhopolja-Slavonija KUU „Suhopolje“ pa će ih taj dan popodne pred crkvom dočekati, primiti i po obiteljima ugostiti naše HKUD „Stolac“.
 • Hodočašće u Ulog sv. Ani, 26. VII. polazak u 6,30 s. ujutro. Ove godine naša crkva sv. Ane u Ulogu obilježava svoju 80.-tu obljetnicu blagoslova, a budući su decenijama mnogi planištari i pobravičari iz naše stolačke župe odlazili ljeti na ispašu u planine i dolazili u Ulog na sv. Anu, mi ove godine organiziramo hodočašće stopama naših planištara. Mnogi će poći osobnim autima, a Dumo organizira autobus i Dumo ide s hodočasnicima, a našao sam zamjenu za sv. Misu u groblju sv. Ane Ober-Doluša. Put autobusom košta 20 KM, polazak je u 6,30 s. ujutro, a povratak do na večer. Poći će i jedan dio našeg Folklornog društva u civilu. Ponesite hranu i vodu za piće i kape radi planinskog sunca .Upise i uplate primamo od danas u Župnom uredu.
 • CnaK: stigla je nova CnaK, pa nabavite u dnu crkve po cijeni od 3 KM.
 • Javlja župnik nevesinjski: Sv. Misa na Morinama na Livodi u nedjelju pred Ilindan, 16. VII. u 11,00 sati. Oni koji žele poći neka se pripreme za planinske uvijete. Oglas imate na oglasnoj ploči.
 • U četvrtak, 13.VII. sv. Misa za poginule od Muslimana na Gradini kod križa bit će u 19 s.
 • Jedna obavijest: Molim vas, ovih dana uređujemo crkveno dvorište, pa svi pripazite na urednost oko crkve.
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.
 • Ovih dana umrli su naši župljani: Anđelko Marić pokopan na Orlji i Karlo Bogdanović pokopan na Udori, za pokoj njihovih duša pomolimo se! Oče naš…