• Sv. Mise kroz tjedan: ponedjeljak, utorak, srijeda i četvrtak u 7 s. ujutro, trodnevnica: petak, subota i nedjelja u 19 s., i još 1 misa u nedjelju u 11,00 sati.

 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju su 2: pučka u 11,00 sati i večernja sv. Misa, to je treća večer trodnevnice u 19,00 sati, a danas su 3 sv. Mise redovito.
 • Folklor i Veliki zbor „Mladi“: zajednička proba danas za sve pjevače poslije treće sv. Mise u 11,00 sati, a generalna proba na Ilindan u drugi ponedjeljak u 10,00 sati.
 • Ministranti: vaše obveze po dogovoru, a svi ministranti i krizmanici za vas radovi kod crkve kad vas pozovemo, a u subotu, 18. VII. u 9,00 sati ujutro postavljanje klupa u crkvenom dvorištu.
 • Folklor, mladi, ministranti i krizmanici: u nedjelju sutri dan po Večeri folklora i u drugi utorak sutri dan po Ilindanu pospremanje i čišćenje kod crkve oba dana u 9,00 sati ujutro.
 • Petak, 17. VII. 1. večer trodnevnice u Župnoj crkvi, u 18,30 ispovijed, u 19,00 s. pobožnost i sv. Misa, koju predvodi i propovijeda don Damir Pažin naš mladomisnik i to je ujedno njegova Misa zahvalnica za čitavu župu, pjevaju stolačke djevojačke skupine: „Vidoštačka kraljica“ i „Angelus“.
 • Subota, 18. VII. 2. večer trodnevnice u Župnoj crkvi u 18,30 ispovijed, a u 19,00 s. pobožnost i sv. Misa, koju predvodi i propovijeda don Damjan Raguž, župnik Rotimlje, pjeva „Veliki župni zbor“ iz župe Rotimlja.

  Poslije sv. Mise: „Večer Folklora“ u 20,00 s. na Vanjskoj pozornici kod župne crkve:
  nastupa 12 Društava i klapa od Dalmacije preko Herceg-Bosne do Like, a poslije Folklora pjeva grupa: „Pelegrin“ iz Mostara. Svi ste pozvani, a pozovite i svoje prijatelje iz Domovine i svijeta u bogati program 12. „Večeri folklora“ u Stocu. Molim naše Folklore i domaćice da u subotu do 18,00 s. donesu u župnu dvoranu kod crkve pecivo, što tko može: pite, kolače, krofne, uštipke, kiflice…za počastiti sudjelovatelje i goste u Večeri folklora, koje smo tu večer pozvali u Stolac i svima unaprijed hvala.

 • Nedjelja, 19. VII. 3. večer trodnevnice u Župnoj crkvi u 18,30 isp., a u 19,00 s. pobožnost i sv. Misa, koju predvodi i propovijeda don Nikola Menalo, župnik Blagaj-Buna, pjeva „Veliki župni zbor“ iz župe Blagaj-Buna.

  U nedjelju pučku sv. Misu u 11,00 sati predvodi i propovijeda don Pejo Ivkić, župnik Brinja u Lici, pod sv. Misom pjeva KUD „Brinje“ iz Like, koji nam dolaze ove godine na Smotru Folklora u subotu u Stolac.

 • U ponedjeljak, 20. VII. – ILINDAN, naša glavna svetkovina – Sv. Ilija Prorok zaštitnik župe, grada i općine. Svečanu sv. Misu u 11,00 s., predvodi: Mons. dr. Vlado Košić, biskup sisački. Na početku sv. Mise biskup će izmoliti posvetnu molitvu pred kipom sv. Ilije na njegovu Trgu, a potom će podijeliti blagoslov „Urbi et orbi – Gradu i svijetu“, nakon čega slijedi svečana sv. Misa.
 • A na Ilindan večer opet svi pred crkvu u 21,00 s.: Koncert, nastupa: JOLE i grupa „Bolero“. Svi ste pozvani, pozovite i svoje goste i prijatelje, ulaz slobodan. Molim odgovorne u Klubu da otvore Igralište u subotu na „Večer folklora“ u 17,00 sati i na Ilindan u 9,00 i 17,00 sati, radi parkiranja.
 • Lika: u subotu popodne dolaze nam naši dragi gosti i prijatelji iz Brinja, Lika-Hrvatska, pa će ih u subotu popodne pred crkvom dočekati, primiti i po obiteljima ugostiti naše HKUD „Stolac“.
 • Naša crkva u Stocu spada u Listu nacionalnih spomenika, pa će danas, prije i pod sv. Misom u 11,00 s., kamere snimiti našu crkvu iznutra i izvana za potrebe izrade filma u turističko-kulturne svrhe s dozvolom Crkve.
 • Javlja župnik nevesinjski: Sv. Misa na Morinama na Livodi u nedjelju uoči Ilindana, 19. VII. u 11,00 sati. Oni koji žele poći neka se pripreme za planinske uvijete.
 • U ponedjeljak, 13. VII. sv. Misa za poginule od Muslimana na Lokvama bit će u 19,00 s.
 • U srijedu, 15. VII. u 18,00 sati u našoj župnoj dvorani Pastoralnog centra kod naše crkve u Stocu bit će predstavljen Humski zbornik Župa Stjepan Krst, trebalo je predstavljanje biti u Biskupijskom centru u Stocu, ali radi unutarnjih radova promocija će biti u dvorani kod crkve. Svi ste pozvani, a plakat imate na oglasnoj ploči.
 • Jedna obavijest: Molim vas, ovih dana uređujemo crkveno dvorište, pa svi pripazite na urednost oko crkve.
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.