• Sv. mise kroz tjedan u 700 sati ujutro, a misne nakane imate na oglasnoj ploči.
 • Sv.mise u sljedeću nedjelju u crkvi samo 2 radi Sv. Nikole: 800 i 1100 sati, a misu u 930 ispuštamo.
 • Đakonski oglas.: Sveti red đakonata želi primiti: Ivan Marčić, sin Josipov i Iris rođ. Vanovac iz Vidova Polja, naša župa. Đakonski oglas danas, 28. XI., a đakonsko ređenje predviđeno je u župi Gradina kod Čitluka, krajem ove godine, gdje je Ivan sada na praktikumu. Preporučujemo ga u molitve.
 • U ovom tjednu su Prvi petak, Prva subota i Prva nedjelja. U Prvi petak i Prvu subotu ispovijed u 630, a misa u 700 sati ujutro, a u Prvu nedjelju ispovijed prije misa.
 • Sv. Nikola: Pred nama je blagdan sv. Nikole biskupa, 6. prosinca, ove godine. Slavimo ga u sljedeću nedjelju, nedjelju pred njegov blagdan. Lani je bilo vrlo lijepo, pa ćemo slično i ove godine. Sutra, u ponodjeljak, će naši ministranti dijeliti Zamolbe po gradu, a vi možete od danas i u Župnom uredu dati svoj novčani prilog, do srijede veče, ili ministrantima. Darove primamo samo u novcu da možemo što pravednije povezati darove djeci. Trebamo svezati 700 darova, a Sv. Nikola nema ako mu mi ne pomognemo.
  Sve darovatelje čitamo u nedjelju i unaprijed im hvala!
 • U nedjelju je ovakav raspored: Sv. misa u 800 za svu djecu i ostale koji žele, poslije mise doček u crkvi Sv. Nikole, podjela darova djeci koja dođu u crkvu, od rođenja koje majke donesu, preko Vrtića koje tete dovedu, pa do Osnovne škole do uključivo 8. razreda koje učititelji i nastavnici doprate, a onda poslije darova sva djeca s roditeljima i sv. Nikolom izaći će ovdje na Trg Sv. Ilije gdje ćemo se pozdraviti sa Sv. Nikolom, od njega čuti koju riječ i primiti blagoslov. Još će biti sv. misa u nedjelju u 1100 sati, a misu u 930 sati ispuštamo. Molimo učitelje i nastavnike iz Osnovne škole i tete uz Vrtića da budu uz djecu u nedjelju na misi i da pomognu oko redanja za darove u crkvi i na Trgu, naravno ako bude lijepo.
 • Ministrantski sastanci bit će danas poslije misa, a sutra u ponedjeljak idu po gradu od 1000 sati ispred Škole, dijeliti Zamolbe. Ići će samo nekoliko starijih ministranata, da ne bude gužva kroz grad, pa da do podne zatekenu vlasnike u radnjama, jer kažu „kad gazde odu ne treba ti tamo ići“… Unaprijed hvala svima!
 • Đakovo: sinoć su nam bili prijatelji iz Đakaova, KUD „Tena“ i tamburaši predvođeni gradonačelnikom gosp. Zoranom Vinkovićem. Predstavili su nam lijep program, nakon čega je slijedila zakuska uz ugodno duženje i pjesmu. Susret domaćih i gostiju protekao je vrlo lijepom raspoloženju!
 • Biskupijski Caritas i mi u župi pokrećemo Adventsku akciju “Paket ljubavi”. Pred Božić bismo željeli podijeliti prigodne pakete najpotrebnijima u župi koji nam se jave. Zato predlažem da svi vi koji možete i želite namirite paket od 20-25 KM vrijednosti i donesete u drugu nedjelju, tj. 3. Nedjelju Došašća 12. prosinca kad pođete na misu, u našu župni dvor. Paket bi trebao sadržavati osnovne namirnice: ulje, brašno, šećer, rižu, sol, tjesteninu, konzerve, slatkiše za djecu i sl. Mi imamo lanjski popis najpotrebnijih u župi, koji su se sami prijavili, pa ćemo njima i drugima koji se jave podijeliti pakete pred Božić. Hvala!
 • Današnje krštenje u 1100 sati: Krstila se Mirjana Palameta, Stolac, rođena u Dubrovniku, 10. X. 2010., 2. dijte roditelja Maria Palamete i Anđelke rođ. Pažin, kuma: Kristina Kuzman. Čestitamo!
 • Folklor: proba za momke srijeda i petak, a za sve nedjeljom poslije 3. mise.
 • Najavljujemo na vrijeme: Božićna Ponoćka u Stocu u ponoća, a prigodni program u 1100 sati na večer. Poslije Ponoćke pučko slavlje predvode naša 2 folklorna društva uz kolo, pjesmu, igru, iće i piće.
 • Jaslice na Centru su postavljene, hvala svima koji su pomagali, a vi Jaslice posjetite i pomolite se!
 • Tradicionalni Božićni koncert: svih stolačkih župa bit će kod Jaslica na Centru u 4. Nedjelju Došašća, 19. XII. u 1600 sati . Pozivam vas sve, a vi pozovite i svoje po svijetu da taj dan budu na Centru.