• Sv. Mise kroz tjedan govorit ću izvan župe, a u subotu Misa u crkvi u 7,00 sati ujutro.

  • Svete Mise u sljedeću nedjelju su 3 redovito: 8,00 i 9,30 i 11,00 sati, kao i danas.
  • Ženidbeni oglas: Sveti sakramenat ženidbe želi primiti: Stanislav Marinović, sin Marinkov i Ivice r. Sopta iz Mostara župa sv. Luke i Anita Brać, kći Ivanova i Dragice r. Papac s Pješivca, naša župa. Ženidbeni oglas danas, a vjenčanje predviđeno u Stocu u subotu, 24. kolovoza 2013. u 17,30 sati.
  • Tečaj priprave za kršćanski brak: Zaručnici iz našega Dekanata, koji se planiraju vjenčati sljedeće jeseni, zime i proljeća, Tečaj će se održati na Aladinićima za čitav Dekanat 3 večeri: 12., 13. i 15. rujna, četvrtak, petak i nedjelja (a subotu, 14. rujna preskačemo radi Uzvišenja sv. Križa: Misa u katedrali u Mostaru) od 19,00 do 21,00 s., 3. vikend u devetom mjesecu. Uzimite potvrde od svojih župnika i dođite na Tečaj.
  • U sljedeću nedelju je Gospa od Zdravlja, Patron župe i Dan općine Neum, sv. Misa i Krizma u Neumu u 11,00 s.
  • U četvrtak, 22. kolovoza je blagdan BDM Kraljice, supatron župe Rotimlja, sv. Misu u Rotimlji u 11 s. predvodi biskup Ratko a don Damjan proslavlja 40 godina svoga svećeništva, pa tko može neka u četvrtak pođe na Rotimlju, a sve ostalo imate na plakatu kod crkve.
  • Popis stanovništva od 1. do 15. listopada 2013. u BiH. Braćo i sestre u vezi s ovim popisom naši biskupi pozivaju sve vjernike da na vrijeme priprave potrebne važeće osobne dokumente i da se odazovu na popis. Moralna je obveza svakog katolika javno i ponosno očitovati svoju vjersku pripadnost i uvijek se izjasniti katolikom, pa i na popisu stanovništva, a časna je obveza čuvati i njegovati svoj narodni identitet, posebice u ovim vremenima u BiH gdje skoro svi katolici pripadaju hrvatskom narodu. Popis stanovništva nije novost suvremenoga društva. I u Svetom Pismu čitamo kako su se nazaretski stanovnici Marija i njezin zaručnik Josip odazvali naredbi cara Augusta i podvrgli se „popisu svega svijeta“. Svi su išli u svoj grad. Stoga ćemo i mi ozbiljno shvatiti naredbu civilnih vlasti te odgovorno pristupiti popisu i na taj način doprinijeti da BiH i dalje bude zemlja i katolika, i vjekovnih Hrvata kao konstitutivnog naroda. Pravo biti popisan ima svaki onaj koji ima državljanstvo ove zemlje, ali mora biti prijavljen. Stoga se o ovome već sada treba dokumentacijski pobrinuti. Kasno će biti kada popis otpočne, a kad otpočne neka izjašnjavanje bude odlučno. Nema Bosanac, Hercegovac, vjernik, nevjernik, naš jezik, domaći jezik. Zato, na primjer, hrvatski katolik u Hercegovini po nacionalnosti je Hrvat, materinski jezik je hrvatski, a po vjeroispovijesti je katolik, kako već predviđa rubrika. Ako ovako mi Hrvati katolici ne postupimo, bit ćemo automatizmom svrstani u red „ostalih“, a to znači stranci i lutalice u zemlji otaca svojih. Stoga, na Popis se pravovremeno s dokumentima pripravi, odgovorno odazovi i pravim se nacionalnim i religioznim imenom svjesno nazovi!
  • U četvrtak, 22. VIII. u 17 s. u Stocu će se održati katehetski sastanak za oba naša dekanata.
  • Stolačku Monografiju od 10 KM. i posljednju CnaK od 3 KM. možete nabaviti u dnu crkve.
  • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije svete Mise.
  • A sada ćemo izmoliti Molitvu za duhovna zvanja.