• Sv. Mise kroz tjedan: u ponedjeljak u 7,00 s. ujutro, u trodnevnicu utorak, srijeda i četvrtak u 19,00 s., u petak – Mala Gospa u 11,00 s., i subotu u 7,00 s. ujutro.

 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju su 3 redovito: 8,00, 9,30 i 11,00 sati, kao i danas.
 • Ženidbeni oglas: Sveti sakramenat ženidbe želi primiti: Marko Perić, sin Borin i Katice r. Šutalo iz Pješivca-Greda, župa Aladinići i Kristina Raič, kći Ferdina i Marinke r. Bošković s Maslina, naša župa. Ženidbeni oglas danas, a vjenčanje predviđeno u Stocu u subotu, 9. IX. o. g. u 17,30 s.
 • Pred nama je Mala Gospa pa ćemo se za ovu našu župnu svečanost pripremiti trodnevnicom i sv. ispovijedi djece, mladih i odraslih, a svaku večer ispovijedaju po 2 svećenika sa strane, pa ovako:
  • Utorak: u 18,30 s. ispovijed školske djece Osnovne škole na početku Školske i vjeronaučne godine, a u 19,00 s. za sve pobožnost Gospi: krunica, litanije i sv. Misa, pjeva Dječji zbor „Modra Rijeka“.
  • Srijeda: u 18,30 s. ispovijed školske mladeži Srednjih škola i ostalih, a u 19,00 s. za sve pobožnost Gospi i sv. Misa, pjeva Djevojačka skupina „Vidoštačka kraljica“.
  • Četvrtak: u 18,30 s. ispovijed za odrasle, treća večer trodnevnice Uočnica Male Gospe, ovo je ujedno i Gospojinska ispovijed, a u 19,00 s. pobožnost Gospi i sv. Misa, pjeva Djevojačka skupina „Angelus“. Pod ovom sv. Misom bit će blagoslov majki i očeva s malom djecom, pa neka sve majke i očevi s malom djecom dođu u četvrtak na Misu u 19,00 s. Poslije Mise bit će svečana zavjetna procesija s upaljenim svijećama oko naše župne crkve do Gospine špilje i pred Špiljom blagoslov majki i očeva s djecom i završetak slavlja, pa vas molim dođite u što većem broju, a svijeće ćete svi moći nabaviti pred crkvom kod naših ministranata, po 1 KM, ovoga puta i djeca će moći nabaviti svijeće i nositi ih u procesiji, jer će svijeće imati prikladnu zaštitu da ne kapaju i to će biti lijepo i svečano u procesiji, napravimo veličanstvenu procesiju na Gospinu uočnicu oko naše župne crkve pjevajući Gospine litanije i Lurdsku pjesmu i te ćete svijeće poslije ponijeti svojim kućama i upaliti ih pred Gospinim likom ili slikom neka izgore za vaše pokojne.
 • Pjevači: generalne probe za sve pjevače Velikog zbora Mladi za Malu Gospu, u četvrtak poslije pobožnosti u 20 s. i na Malu Gospu u 10,30 s.
 • Ministranti na trodnevnicu svaku večer, a na Malu Gospu svi u 11,00 s., a sastanak i izbor novog predsjednika i vodstva te primanje novih ministranata bit će po običaju u subotu po Maloj Gospi u 18,00 sati.
 • U petak, 8 rujna je Mala Gospa suzaštitnica naše župe. Svečana sv. Misa samo jedna za čitavu župu bit će u 11,00 s., sv. Misu predvodi i propovijeda don Marin Krešić, mladomisnik iz Cima-Mostar, a kapelan u župi Gradina. Pod sv. Misom pjeva naš Veliki župni zbor „Mladi“, ministranti doći u 10,30 s. i obučeni čekati sv. Misu. Poslije Mise pred crkvom pučko slavlje u kolu i pjesmi, uz čašćenje i razgovor pod našom starom lipom.
 • Budući smo na početku školske i vjeronaučne godine na Malu Gospu zazvat ćemo Duha Svetoga, za blagoslov i sretan početak, pa molim svu djecu Osnovne Škole, Srednje Škole kao i naše studente da sa svojim ravnateljima, učiteljima, nastavnicima i profesorima budu na ovoj Misi na Malu Gospu u 11,00 s., a sva djeca neka dođu pred oltar, a ravnatelji će pustiti učenike i djelatnike poslije velikog odmora. Učenici Osnovne Škole dolaze organizirano pa će im č. s. Alojzija ostaviti mjesto sprijeda u crkvi i oko oltara. Mala Gospa je zaštitnica župa Trebinje i Ravno, a slavi se svečano u Svitavi i u Doljanima. Mise su tamo u 11,00 sati, a u Trebinju u 17,00 s.
 • Folklor i svi pjevači: proba danas i u nedjelju poslije treće sv. Mise na koru, a onda Folklor u dvoranu na probu.
 • Najavljujem na vrijeme jedan važan događaj u našoj župi: Naša župa Stolac ove godine obilježava Zlatni jubilej-50.-tu obljetnicu dolaska sestara Milosrdnica u našu župu. Ovaj jubilej proslavit ćemo u drugu nedjelju, 17. IX. pod svečanom, koncelebriranom sv. Misom u 11,00 s. koju će predvoditi naš o. biskup Ratko. Poslije sv. Mise svečana akademija u crkvi u riječi i pjesmi, poslije akademije pučko slavlje pred crkvom, a nakon svega domjenak za biskupa, svećenike i časne sestre. Pozvat ćemo sve svećenike i časne sestre, pa tko bude mogao doći će. O svemu više u slijedeću nedjelju.
 • Tečaj priprave za kršćanski brak organizira se u Biskupijskom centru u Stocu za čitav naš Dekanat i čitavu Trebinjsku biskupiju u 3. vikend ovoga mjeseca 15., 16. i 17. rujna u 19,00 s., za 3 večeri po 2 predavanja. Zaručnici, javljajte se!
 • Javljaju ravnateljstva naših škola: Nastava u Središnjim školama u Stocu počinje u ponedjeljak u 7,30 s., učenici od 1. do 5. r. Os. Šk. u 11,00 s., a Masline u 8,00 sati. Opširnije imate na oglasnoj ploči. Neka sve bude s Božjim blagoslovom.
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.
 • Ovih dana umro je naš župljanin Ivan Čoko s Borojevića, za pokoj njegove duše, pomolimo se! Oče naš…