• Sv. Mise kroz tjedan: ponedjeljak u 7,00 s. ujutro, utorak i srijeda u duhovnim sam vježbama u Bijelom Polju, četvrtak, petak i subota u 19 s.
 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju su 3: 8,00, 9,30 i treća u 19,00 sati radi trodnevnice maloj Gospi, a danas je samo jedna sv. Misa u 8,00 s., a drugu sv. Misu imam u Neumu u 11,00 s. povodom patrona župe i dana Općine.
 • Pred nama je Mala Gospa pa ćemo se za ovu našu župnu svečanost pripremiti trodnevnicom i sv. ispovijedi djece, mladih i odraslih, a svaku večer ispovijedaju po 2 svećenika sa strane, pa ovako:
 • Petak: koji je ujedno i Prvi petak, u 18,30 s. ispovijed školske djece Osnovne škole na početku Školske i vjeronaučne godine, a u 19,00 sati za sve pobožnost Gospi: krunica, litanije i sv. Misa, pjeva djevojačka skupina Vidoštačka Kraljica.
 • Subota: koja je ujedno i Prva subota, u 18,30 s. ispovijed školske mladeži Srednjih škola i ostalih, a u 19,00 s. za sve pobožnost Gospi i sv. Misa, pjeva djevojačka skupina Angelus.
 • Nedjelja: koja je ujedno i Prva nedjelja, ispovijedam pola sata prije sv. Misa u 8,00 i 9,30 sati, a u 18,30 s. ispovijed za odrasle, treća večer trodnevnice Uočnica Male Gospe, ovo je ujedno i Gospojinska ispovijed, a u 19,00 s. pobožnost Gospi i sv. Misa, pjevaju dječji zborovi: Modra Rijeka i Slavuji. Pod ovom sv. Misom bit će blagoslov majki i očeva s malom djecom, pa neka sve majke i očevi s malom djecom dođu u subotu na Misu u 19,00 s. Poslije Mise bit će svečana zavjetna procesija s upaljenim svijećama oko naše župne crkve do Gospine špilje i pred Špiljom blagoslov majki i očeva s djecom i završetak slavlja, pa vas molim dođite u što većem broju i ponesite svijeće.
 • Pjevači: proba za sve pjevače Velikog zbora Mladi za Malu Gospu, u subotu poslije pobožnosti u 20,00 sati.
 • Ministranti na trodnevnicu svaku večer, a na Malu Gospu svi u 11,00 s., a sastanak i izbor novog predsjednika i vodstva, te primanje novih ministranata bit će po običaju u subotu po Maloj Gospi u 16,00 sati.
 • U drugi ponedjeljak, 8. rujna je Mala Gospa suzaštitnica naše župe. Svečana sv. Misa samo jedna za čitavu župu bit će u 11,00 s., sv. Misu predvodi: Vlč. Luka Tunjić, iz Sarajeva, gen. vik. Vrhbosanske nadbiskupije. Misu pjeva „Veliki zbor Mladi“, a ministranti doći u 10,30 s. Poslije Mise čašćenje uz pjesmu i razgovor pod našom starom lipom.
 • Budući smo na početku školske i vjeronaučne godine na Malu Gospu zazvat ćemo Duha Svetoga, za blagoslov i sretan početak, pa molim svu djecu O. Š., Sr. Š. kao i naše studente da sa svojim ravnateljima, učiteljima, nastavnicima i profesorima budu na ovoj Misi na Malu Gospu u 11,00 s. Mala Gospa je zaštitnica župa Trebinje i Ravno, a slavi se svečano u Svitavi i u Doljanima. Mise su tamo u 11,00 sati, a u Trebinju u 17,00 s.
 • Tečaj priprave za kršćanski brak organizira se ovaj put u Dračevu za čitav Dekanat, pa molim sve zaručnike koji se planiraju vjenčati ove jeseni i zime do sljedeće Korizme, neka se jave u Župni ured, uzmu potvrdu i pođu na ovaj Tečaj koji je obvezan za vjenčanje. Tečaj će biti 3. vikend ovoga mjeseca 19., 20. i 21. rujna u 19,00 s., za 3 večeri po 2 predavanja.
 • Duhovne vježbe: Od ponedjeljka večer sam u Svećeničkim duhovnim vježbama u Bijelom Polju – Emausu, zato u našoj crkvi neće biti sv. Misa u utorak i srijedu.
 • Vjeronauk u Školi: Od ove Školske i vjeronaučne godine 2014./15. neću predavati vjeronauk u Srednjoj školi Stolac, o tome sam obavijestio i svoga biskupa, jer imam dosta svojih svećeničkih pastoralnih obveza u župi, a i puno je prosvjetnih radnika ove godine u našoj Županiji ostalo bez posla, pa tako i vjeroučitelja, zato svoje radno mjesto ustupam mladima, a Dumo ima i bez škole dosta posla, a dok je trebalo Dumo je bio na raspolaganju. Ostajem i dalje povezan i u suradnji s našim stolačkim školama, kao i do sada.
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.