• Svete Mise kroz tjedan: u ponedjeljak, petak i subotu u 700 sati ujutro, četvrtak u 1800 sati, a u ostale dane sam u Zagrebu na Svećeničkom Tjednu – Simpoziju.
  • U ovom tjednu sam na Svećeničkom Tjednu – Simpoziju u Zagrebu, u slučaju kakvih potreba, bolesnik, sprovod ili slično, javite se časnim sestrama, a one će pozvati svećenika ili vas uputiti do njega, zato su sv. mise u ovom tjednu u ponedjeljak, petak i subotu u 700 sati ujutro, četvrtak u 1800 sati, a u ostale ću dane sv. mise govoriti u Zagrebu.
  • Kako treba moliti?:
    Ponekad me netko od odraslih vjernika, pa i srednjoškolaca u školi, upita: Dumo, imam jednu molitvu koju „moram“ neprekidno moliti godinu dana, ili „moram“ jednu molitvu izmoliti svaki dan po 10, 20 puta. Zatim: Dobila sam pismo-molitvu koju „moram“ poslati na sedam, deset, trinaest adresa. Što Vi na to kažete? Ja odgovaram: To je praznovjerje, to nema veze s ispravnom molitvom.
    Molitva koja se širi pod „moram“, to je najbolji znak da se ne smije tako širiti. Molitva koja se ne smije prekinuti godinu dana, mora se prekinuti, jer to -mora- pokazuje da se ne molimo Bogu i svecima koje volimo, nego kojih se bojimo. U molitvi nema „moram“. I onda „pošalji na više adresa“, to nigdje Bog nije rekao, jer je već Bog poslao svoja pisma, poslanice i Evanđelja na sve adrese svijeta. Od Očenaša nema bolje molitve, ali ne uvjetovati Boga ili sveca, s toliko i toliko puta.
    Bog je Otac, a koji bi to otac rekao svome sinu: Moraš me kroz godinu dana svako jutro pozdraviti: „Dobro jutro oče, kako si, jesi li dobro spavao“ i ako samo jedno jutro preskočiš izmalatit ću te, odnosno dogodit će ti se zlo. Kakav bi to bio otac? Bog nije tiranin, on je naš milosrdni Otac, sveci su Božji prijatelji i naši zaštitnici. Bog i sveci nisu vezani na količinu molitve, nego na kvalitetu molitve. Oni koji svako jutro „moraju“ nešto reći Bogu ili svecima, onda se pitamo koliko tu uopće ima ljubavi. A Bog je Ljubav. A kad nema ljubavi i dobrih djela, riječi su mrtve. „Pošalji na toliko adresa i ako ne pošalješ dogodit će ti se zlo“, ili „Ne smiješ prekinuti molitvu kroz godinu dana“, to je potpuno praznovjerje. Ponavljanjem jedne rečenice više puta, ispada da su važnije riječi nego djela, a Isus kaže: „Po djelima ćete ih njihovim prepoznati“.
    Evo, braćo i sestre, ne dopustimo da se praznovjerje uvlači u našu vjeru i da nam stvara opterećenje. Moli onako kako te naučila moliti tvoja majka i tvoja baka i kako te uči moliti Sveta Katolička Crkva i bit ćeš na ispravnom Božjem putu.