• Sv. Mise kroz tjedan, sutra u ponedjeljak u 7,00 ujutro i u 18,00 s., a u sve ostale dane u 18,30 s.
 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju su samo 2: jedna u crkvi u 9,00 s., a druga na Pješivcu Novo Groblje u 11,00 s.
 • Ženidbeni oglasi: Sveti sakramenat ženidbe želi primiti: Ivan Vuleta sin Nikin i Ivanke r. Šarić iz Viteza, župa Vitez i Marina Perić kći Zdenkova i Željke r. Raguž iz Poprati naša župa. Ženidbeni oglas danas, a vjenčanje predviđeno u Stocu, u subotu, 5. svibnja o. g. u 14,30 s. Marina je pozvala i naš Folklor na svadbu, jer je i ona bila članica našega Folklora, ali poći će jedna skupina Folklora u svatove i u Vitezu zapjevati i odigrati lindžu, po želji mladenaca.
 • U utorak, 1. svibnja je Sv. Josip Radnik, zaštitnik župe Domanovići, sv. Misa i Krizma na Domanovićima u 11,00 sati, a Folklori u 13,00 sati. Polazak autobusa s oba Folklora iz Stoca od crkve u 10,15 sati.
 • Danas sv. Misu u 9,30 sati pjeva naš Folklor, a proba poslije Mise i sutra u ponedjeljak proba u 20,30 s.
 • Sv. Krizma u Čeljevu za župe Dračevo i Čeljevo danas u 11,00 sati.
 • U sljedeću nedjelju, 6. svibnja Prva nedjelja u svibnju, je godišnja sv. Misa na Pješivcu – Novo Groblje, sv. Misa u 11,00 s., a prigoda za ispovijed prije sv. Mise.
 • U ovom tjednu su PP., PS., i PN., ispovijed jedan sat prije sv. Misa. Budući ja nisam u subotu ovdje, molim sve Prvopričesnike da dođu u petak večer na ispovijed u 17,00 sati, a onda se u subotu pod večernjom Misom samo pričeste i tako će obaviti pobožnost Prve subote, kako smo se dogovorili, a ostali na ispovijed u svoje vrijeme.
 • Mjesec svibanj je Gospin mjesec. Svaku večer u crkvi Gospina pobožnost, krunica, litanije i sv. Misa u 18,30 s. Dolazimo rado na ove pobožnost posebno djeca i mladi, počinjemo u utorak u 18,30. Četvrtkom će biti Klanjanje. Krunicu predmole učenici po razred.: pon. -V. r.; uto. -VI.; srij. -VII.; čet. -VIII.; pet. – I. i II.; sub. -III. i IV.r.
 • Krizmanici: Vjeronauk i ispit za Krizmu utorkom i četvrtkom u 17,00 sati.
 • Jučer su naši Vujnovići proslavili svoj godišnji skup najprije sv. Misom u groblju Ober-Doluša, a onda gozbom na Oberu. Podržavam ovakve susrete naših rodova. Nek se ne zaboravi naša hrvatska povijest i prošlost.
 • U petak sam, u organizaciji našeg studenta Ante Vujnovića, skupa s načelnikom, obišao lokalitet Crkvine – Ćemalovina, gdje traju radovi na iskopavanju i konzerviranju senzacionalnog arheološkog otkrića starokršćanske crkve i samostana iz 5. stoljeća. Za ovo su najzaslužniji profesori i studenti svih godina sa Odjela za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Ovo je još jedan dokaz da je kršćanstvo u Stolac došlo veoma rano, već u prvim stoljećima, što nas posebno raduje i veseli. Radovi idu dalje. Bogu hvala.
 • Hodočašće mladih u Sisak: Ja sam u subotu i nedjelju, 5. i 6. svibnja u Sisku na Hodočašću svehrvatske katoličke mladeži. Mene u župi zamjenjuju don Božo Goluža i don Nikola Menalo. Polazimo iz Stoca u subotu u 4,00 s. ujutro s jednim autobusom, a povratak je nedjelja na ponedjeljak u noći. Iz Ljubuškog krećemo zajedno s 5 autobusa i 250 mladih ovoga kraja. Svi mladi koji su se prijavili za Hodočašće neka dođu svi u Stolac u subotu u 3,45 sati, da svi zajedno pođemo iz Stoca u 4,00 s. Ponijeti: dokument, garderobu, hranu za puta, džeparac, a u autobusu će Dumo podijeliti majice i nosimo tablu s natpisom župe.
 • Hodočašće u Hrasno Kraljici Mira u drugu nedjelju, 13. svibnja, povratna karta košta 7 KM, možete se upisati i uplatiti kod časne Alojzije. Autobus polazi u 9,00 sati, poslije rane Mise, povratak u 16,00 sati. Javljajte se na vrijeme. Nosimo: župnu zastavu, dar za prikazanje, neka pođe nekoliko ministranata s robom da ministriraju pod Misom s ostalim ministrantima i u popodnevnom programu nastupa naša „Modra Rijeka“. Pješice samo neka idu solidne grupe i neka mi se jave, imenovat ćemo vođe grupa radi lijepog ponašanja.
 • A sada jedna važna napomena: sutra u ponedjeljak, 30 travnja je Dan našeg blagopokojnog Marka Milanovića, spomen njegove mučeničke smrti u planini na Morinama 1859. kad je imao svega 20-ak godina. Sv. Misu na večer u 18,00 sati predvodi i propovijeda naš biskup Ratko. Sve vas pozivam na ovu sv. Misu, našu školsku djecu, naše mlade kojima je Marko uzor, vas starije, čitavu župu da se sutra okupimo u 6,00 s. na večer i molimo za našega Marka da ga Bog proglasi blaženikom. Neka ujutro na sv. Misu u 7,00 s. dođu samo oni čije su misne nakane za pokojne, a svi ostali na večer na sv. Misu u 6,00 sati.
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.