• Sv. Mise u Velikom Tjednu ponedjeljak i utorak u 700 s. ujutro, srijeda u 1800 s., a za ostale dane pročitat ću, a i vi pogledajte na Župnom portalu i na oglasnoj ploči.

 • Prvopričesnici: Na Velliki Četvrtak predstavljanje pod misom u 1800 s., a proba prije sv. Mise u 1700 sati.
 • Ministrantski sastanak smo imali, a svi ministranti dolaziti u ovom vremenu pola sata prije obreda i sv. Mise.
 • Svi pjevači svih zborova, ovih dana probe i dogovori sat vremena prije obreda na Veliki Četvrtak, Veliki Petak, Veliku Subotu, Uskrs, Uskrsni ponedjeljak i Mali Uskrs.
 • Hodočašće mladih u Sisak 5. i 6. V. na susret HKM-a najavljivao sam prošle nedjelje, mladi još samo 3 mjesta slobodna.
 • Cnak: U dnu crkve imate najnoviji broj CnaKa, ima na 2 mjesta i o našoj župi, pa nabavite po cijeni od 3 KM.
 • Braćo i sestre ulazimo u Veliki Tjedan, provedimo ga dostojno i dolazimo na svete obrede. Ovih nas se dana velika većina ispovijedila, a ako je još tko opravdano ostao da nikako nije mogao doći na zajedničku ispovijed, dajem prigodu za ispovijed samo još u srijedu u 1700 s. po podne ispovijed, a u 1800 s. sv. Misa. Na Veliki Četvrtak, Petak, Subotu i Uskrs ne ispovijedam radi priprave za obrede.
 • Kapelica u Grahovištu ozidana, pomozimo da se i pokrije.
 • U ovom tjednu su Prvi Petak i Prva Subota, ovih ste se dana ispovijedili ili ako niste onda u srijedu u 1700 s., a u petak i subotu se samo pričestite.
 • Veliki Četvrtak: 1800 s. Misa Večere Gospodnje, Pranje nogu Apostolima, i ove su godine Apostoli naši maturanti, koji će doći u 1700 s. na ispovijed i oblačenje. Tu je večer predstavljanje naših ovogodišnjih Prvopričesnika (40) pod sv. Misom. Na misi će zazvoniti zvona za “Slavu” i zamuknuti do “Slave” na Uskrsnom Bdjenju, pa se za Veliki Petak i Subotu ravnajte po satu, jer zvona ne zvone. Ovo je Dan ustanove dvaju sakramenata: Svećeničkog Reda i Sv. Pričesti – Euharistije. Zato će svi naši svećenici koji djeluju u Trebinjskoj biskupiji slaviti s našim Biskupom na Veliki Srijedu, uoči Velikog Četvrtka, misu Posvete ulja u Trebinjskoj katedrali u 1100 s.i tu obaviti svoja svećenička obećanja.
 • Veliki Petak: 1500 s. Dan Muke Gospodnje, strogi post i nemrs – jesti dva puta po malo i jednom do sitosti. Obredi se sastoje od 3 djela: 1. Službe Riječi – Pjevane Muke, 2. Klanjanje Križu – Ljubljenje Križa i 3. Sv. Pričest. Taj dan po crkvenoj tradiciji nema sv. Mise, a Procesija ispred crkve polazi u 1500 s., a onda idemo kroz grad na Križevac, pjevajući Gospin plač, a veliki Križ veličine Isusova križa, najprije će ponijeti Dumo, a onda Apostoli jedan po jedan obučeni u nošnje kakve su nosili Apostoli u Isusovo vrijeme. Uz Križevac ćemo obaviti Križni put, a na Križevcu Obredi. Potičem vas sve na sudjelovanje u Povijesnom Križnom putu, kakav se dogodio prije preko 2000 god. Svi prilozi s Križa – pomoć Sv. Zemlji za grob Isusov.
 • Velika subota: 2000 s. Ni na Veliku Subotu nema sv. Mise nego obredi u 4 dijela: 1. Služba Svijetla, ponesite svijeće,a djeca neka ne nose svijeće 2. Služba Riječi, 3. Krsna služba i 4. Euharistijska služba. Obredi počinju u 2000 s., a nakon Obreda: Misa Uskrsnuća Isusova. Na kraju mise bit će po običaju blagoslov jela: jaja, kolača i što tko donese i tim ćemo se jelom omrsiti poslije sv. mise i na Dan Uskrsa.
 • Uskrs – 1100 s. Nedjelja Uskrsnuća Gospodnjega: Misa u crkvi samo jedna u 1100 s., Na Uskrs misa u Kruševu u 900 s. Pripremimo se kroz ove dane za slavlje najveće Kršćanske Svetkovine – Uskrsa.
 • I još jedna obavijest: Molim sve radnje, butike, kafiće, kioske, ugostiteljske radnje, poduzeća i bilo kakve javne prostore: da ne rade na Veliki Petak u vrijeme obreda od 2 sata do 6 sati po podne. Iz poštovanja prema našem Spasitelju, a i da možemo svi doći na svete obrede, a u to ti vrijeme i nema tko doći u radnju, pa neka ovo bude prilika da se vidi kako i naši vlasnici i radnici i svi mi držimo do Velikog Petka, jer će tada sam Isus proći našim gradom i pronijeti križ našim ulicama da nas otkupi i spasi.
 • Ako tko ima bilo kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.