• Sv. Mise u Velikom Tjednu: ponedjeljak i utorak u 7,00 s. ujutro, srijeda u 18,00 sati, a za ostale dane pročitat ću, a i vi pogledajte na oglasnoj ploči.

 • Prvopričesnici: Na Velliki Četvrtak predstavljanje pod sv. Misom u 18,00 s., a proba prije Mise u 17,00 sati, a vjeronauk i proba za vas, sutra u ponedjeljak u 11,00 sati.
 • Ministrantski sastanak smo imali, a svi ministranti dolaziti u ovom vremenu pola sata prije obreda i Mise.
 • Svi pjevači svih zborova, ovih dana probe i dogovor sat vremena prije obreda na Veliki Četvrtak, Veliki Petak, Veliku Subotu, Uskrs, Uskrsni ponedjeljak i Mali Uskrs.
 • Cnak: U dnu crkve imate još najnovijeg br. CnaKa, pa nabavite po cijeni od 3 KM.
 • Braćo i sestre ulazimo u Veliki Tjedan, provedimo ga dostojno i dolazimo na svete obrede. Ovih nas se dana velika većina ispovijedila, a ako je još tko opravdano ostao da nikako nije mogao doći na zajedničku ispovijed, dajem prigodu za ispovijed samo još u srijedu u 17,00 s. po podne ispovijed, a u 18,00 s. sv. Misa. Na Veliki Četvrtak, Petak, Subotu i Uskrs ne ispovijedam radi priprave za obrede.
 • Veliki Četvrtak: 18,00 s. Misa Večere Gospodnje, Pranje nogu Apostolima, i ove su godine Apostoli naši maturanti, koji će doći u 17,00 s. na ispovijed i oblačenje. Tu je večer predstavljanje naših ovogodišnjih Prvopričesnika (12) pod sv. Misom. Na misi će zazvoniti zvona za “Slavu” i zamuknuti do “Slave” na Uskrsnom Bdjenju, pa se za Veliki Petak i Subotu ravnajte po satu, jer zvona ne zvone. Ovo je Dan ustanove dvaju sakramenata: Svećeničkog Reda i Sv. Pričesti – Euharistije, zato će svi naši svećenici koji djeluju u Trebinjskoj biskupiji slaviti s našim Biskupom na Veliku Srijedu uoči Velikog Četvrtka misu Posvete ulja u Trebinjskoj katedrali u 11,00 s. i tu obaviti svoja svećenička obećanja.
 • Veliki Petak: 15,00 s. Dan Muke Gospodnje, strogi post i nemrs – jesti dva puta po malo i jednom do sitosti. Obredi se sastoje od 3 djela: 1. Službe Riječi – Pjevane Muke, 2. Klanjanje Križu – Ljubljenje Križa i 3. Sv. Pričesti. Taj dan po crkvenoj tradiciji nema sv. Mise, a Procesija ispred crkve polazi u 15,00 s., a onda idemo kroz grad na Križevac, pjevajući Gospin plač, a veliki Križ veličine Isusova križa, najprije će ponijeti Dumo, a onda Apostoli jedan po jedan obučeni u nošnje kakve su nosili Apostoli u Isusovo vrijeme. Uz Križevac ćemo obaviti Križni put, a na Križevcu Obredi. Potičem vas sve na sudjelovanje u Povijesnom Križnom putu, kakav se dogodio prije preko 2000 god. Svi priloli s Križa – pomoć Sv. Zemlji za grob Isusov.
 • Velika subota: 20,00 s. Ni na Veliku Subotu nema sv. Mise nego obredi u 4 dijela: 1. Služba Svijetla, ponesite svijeće, a djeca neka ne nose svijeće 2. Služba Riječi, 3. Krsna služba i 4. Euharistijska služba. Obredi počinju u 20,00 s. (8 sati na večer), a nakon Obreda: Misa Uskrsnuća Isusova. Na kraju mise bit će po običaju blagoslov jela: jaja, kolača i što tko donese i tim ćemo se jelom omrsiti poslije sv. Mise i na Dan Uskrsa.
 • Uskrs – 11,00 s. Nedjelja Uskrsnuća Gospodnjega: Misa u crkvi samo jedna u 11,00 s., Na Uskrs sv. Misa u Kruševu u 9,00 s. Pripremimo se kroz ove dane za slavlje najveće Kršćanske Svetkovine – Uskrsa.
 • I još jedna obavijest: Molim sve radnje, butike, kafiće, kioske, ugostiteljske radnje, poduzeća i bilo kakve javne prostore: da ne rade na Veliki Petak u vrijeme obreda od 2 sata do 6 sati po podne. Iz poštovanja prema našem Spasitelju, a i da možemo svi doći na svete obrede, a u to ti vrijeme i nema tko doći u radnju, pa neka ovo bude prilika da se vidi kako i naši vlasnici i radnici i svi mi držimo do Velikog Petka, jer će tada sam Isus proći našim gradom i pronijeti križ našim ulicama da nas otkupi i spasi.
 • Glas Koncila: s nama je danas na ovoj sv. Misi novinar G.K. Vlado Čutura, napisat će reportažu o našoj župi.
 • U subotu premičemo satove 1 sat naprijed, pa se za sv. Misu u nedjelju ravnajte po satu.
 • Ako tko ima bilo kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.