• Sv. Mise u Velikom Tjednu: ponedjeljak i utorak u 7,00 s. ujutro, srijeda u 18,00 sati, a za ostale dane pročitat ću, a i vi pogledajte na oglasnoj ploči i na portalu župe.
 • Prvopričesnici: Na Veliki Četvrtak predstavljanje pod sv. Misom u 18,00 s., a proba prije Mise u 17,00 sati i još jedna proba sutra u ponedjeljak u 17,00 sati.
 • Ministrantski sastanak smo imali, a svi ministranti dolaziti u ovom vremenu pola sata prije obreda i Misa.
 • Svi pjevači, zbor „Mladi“, ovih dana probe i dogovor sat vremena prije obreda na Veliki Četvrtak, Veliki Petak, Velika Subota., Uskrs, Uskrsni ponedjeljak i Mali Uskrs, a danas generalna proba na koru za zbor „Mladi“ poslije Mise, pa Folklor u dvorani.
 • Cnak: Stigao je najnoviji broj CnaKa, pa nabavite u dnu crkve po cijeni od 3 KM.
 • Braćo i sestre ulazimo u Veliki Tjedan, provedimo ga dostojno i dolazimo na svete obrede. Ovih nas se dana velika većina ispovijedila, a ako je još tko opravdano ostao da nikako nije mogao doći na zajedničku ispovijed, dajem prigodu za ispovijed samo još u srijedu u 17,00 s. ispovijed, a u 18,00 s. sv. Misa. Na Veliki Četvrtak, Petak, Subotu i Uskrs ne ispovijedam radi priprave za obrede., a u ponedjeljak i utorak ispovijedamo na Domanovićima i Aladinićima.
 • Veliki Četvrtak: 18,00 s. Misa Večere Gospodnje, Pranje nogu Apostolima, i ove su godine Apostoli i Bakljonoše naši maturanti, koji će doći u 17 s. na ispovijed i oblačenje. Tu je večer predstavljanje naših ovog. Prvopričesnika (19) pod sv. Misom. Na misi će zazvoniti zvona za “Slavu” i zamuknuti do “Slave” na Uskrsnom Bdijenju, pa se za Veliki Petak i Subotu ravnajte po satu, jer zvona ne zvone. Ovo je Dan ustanove dvaju sakramenata: Svećeničkog Reda i Sv. Pričesti – Euharistije. Zato će svi naši svećenici koji djeluju u Trebinjskoj biskupiji slaviti s našim Biskupom na Veliku Srijedu uoči Velikog Četvrtka misu Posvete ulja u Trebinjskoj katedrali. u 11 s. i tu obaviti svoja svećenička obećanja.
 • Veliki Petak: 15,00 s. Dan Muke Gospodnje, strogi post i nemrs – jesti dva puta po malo i jednom do sitosti. Obredi se sastoje od 3 djela: 1. Službe Riječi – Pjevane Muke, 2. Klanjanje Križu – Ljubljenje Križa i 3. Sv. Pričest. Taj dan po crkvenoj tradiciji nema sv. mise, a Procesija ispred crkve polazi u 15,00 s., a onda idemo kroz grad na Križevac, pjevajući Gospin plač, a veliki Križ veličine Isusova križa, najprije će ponijeti Dumo, a onda Apostoli jedan po jedan obučeni u nošnje kakve su nosili Apostoli u Isusovo vrijeme. Uz Križevac ćemo obaviti Križni put, a na Križevcu Obredi. Potičem vas sve na sudjelovanje u Povijesnom Križnom putu, kakav se dogodio prije preko 2000 god. Svi prilozi s Križa – pomoć Sv. Zem.za grob Isus.
 • Velika subota: 20,00 s. Ni na Veliku Subotu nema sv. Mise nego obredi u 4 dijela: 1. Služba Svijetla, svijeće sa zaštitom moći ćete nabaviti kod crkve po 1 KM., 2. Služba Riječi, 3. Krsna služba i 4. Euharistijska služba. Obredi počinju u 20,00 s. (8 sati na večer), a nakon Obreda: Misa Uskrsnuća Isusova. Na kraju mise bit će po običaju blagoslov jela: jaja, kolača i što tko donese i tim ćemo se jelom omrsiti poslije sv. Mise i na Dan Uskrsa.
 • Uskrs – 11,00 s. Nedjelja Uskrsnuća Gospodnjega: Misa u crkvi samo jedna u 11,00 s., Na Uskrs sv. Misa u Kruševu u 9,00 s. Pripremimo se kroz ove dane za slavlje najveće Kršćanske Svetkovine – Uskrsa.
 • I još jedna obavijest: Molim sve radnje, butike, kafiće, kioske, ugostiteljske radnje, poduzeća i bilo kakve javne prostore: da ne rade na Veliki Petak u vrijeme obreda od 2 sata do 6 sati po podne. Iz poštovanja prema našem Spasitelju, a i da možemo svi doći na svete obrede, a u to ti vrijeme i nema tko doći u radnju, pa neka ovo bude prilika da se vidi kako i naši vlasnici i radnici i svi mi držimo do Velikog Petka, jer će tada sam Isus proći našim gradom i pronijeti križ našim ulicama da nas otkupi i spasi.
 • Cjelonoćno klanjanje i Cjelodnevna molitva: U Svetoj noći s Vel. Čet. na Vel. Pet. od 8,00 s. na večer do 8,00 s. ujutro, organiziramo u našoj crkvi cjelonoćno klanjanje pred Presvetim. Čitavu će se noć pred Presvetim izmjenjivati naši mladi: apostoli i bakljonoše-maturanti i ostala naša mladež, a vi možete dolaziti preko cijele noći kad je kome zgodno i u tišini moliti za svoje potrebe, možete dolaziti pojedinačno, obiteljski, grupno, kako želite. Isto ovako organiziramo i na Veliku Subotu od 8,00 s. ujutro do 8,00 s. na večer, cjelodnevnu molitvu uz Isusov grob u našoj crkvi, opet stalno dežuraju uz Isusov grob naši mladi: krizmanici i ministranti, te učenici Os. Šk. po razredima, a vi dolazite kad možete moliti za svoje potrebe. Oba molitvena ciklusa u crkvi otvaraju i završavaju Dumo i časne sestre. Braćo i sestre ovo su dva velika milosna događaja u našoj župi odazovimo se Isusu. Kompletan raspored dežuranja kod klanjanja i molitve u crkvi imat ćete na oglasnoj ploči i na Portalu naše župe.
 • Jedna obavijest: Jedan mladić i jedna djevojka iz opravdanih razloga odustaju od hodočašća mladih u Vukovar, pa ako ima tko zainteresiran da uskoči na njihova mjesta neka se javi ovih dana.
 • Ako tko ima bilo kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise, a onda pjevačka proba na koru.