• Sv. Mise kroz tjedan u 18,30 s., osim petka na Križevcu u 18,30 s. i subota na Radimlji u 18,00 s.

 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju na Presveto Trojstvo, ovdje u crkvi samo 2: 8,00 i 9,30 sati, a u 11,00 sati sv. Misa na Baranama, a danas su sve tri sv. Mise.
 • U nedjelju je Presveto Trojstvo, sv. Misa na Baranama u 11,00s., a prigoda za ispovijed prije Mise.
 • Župni vjeronauk: i danas i u nedjelju redovito po rasporedu poslije sv. Misa u 8,00 i 9,30 s.
 • Hodočašće u Travnik na grob Č. Sl. Božjega Petra Barbarića: Najavljujem i danas hodočašće u Travnik, 2. lipnja 2016. u četvrtak, na grob Č.Sl.B.P. Barbarića koji je na Veliki Četvrtak, 15. travnja 1897. preminuo u Travničkom sjemeništu na glasu svetosti. Od tada do danas svakoga četvrtka služi se sv. Misa u 11,00 sati u Sjemenišnoj crkvi uz njegov grob, gdje se okupi veliki broj naroda i trajno se dobivaju mnoga uslišanja, što pokazuju i brojne zahvalne ploče na njegovu grobu. Želimo poći i mi iz Stoca na jedno naše župno hodošaće, pomoliti se ovom našem hercegovačkom duhovnom velikanu, a i molit ćemo Gospodina da ga Crkva što prije proglasi blaženim. Gledat ćemo napuniti 2 autobusa, koji će poći u 5,00 sati ujutro od župne crkve u Stocu. U Rami odmor i preko Bugojna nastavljamo put prema Travniku. Sv. Misa uTravničkom sjemeništu uz grob Petra Barbarića bit će u 11,00 sati, obavijestit ćemo i našega biskupa Ratka i zamoliti ga ako bi nam mogao predvoditi ovu sv. Misu. Petar je velikan koji pripada i Hercegovini gdje se rodilo i Bosni gdje je postigao duhovnu veličinu, a pošao je u Travničko sjemenište sa željom da postane dumo. Ponijet ćemo uza se hranu i piće za usput, a poslije sv. Mise ručkom će nas u sjemeništu počastiti uprava sjemeništa…tu ćemo se susresti sa sjemeništarcima i njihovim profesorima i odgojiteljima, pogledat ćemo i kratki film o Petru Barbariću. Poći će i naši ministranati 7. i 8. razreda, koji će ministrirati pod sv. Misom, a poći će i naš Veliki zbor Mladi, koji će pjevati pod sv. Misom, a Folklor će poslije Mise dati i malo programa u Sjemeništu i pred crkvom. Ponijet ćemo našim sjemeništarcima i njihovim profesorima i malo naših hercegovačkih proizvoda… i uvjeren sam da će nam bili lijepo, a možemo se gore i ispovijediti i dobiti potpuni oprost, možemo dati lemuzinu, tko želi uplatiti sv. Misu, dati prilog, kupiti suvenir. Povratna karta košta 20 KM… Upise i uplate primamo odmah, u povratku ćemo posjetiti samostan na Šćitu, toliko za sada, a sad je najvažnije prijaviti se.
 • U subotu, 21. svibnja u sklopu manifestacije Stolačko kulturno proljeće bit će na Radimlji u 18,00 sati komemoracija i sv. Misa za sve poginule na Bleiburškom križnom putu do Stoca i oko Stoca. Stolac je naš Bleiburg. Očekuje se veliko mnoštvo naroda iz čitave Hercegovine, predvođeni svećenicima i mjesnim vlastima. Svi pjevači i oba Folklora u narodnim niošnjama neka budu na Radimlji u 17,30 s. Sve vas pozivam i subotu večer na Radimlju u 17,30 s., program: svibanjska pobožnost, pa polaganje vjenaca, pa sv. Misa u 18,00 s., koju predvodi don Željko Majić, gen. vikar iz Mostara. Sv. Misu i komemoraciju na Radimlji direktno prenosi taj dan Hrvatski Radio H-B. iz Mostara. Za one koji nemaju auta i ne mogu poći pješice vozit će autobusi, kao i lani. Tri Morina autobusa besplatno voze i polaze u isto vrijeme u 17,00 s. iz Vidova Polja, Rotimlje i Aladinića (Bobanovo 17,00s.) i usput primaju hodočasnike za Radimlju, poslije Mise vraćaju ih tamo odakle su ih uzeli. Mladi mogu poći i pješice.
 • Pjevačka proba: Velikog zbora „Mladi“ i Folklora danas poslije Mise u 9,30 i u petak u 20,30 s.
 • Svibanjska pobožnost i sv. Misa svaku večer u 18,30 s., dolazimo rado na Gospine pobožnosti, četvrtkom je Klanjanje, a u petak smo na Križevcu u 18,30 s. uz Križni put izmolit ćemo Gospinu krunicu i litanije, a na Križevcu slaviti sv. Misu.
 • Najavljujem na vrijeme Tijelovo-Brašančevo-Korosande, u drugi četvrtak, 26. svibnja u našoj župi sv. Misa u 18,00 s., a svečana procesija kroz grad, poslije sv. Mise. I ove godine taj dan nema sv. Krizme jer je bila, ali će biti i sv. Misa i procesija kao i svake godine. Sve vas pozivam na Tijelovo, a tada ćemo ujedno obaviti i Blagoslov s Presvetim i Blagoslov polja za čitavu župu Stolac na sve 4 strane svijeta. Očekujem vas u velikom broju. Okolni će svećenici također u svojim župama imati Tijelovske procesije.
 • CnaK: još imate novoga br. CnaK u dnu crkve po cijeni od 3 KM; – Radosna Vijest 2 KM.
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.
 • Ovih dana umrli su naši župljani: Ilija Raguž pokopan na Ravnicama i Miško Vujnović pokopan na groblju Ober-Doluša, za pokoj njihovih duša, pomolimo se! Oče naš…