• Sv. Mise kroz tjedan, do četvrtka u 18,30 s., u petak u 7,00 s. ujutro, u subotu u 8,00 s. ujutro.

 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju na Presveto Trojstvo, ovdje u crkvi samo 2: 8,00 i 9,30 sati.

 • U nedjelju je Presveto Trojstvo, sv. Misa na Baranama u 11,00 sati, a prije sv. Mise prigoda za ispovijed.
 • Sutra, na Duhovski ponedjeljak je Marija Majka Crkve, zaštitnica naše mostarske katedrale, svečana sv. Misa u 18,00 sati.
 • U ovom tjednu su Prvi Petak, Prva Subota i Prva Nedjelja. U petak ispovijed u 6,30 ujutro, a Misa u 7,00 sati. U subotu ispovijed u 7,30 sati, zbog Prvopričesnika, a Misa u 8,00 s. i u nedjelju ispovijed prije sv. Misa. Prvopričesnici dođite u subotu na ispovijed i tako obavljate pobožnosti 5 prvih subota.
 • Još imamo 4 večeri svibanjske pobožnosti u 18,30 s., zadnju večer završavamo svečano, a onda u petak sv. Misa u 7,00 ujutro i u subotu u 8,00 s. ujutro.
 • Folklor: u petak, 1. VI. u 17,00 s. generalna proba, a u 17,30 polazak autobusa za Bunu s oba Folklora, 18,00 s. sv. Misa i u 19,30 nastupi; u subotu, isto u 17,00 s. generalna proba, u 17,30 s. polazak autobusa na Smotru u Čapljinu, pozvali su samo ove godine HKUD „Stolac“, u 18,00 s. prijem kod načelnika, 18,30 s. mimohod i u 19,30 s. Smotra u Mogorjelu.
 • Jedno upozorenje: Ljeto je pred nama, molim vas za pristojno odjevanje u crkvi. (u crkvu ne idu: šorcevi, tregerače, jakne oko struka, žvake i sve ostalo, što ne dolikuje svetom mjestu).
 • U subotu, 2. lipnja u Prenju je sv. Krizma za obje župe u 11,00 sati, ima generalni vikar.
 • Današnje krštenje u 11,00 s.: Marija Kutnjak, Dubrovnik, rođ. u Dubrovniku, 24. IV. 2012. prvo dijete roditelja Dubravko Kutnjak i Slavica r. Marić, kuma: Vedrana Marić. Čestitamo!
 • Najavljujem na vrijeme Tijelovo-Brašančevo-Korosande, u drugi četvrtak, 7. lipnja u našoj župi sv. Misa i Krizma u 18,00 s., a svečana procesija, do Podgrad, predvođena o. Biskupom bit će poslije sv. Mise. Sve vas pozivam na Tijelovo, a tada ćemo ujedno obaviti Blagoslov s Presvetim i Blagoslov polja za čitavu župu Stolac na sve četiri strane svijeta. Očekujem vas sve u velikom broju s okolnim župama i svećenicima, koji će predvoditi po jednu postaju-oltar u gradu.
 • Roditeljski sastanak za Krizmanike i njihove roditelje bit će u sljedeću nedjelju na Presveto Trojstvo, poslije sv. Mise u 9,30 s., najprije svi na Misu u 9,30, pa roditeljski sastanak u župnoj dvorani. (ut.17 s.)
 • HKUD „Stolac“ i naš dumo Rajko ovih dana gostuju u Berlinu, od 24. (četvrtak) do 28. svibnja (ponedjeljak), na poziv Hrvata iz Hercegovine, koji tamo žive, preko našega domaćeg sina gop. Željka Matića, kako bi na glavni događaj, „Hercegovačku večer“ 26. svibnja 2012., svojim pjevanjem, plesanjem i igrom predstavili bogatu folklornu baštinu Hrvata stolačkoga kraja, te time uveličali ovu tradicionalnu hercegovačku manifestaciju u Berlinu.

  Gosp. Željko Matić, kao zbilja dobar domaćin, pobrinuo se kreirati bogat program za HKUD „Stolac“ i našeg dumu Rajka, pa će tako kroz ove dane brodom obići Berlin, posjetiti nekadašnji Berlinski zid, posjetiti Bundestag, sudjelovati u cjelovečernjem programu „Hercegovačke večeri“, a kao vrhunac svega Dumo Rajko će predvoditi sv. Misu u Berlinu, u nedjelju 27. svibnja, pod kojom će pjevati naš HKUD „Stolac“.

  Također, značajno je istaknuti da će naš HKUD „Stolac“ i Dumo Rajko sudjelovati i u popratnim događanjima i aktivnostima tijekom „Hercegovačke večeri“, gdje će predstavnici naše Hercegovačko-neretvanske županije, koji također sudjeluju u ovoj manifestaciji, predstaviti županiju, njenu bogatu turističku ponudu, te gastronomske delicije: domaće maslinovo ulje, domaću hercegovačku lozu iz murvove bačve, uštipke, sir, suhe smokve, domaći kruh i još mnogo toga…
  Neka nam Gospodin blagoslovi sav rad i ovo putovanje!