Najnoviji župni oglasi!


Duhovi, 9. lipnja 2019. “C”

 

 

 • Sv. Mise kroz tjedan u 7 s. ujutro, osim u četvrtak na sv. Antu sv. Misa u 9 s., a u petak nema sv. Mise u Župi.
 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju na Presveto Trojstvo, ovdje u crkvi samo 2: 8,00 i 9,30 sati, a treća sv. Misa na Baranama u 11,00 sati, a danas su tri sv. Mise redovito.
 • U nedjelju je Presveto Trojstvo, sv. Misa na Baranama u 11,00 sati, a prigoda za sv. ispovijed prije sv. Mise.
 • U četvrtak, 13. lipnja je sv. Ante zaštitnik Bačnika, sv. Misa na Bačniku u 11,00 s., a prigoda za sv. ispovijed prije sv. Mise.
 • U četvrtak, 13. lipnja na sv. Antu je Dan Oslobođenja Stoca od Jugočetničke armije, ulazak HVO-a u Stolac. Sv. Misa Zahvalnica u Župnoj crkvi u 9,00 s., a prigoda za sv. ispovijed u 8,00 s., tada će i kip sv. Ante biti izložen pred oltarom za molitve i zavjete, a polaganje vijenaca i prigodni program kod Spomenika na Centru za sve hrvatske branitelje bit će poslije sv. Mise u 10,00 sati.
 • Budući smo pri kraju nastavne i vjeronaučne godine, bit će to i svečana sv. Misa-Zahvalnica za svršetak škole i Tebe Boga hvalimo, pa molim svu djecu Osnovne Škole i mlade Srednje Škole da sa svojim ravnateljima, učiteljima, nastavnicima i profesorima budu na ovoj sv. Misi na sv. Antu. Sv. Misu pjeva Mješoviti zbor „Mladi“, pa molim pjevače da dođu na generalnu probu u četvrtak u 8,30 s., u župnu dvoranu.
 • Jedno upozorenje: Ljeto je pred nama, molim vas za pristojno odijevanje u crkvi.
 • U subotu, 15. lipnja je sv. Vid, zaštitnik Boljuni i Podosoja, sv. Misa u Boljunima u 11,00 s., a prigoda za sv. ispovijed prije sv. Mise.
 • Cnak: u dnu crkve možete nabaviti novi broj CnaKa po cijeni od 3 KM. ima i o našoj župi-Radimlja.
 • Folklor: proba za sve folkloraše i zbor „Mladi“ u četvrtak, na sv. Antu u 8,30 sati ujutro u župnoj dvorani.
 • Kvatre: U sljedećem tjednu su ljetne kvatre, srijeda, petak i subota, to su dani posta, molitve, pokore i djela ljubavi. Kvatre su 4 puta u godini: proljetne, ljetne, jesenske i zimske, kad nas Crkva poziva na post i pokoru.
 • Najavljujem na vrijeme Tijelovo-Brašančevo-Korosande, u drugi četvrtak, 20. lipnja u našoj župi sv. Misa u 18,00 s., a svečana procesija kroz grad, poslije sv. Mise. Sve vas na vrijeme pozivam na Tijelovo, a tada ćemo ujedno obaviti i Blagoslov s Presvetim i Blagoslov polja za čitavu župu Stolac na sve 4 strane svijeta. Očekujem vas u velikom broju. Okolni će svećenici također u svojim župama imati i sv. Mise i tijelovske procesije.
 • KMNL Crkve u Hrvata 2019.: Naši momci iz župe Stolac i prošle su godine uime Hercegovačkih biskupija osvojili u Malom nogometu prvo mjesto Crkve u Hrvata, dobili pobjednički pehar i sve ostale športske rekvizite, medalje i diplome koje idu uz ovaj Naslov. Ove 2019. godine kao prošlogodišnji prvaci idemo izravno-direktno na Završnicu KMNL Crkve u Hrvata u Varaždin, gdje je domaćin Varaždinska biskupija. Natjecanje traje od četvrtka do nedjelje uključivo, pa momci polaze iz Stoca u četvrtak na sv. Antu prije podne. Ide i Dumo, ali radi Dana Oslobođenja Stoca i sv. Ante, te drugih obveza u župi Dumo ne može biti čitavo vrijeme, ali će biti od četvrtka večer do petka poslijepodne, zato u župi neće biti sv. Mise u petak. U četvrtak je ceremonija otvaranja i odlazak u obitelji. U petak i subotu igraju se utakmice uz duhovne i kulturne sadržaje u slobodno vrijeme, koje priređuje organizator. U nedjelju sv. Misom završava ovogodišnja KMNL Crkve u Hrvata, našim momcima želimo dobru igru, sreću i Božji blagoslov.
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.