Ispovijed, starih, bolesnih i nemoćnih župljana: Ispovijed, pričest i pohod starijim, bolesnim i nemoćnim osobama imat ćemo ću od sutra, 29. studenog.
Želja mi je ispovijedanjem obići sva mjesta župe, i ulice grada, na taj način htio bi što bole upoznati župu i župljane…
Tamo gdje je moguće neka se stariji, bolesni i nemoćni okupe u jedu kuću. Gdje nije moguće, a stvarno je osoba nepokretna doći ću do nje.
Slijedeće godine ili za Uskrs, ispovijed starih, bolesnih i nemoćnih organizirat ću u manje dana. Ovoga Božića neka bude kako je navedeno.
Ispovijedi započinju u 9,00 sati
Za ispovijed pripremiti: stolić, bijeli stolnjak, križ, svijeću i blagoslovljenu vodu.
U sve dane pozvat ću ponekoga za pratitelja po mjestima.

Redoslijed ispovijedanja

Prvi dan, ponedjeljak; 29.11.2021. Riđica, Podprisoje, Udora, Ober, Doluša, Bjelojevići, Boljuni, Podosoje, Ćore, Dubrava, Bačnik, Donja Duboka, Pušišta,
Drugi dan, utorak; 30.11.2021. Poplat – Podbrdo, Poplat – Radići, Poplat – Bukvićevina, Kruševo – Podkula, Kruševo – Udnopolje
Treći dan, srijeda; 1.12.2021. Njivice, Zrinsko – Frankopanska, Barane, Ošanjići
Četvrti dan, četvrtak; 2.12.2021. Vidovo Polje
Peti dan, petak; 3.12.2021. Humska ulica, Hrvatskih branitelja, Vlatka Mačeka, Banovinsk, Kneza Domagoja, Ulica Kneza Mihajla Višević, Gorica – Krajšina
Šesti dan, subota; 4.12.2021. Dom Stolac
Sedmi dan, ponedjeljak; 6.12.2021. Borojevići Greda – Kukaluša
Ćemalovina. Prije Mise u groblju na Ćemalovini ispovjedit ću: Boško Milanović, Mirjana Proleta, Zorka Guto, Martin Guto, Ruža Raguž, Cvija Raguž, Vlatko Raguž, Zdravka Raguž. Ostali mogu doći na groblje. Bit će ispovijed prije Mise.
Osmi dan, torak; 7.12.2021. Poprati,Borojevići, Kremenac, Masline, Pješivac Kula

Mise zornice: Mise Zornice bit će u 6:00 sati. Misne nakane bit će skupa s Misom zornicom.

Sv. Nikola: Običaj je da se povodom sv. Nikole darivaju djeca. Ove godine umjesto čokoladama, sv. Nikola je donio 500 komada „Dječjih Biblija“.
Biblije su dar gospodina Maria Živkovića, a posrednici u daru bili su: Josip Obradović iz Metkovića, Damir Mustapić iz Stoca, Božidar iz bolnice u Vinogradskoj u Zagrebu i jedna osoba iz Stoca koja želi da je se ne imenuje. Hvala im. Jedan dio Biblija darovat ćemo našoj djece, a drugi djeci Bijelog Polja. Hvala darivateljima i posrednicima.

Sveta Misa na groblju na Ćemalovini: Obitelji koji imaju ukopna mjesta na Ćemalovini slave sv. Nikolu, biskupa i zaštitnika putnika. Sv. Misa bit će na Ćemalovini u ponedjeljak, 6. prosinca u 11:00 sati. U taj dan imat ću ispovijed starih, bolesnih i nemoćnih u obiteljima koje imaju ukopna mjesta na Ćemalovini.

Adventski koncert: Planiramo imati redoviti Adventski koncert u Središtu grada u četvrtu nedjelju Došašća s početkom u 16:00 sati.

Prvi petak, subota i nedjelja: U tjednu su Prvi, petak, subota i nedjelja…

Vjeronauk kod crkve:
– subota, 4. prosinca: osmi i deveti u 17:00 sati
– nedjelja, 5. prosinca:
– u 9:00 sati: drugi, treći i četvrti razred
– u 10:15 sati: peti, šesti i sedmi razred

Dječji zbor – „Modra rijeka“: Probe dječjeg zbora „Modra rijeka“ bit će u subotom 16:00 sati.

Advent u Stocu: Petak, 3. prosinca, u Pastoralnom centru u Središtu grada, u 18:00 sati, organiziramo „Advensko predavanje“ za mlade. Predavanje će imati don Ivan Turudić, župnik župe sv. Ivana apostola i evanđeliste u Mostaru. Poslije Mise bit će druženje u šatoru ispred Centra i Općine.

Advent u Stocu: Subota, 4. prosinca, u ulici ispred Općine, od 12,00 sati, povodom „Advent u Stocu“ organizira se dobrotvorno kuhanje. Prilog Sajma namijenjen je najpotrebnijima u Stocu i okolici. U 19,00 sati, slijedi Adventsko druženje uz nastup grupe „Konoba“.

Advent u Stocu: Ove godine skupina momaka organizira povodom dani „Advent u Stocu“ petkom, subotom i nedjeljom u večernjim satima kuhano vino i mezu u Središtu grada kod Pastoralnog centra. Dobro došli.

Advent u Stocu: U tijeku prošlog tjedan sudjelovalo je više osoba u pripremi programa povodom „Adventa u Stocu“. U slijedećim akcijama izredalo se više osoba: organizatori programa, postavljanje i kićenje jaslica, postavljanje „borića“, rasvjeta „borića“, kićenje i rasvjeta grada, čišćenje ulica… Svima hvala na učinjenom. Osjeća se ugodnost po ulicama i Središtu grada,

Advent vrijeme solidarnosti: Običaj je da o Božiću i u Adventu obratimo pozornost prema potrebitijim osobama. Mi nećemo organizirati neko ciljano sakupljanje za naše potrebnije osobe, nego svi znate tko je u vašoj okolici potreban pomoći. Na ime Božića i Božićnog darivanja sami ga darujte ili posredno preko nekoga.

Za crkvu: Obitelj Cvije Brać, povodom Cvijina pokopa za crkvu su darovali 350,00 KM

Pokojnici: U prošlom tjednu umrli su opremljeni svetim sakramentima:
Božica Mustapić, živjela u Stocu, pokopana na Komanjem Brdu
Cvija Brać, živjela na Pješivac Kuli, pokopana na groblju Pješivac Krč.
Za njih ćemo se pomoliti: Očenaš…