Svibanjske pobožnosti: Sutra, ponedjeljak, 2. svibnja,, na čast BD Mariji u 18:30 započinjemo „Svibanjske pobožnosti“. Za vrijeme pobožnosti pjevat će dječji zbor „Modra rijeka“, čitanja će čitati krizmanici i ostala djeca iz Osnovne škole. Pobožnosti na čast BD Mariji predvodit će krizmanici i osmi razred.

Vjeronauk kod crkve: U slijedećem tjednu ponovo nećemo vjeronauka imati, razlog: u subotu je zborovanje dječjih zborova na Aladinićima u 18:00 sati, a u slijedeću nedjelju je hodočašće na Hrasno.

Zborovanje dječjih zborova: U subotu, 7. svibnja, u 18:00 sati Hrvatsko kulturno društvo „Troplet“ organizira zborovanje dječjih zborova u župnoj crkvi na Aladinićima. Autobus za prijevoz djece nećemo organizirati nego molio bi roditelje da se između sebe dogovore za prijevoz djece. Ja ću na Aladiniće poći čim završi pobožnost krunice i sv. Misa u Stocu.

Dječji zbor – „Modra rijeka“: Pjevači dječjeg zbora „Modra rijeka“ imat će probu u petak u 17:00 sati. Proba je zbog priprema za nastupe na Aladinićima.

Prva pričest i krizma – osvrt: Iako je organiziranje Prve pričesti bilo opterećeno s potresom koji je bio u prošlu nedjelju ujutro, ali svjedoci smo kako je i Prva pričest i krizma prošla u molitvenom i lijepo organiziranom liturgijskom susretu.

Prvi petak i subota u mjesecu: U tjednu su Prvi petak i subota. Ispovijedi povodom Prvog petka i subote bit će prije večernjih Misa i svibanjske pobožnost Srcu Isusovu i Srcu Marijinu

Pjevanje za srednjoškolce: Pjevanje za srednjoškolce je u subotu poslije večernje Mise i svibanjske pobožnosti.

Gornja i Donja Bitunja i Zabrđe: Najavljujem Misu, povodom blaženog Ivana Merza 10. svibnja, u 11:00 u kapelici u Gornjoj Bitunji. Molio bih da se groblje i kapelica očiste i pripreme za Misno slavlje.

Hrasno: U slijedeću nedjelju (druga nedjelja u svibnju) organizira se Misno slavlje na Hrasno. Misa na Hrasnu je u 11:00 sati. Zbog hodočašća na Hrasno kod nas će Misa biti u 8:00 sati. Pođimo u slijedeću nedjelju Kraljici mira na Hrasno.
Autobus nećemo organizirati nego oni koji planiraju poći na Hrasno neka se sami organiziraju za prijevoz.

Knjiga „Jubi bolu“: u petak, 6. svibnja, u 20:00 sati u Sarsenterumu Matica Hrvatska organizira prezentaciju vrlo dobre knjige „Jubi bolu“ što ju je napisala Cvija Goluža. Predstavljači će biti: Sonja Jurić, Ivan Turudić, Glazba: Vidoštačka Kraljica i klapa „Amo ća“, Moderator: Andrea Perić.

Obilazak župne crkve u Stocu: Mladen Glibić – statičar, Robert Raguž – arhitekta i Mile Pušić – građevinac u srijedu, 27.4.2022. zbog posljedica nastalih u potresu obišli su župnu crkvu u Stocu. Opći uvid i stav: Statika crkve u temeljima i u zidovima je dobra. Crkva statički nigdje nije poremećena. Može se koristiti za liturgijska slavlja. Ali, na crkvi se treba poduzeti generalna obnova.

Ženidbeni oglasi: Ženi se Ivan Majić sin Antin i Magde r. Vekić iz Drinovaca, župa sv. Mihovila – Drinovci, i uzima Anu Raspudić kćer Brankovu i Drine r. Zovko, podrijetlom iz Konjica, rođena u Čapljini, živi u Vidovu polju. Vjenčanje predviđeno u subotu 7. svibnja 2022. u 17:30 sati. Mladencima neka Bog blagoslovi brak.

Ženidbeni oglasi: Ženi se Dražen Obradović sin Vlatkov i Mande r. Ivanković iz Bjelojevića, i uzima Ankicu Bulum kćer Draginu i Nedjeljke r. Vuletić iz Dobranja. Vjenčanje predviđeno 7. svbinja u župi Gospe Lurdske u bijelom Viru. Mladencima neka Bog blagoslovi brak.

Za crkvu od posljednjeg čitanja dali su:
– Obitelj Ruže Škrba povodom Ružine smrti i pokopa 200 KM
– Željko Raguž povodom smrti i pokopa Stanka Raguža 100 KM

Pokojnici: U proteklim danima umro je opremljen svetim sakramentima Stanko Raguž s Barana. Za njega ćemo se pomoliti