Najnoviji župni oglasi!


1. N. Došašća, 1. prosinca 2019. „A“

 

 

 • Sv. Mise kroz tjedan u 7,00 sati ujutro, a misne nakane na oglasnoj ploči.
 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju su 3 redovito: 8,00, 9,30 i 11,00 sati, a danas su 2 sv. Mise: u 8,00 i 11,00 sati.
 • U petak, 6. XII. je sv. Nikola, biskup, sv. Misa na Pješivcu-Greda-Ćemalovina u 11 s., ispovijed prije Mise.
 • U nedjelju, 8. XII. je Bezgrješno Začeće BDM, bit će redovite nedjeljne sv. Mise, a Bezgrješno je patron župe Hrasno, sv. Misa u 11,00 sati.
 • Caritas Biskupijski iz Mostara i mi u župi pokrećemo i ove godine Adventsku akciju „Paket ljubavi“. Dosadašnja praksa pokazala se uspješnom pa vas molim i ove godine učinimo tako: svatko od vas tko može i želi bližnjega u potrebi darovati neka sam namiri „paket ljubavi“ s osnovnim namirnicama i odnese onomu tko je potreban i to je hvale vrijedno, a za sve ostale pa i za našu djecu, da danas ne dijelimo nikakve kutijice, u Nedjelju Caritasa, 3. N. Došašća stat će dva ministranta po običaju na vrata crkve pa tko bude želio moći će darovati novac za Caritas i za najpotrebnije, kao svoj božićni dar. Svima unaprijed hvala!
 • Advent u Stocu 2019.: Kako smo najavili prošle nedjelje, naši mladi iz župe u dogovoru s Dumom organiziraju programske adventske dane i večeri u Stocu „Advent u Stocu 2019.“, pa kako koji program bude nadolazio, tako ćemo ga i najavljivati na našem župnom portalu, a objavljivat će ga i drugi portali.
 • U subotu, 7. prosinca u 19,00 sati organiziramo u našoj župnoj crkvi jednosatno Euharistijsko klanjanje pred Presvetim za čitavu našu župu. Program večeri: Izlaganje Presvetog Sakramenta na oltaru uz prigodnu pjesmu, zatim će se ispreplitati duhovni programi kroz osobnu molitvu u tišini, zajedničke pjesme, prigodna čitanja mladih i na kraju litanije Presvetom Srcu Isusovu i blagoslov s Presvetim. Dragi vjernici, svi ste pozvani na ovu blagoslovljenu Euharistijsku večer u subotu u 19,00 sati. Generalna proba za sve sudjelovatelje u duhovnom programu: Kraljice, Angelus, Folklor, Modra rijeka i čitači bit će u subotu u 18,30 sati u crkvi, pola sata prije početka Klanjanja. Odazovimo se svi Isusu na Njegov poziv! Isus te zove u subotu u 19,00 s. u crkvu!
 • Kalendari za 2020. godinu: već su stigli u Župni ured i imat ćemo ih u prodaji u sljedeću nedjelju.
 • Pjevači: probajte ovih dana božićne pjesme i po 2 adventske pjesme za Adventski koncert na Centru grada, sa svojim voditeljima, a generalne probe bit će pred Božić.
 • Folklor: proba za sve Folkloraše u petak u 20,00 sati i u nedjelju poslije treće sv. Mise.
 • Najavljujem na vrijeme: Božićna ponoćka u Stocu u ponoća, prigodni program u 11,30 s. na večer, a poslije Ponoćke pučko slavlje uz kolo, pjesmu i veselanje s čašicom pića.
 • Jaslice na Centru su već postavljene, a sinoć i bor i Jaslice blagoslovljeni i prva adventska svijeća na Jaslicama upaljena, a vi Jaslice posjetite i kod njih se Isusu pomolite!
 • Tradicionalni Adventski koncert: svih stolačkih župa bit će kod Jaslica na Centru u 4. Nedjelju Došašća, 22. XII. u 16,00 sati. Pozivam vas sve, a vi pozovite svoje po svijetu da taj dan svi budemo na Centru našega grada.
 • U ovom tjednu su PP. i PS. ispovijedam pola sata prije sv. Mise, koja su jutrom u 7,00 sati.
 • Župni vjeronauk: subotama redovito u 9,00 i 10,00 s. pa tako i u sljedeću subotu, a između, rad po sekcijama i vjeronauk za naše Prvopričesnike i Krizmanike, svi dolaziti redovito na vjeronauk.
 • Pod Misom u 8,00 s. Ako tko ima kakvih obveza, iza ove sv. Mise bit ću kratko u Župnom uredu. A sada odmah iza blagoslova i pjesme dolazi nam sv. Nikola uz crkvu, on će nas sve pozdraviti i podijeliti darove. Nikola je dotjerao preko 250 darova. Hvala svima koji su pomogli, a sponzore čitamo kasnije. Poslije podjele darova, ako bude lijepo vrijeme, idemo svi sa sv. Nikolom na Trg sv. Ilije, najprije će ići sv. Nikola s Dumom i anđelima, a sav narod, djeca i krampusi neka iziđu na Trg. Na Trgu će se sv. Nikola s nama pozdraviti, blagosloviti, zapjevati i time završavamo. Sljedeća je sv. Misa u 11,00 s. Nije dopušteno ići dva puta po dar sv. Nikoli. Držimo se reda, a momci će pomoći kod redanja. A sada blagoslov, pjesma, pa sv. Nikola.
 • Pod Misom u 11,00 s.: Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.