Najnoviji župni oglasi!

 

1. Nedjelja Korizme (Čista), 21. veljače 2021. “B”

 

 • Sv. Mise kroz tjedan u 7,00 s. ujutro, osim u petak u 16,30 s. na Križevac, a misne nakane na oglasnoj ploči.
 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju u našoj župi su 2: u 8,00 i 9,30 s., a treću sv. Misu imam za hodočasnike u Hrasnu u 16,00 sati, a danas je samo 1 sv. Misa u 11,00 sati.
 • Korizmeno hodočašće u Hrasno: I ove godine organiziramo u Korizmi pokornička hodočašća župa Trebinjske biskupije u Svetište Kraljice Mira u Hrasno, naša župa hodočasti organizirano u 3. Nedjelju Korizme, 7. ožujka, o svemu ovome više u sljedeću nedjelju, a u sljedeću nedjelju naša svećenička grupa ispovijeda u Svetištu u 15,30 s., a stolački Dumo po rasporedu predvodi sv. Misu i propovijeda u Hrasnu u sljedeću nedjelju u 16,00 sati.
 • Korizma je vrijeme odricanja, pokore, posta i molitve, učinimo nešto dobro u ovoj Korizmi.
 • U sljedeći petak, 26. veljače i svakog petka u Korizmi bit će Križni put sa sv. Misom na Križevcu u 16,30 sati. Prošloga je petka bilo vrlo lijepo, puno svijeta, više stotina vjernika, što je bilo lijepo za pogledati kako se procesija u pobožnosti kreće uz Križevac u pjesmi i molitvi. Pozivam vas sve na Križni put svakog petka u Korizmi uz Križevac u 16,30 sati.
 • Jedna napomena: Caritas iz MO i ove godine organizira Korizmenu akciju pod motom: „Zrno ljubavi“ za osobe s posebnim potrebama, preuzeli smo kutijice za prikupljanje priloga u Korizmi, djeca su ih na vjeronauku već uzela, o oni će ih vratiti u 5. Nedjelju Korizme, ima još nešto kutijica u dnu crkve pa možete uzeti, a možete svoje korizmene priloge skupljati i u privatnim kasicama ili kovertama kod kuće, a vi ostali možete svoje priloge donijeti osobno u 5. Nedjelju Korizme i predati ih u dnu crkve našim ministrantima, a mi ćemo ih predati Caritasu.
 • Folklor: proba za sve Folkloraše u sljedeću nedjelju poslije 2. sv. Mise u 9,30 s., u dvorani.
 • Tečaj za kršćanski brak u Stocu u Biskupijskom Centru, 12. 13. i 14. III. Zaručnici javljajte se!
 • Župni vjeronauk: u subotu po rasporedu u 9,00 s. niži razredi i Prvopričesnici, a u 10,00 s. viši razredi i Krizmanici, a između vjeronauka rad po sekcijama.
 • Kvatre: U sljedećem tjednu su proljetne kvatre, srijeda, petak i subota, to su dani posta, molitve, pokore i djela ljubavi. Kvatre su 4 puta u godini: proljetne, ljetne, jesenske i zimske, kad nas Crkva poziva na post i pokoru.
 • CnaK: U dnu crkve još imate novoga broja pa nabavite po cijeni od 4 KM.; Radosna Vijest 2 KM.
 • I na kraju: o. Biskupe, hvala Vam, što ste došli među nas, predslavili ovu sv. Misu i uputili nam prikladnu propovijed. Sada poslije sv. Mise, dok se Biskup raspremi u sakristiji, slijedi Biskupovo predavanje, ovdje u crkvi, za naše bračne parove, pa molim bračne parove, poslije blagoslova, zauzmite dvoje po dvoje svoja mjesta u klupama, u klupu mogu sjesti 3 para. Mogu ostati na predavanju i ostali koji žele. Poslije predavanja nastavit ćemo druženje s našim Biskupom u župnoj dvorani uz prigodno čašćenje i ugodan razgovor. Hvala domaćicama na donesenom pecivu, puni su stolovi, dumo se pobrinuo za osvježavajuća topla i hladna pića, a naše djevojke iz Angelusa poslužit će vas u dvorani kavom i čajem. Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, sačekajte me odmah poslije sv. Mise pred Župnim uredom, a sada Preuzvišeni blagoslovite nas.