Najnoviji župni oglasi!

 

1. Nedjelja Došašća, 29.XI. 2020. „B“

 

 • Sv. Mise kroz tjedan u 7,00 s. ujutro, a misne nakane imate na oglasnoj ploči.
 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju su 2 u crkvi: u 8,00 i 9,30 sati, treća Misa na Ćemalovini u 11,00 sati, a danas su 3 sv. Mise redovito.
 • U nedjelju, 6. XII. je sv. Nikola, biskup, sv. Misa na Pješivcu-Greda-Ćemalovina u 11,00 sati, a prigoda za ispovijed prije sv. Mise.
 • Zornice: U ovoj župi nije nikad bio običaj sv. Misa Zornica u Došašću, nego su se sv. Mise govorile u 7,00 s. ujutro, pa neka to budu naše stolačke Zornice-Rane sv. Mise u Došašću u 7,00 s. ujutro, a i u nekim drugim župama sv. Mise u Došašću govore se u 7,00 s. ujutro radi praktičnosti, mnogi naši vjernici iz daleka često dolaze na godišnjice svojih pokojnika i znaju već unaprijed da su sv. Mise u Stocu u 7,00 s., a i nastava u školama i mnoga poduzeća započinju posao u 7,30 s. ujutro, pa odmah s Mise u školu ili na posao, pa tko želi, a bilo bi pohvalno, u Došašću dolazite na sv. Mise u 7,00 s, ujutro, važno je da u Došašću budeš na sv. Misi, poštujući odredbe nadležnih stožera.
 • Caritas Biskupijski iz Mostara i mi u župi pokrećemo i ove godine Adventsku akciju „Paket ljubavi“. Dosadašnja praksa pokazala se uspješnom pa vas molim i ove godine učinimo tako: svatko od vas tko može i želi bližnjega u potrebi darovati neka sam namiri „paket ljubavi“ s osnovnim namirnicama i odnese onomu tko je potreban i to je hvale vrijedno, a za sve ostale pa i za našu djecu, da danas ne dijelimo nikakve kutijice, u Nedjelju Caritasa, 3. Nedjelju Došašća stat će dva ministranta po običaju na vrata crkve pa tko bude želio moći će darovati novac za Caritas i za najpotrebnije, kao svoj božićni dar. Svima unaprijed hvala!
 • Advent u Stocu 2020.: Kako smo najavili prošle nedjelje, naši mladi iz župe u dogovoru s Dumom organiziraju programe za adventske dane i večeri u Stocu „Advent u Stocu 2020.“, pa kako koji program bude nadolazio, tako ćemo ga i najavljivati na našim župnim portalima, a sve u skladu s pandemijskom situacijom, čuvajući sebe i svoje bližnje.
 • U subotu, 5. prosinca u 19,00 sati organiziramo u našoj župnoj crkvi jednosatno Euharistijsko klanjanje pred Presvetim za čitavu našu župu. Program večeri: Izlaganje Presvetog Sakramenta na oltaru uz prigodnu pjesmu, zatim će se ispreplitati duhovni programi kroz osobnu molitvu u tišini, zajedničke pjesme, prigodna čitanja mladih i na kraju litanije Presvetom Srcu Isusovu i blagoslov s Presvetim. Dragi vjernici, svi ste pozvani na ovu blagoslovljenu Euharistijsku večer u subotu u 19,00 sati. Generalna proba za sve sudjelovatelje u duhovnom programu: Kraljice, Angelus, Folklor, Modra rijeka i čitači bit će u subotu u 18,30 sati u crkvi, pola sata prije početka Klanjanja. Odazovimo se svi Isusu na Njegov poziv! Isus te zove u subotu u 19,00 s. u crkvu! U svemu ćemo postupati odgovorno, držeći se uputa nadležnih institucija.
 • Kalendari za 2021. godinu: već su stigli u Župni ured i imat ćemo ih u prodaji u sljedeću nedjelju.
 • Pjevači: probajte ovih dana božićne i adventske pjesme, sa svojim voditeljima, a generalne probe bit će pred Božić, vidjet ćemo koji će se programi moći održati, a koje ćemo morati ispustiti, radi novonastale situacije, bit ćemo odgovorni.
 • Radna akcija: U subotu zakazujemo radnu akciju kod crkve za naše ministrante i mlade u 9,30 sati.
 • Jaslice na Centru su već postavljene, a sinoć i bor i Jaslice blagoslovljeni i prva adventska svijeća na Jaslicama upaljena, a vi Jaslice posjetite i kod njih se Isusu pomolite!
 • U ovom tjednu su PP., PS. i PN. ispovijedam pola sata prije sv. Misa.
 • Pred nama je sv. Nikola, biskup i zaštitnik djece, ove godine skup djece, prigodni program i dolazak sv. Nikole s darovima ispuštamo, radi sve ozbiljnije korona virus situacije u cijelom svijetu, pa i na našim prostorima, dogodine, ako Bog da, opet nastavljamo kako smo i uobičajili, a sva djeca koja dogodine odu u Srednju školu, a ove godine iz opravdanih razloga neće moći primiti darove, moći će dogodine od sv. Nikole primiti darove za ovu godinu i sudjelovati u organizaciji Nikoljdana 2021., kako smo to i do sada radili.
 • Braćo i sestre, ponašajmo se odgovorno, držimo se uputa naših nadležnih institucija, a i Dumo će sukladno tome davati upute i s vama organizirati ili ispuštati programe koji su pred nama u ovo sveto adventsko i božićno vrijeme. Budimo strpljivi, a pred nama su sigurno bolja i sigurnija vremena.
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.
 • Ovih dana umrli su naši župljani: Janja Marić-Grmoja iz Riđice i Mirko Raič s Kremenca, za pokoj njihovih duša, pomolimo se! Oče naš…