Nedjelja presvetog Trojstva – 12.6.2022.

Vjeronauk kod crkve: Vjeronauk kod crkve smo završili. Međutim, djeca kao i svi župljani nemaju odmora preko ljetnih dana od nedjeljnih Misa. Nedjeljne Mise su obligatne u sve nedjelje kroz godinu. Lijepo Vas molim redovito nedjeljom dolazimo na sveta Misna slavlja.

Ministranti: Molio bih ministrante da preko ljetnih dana ostanu aktivni u ministriranju. Nemojte se zapuštati.

Epidemiološke mjere: Biskup je izdao okružnicu br. 654/2022. od. 10. lipnja kojom se ukidaju epidemiološke mjere izdane povodom pojave COVIDA-19.

Dječji zbor – „Modra rijeka“: Probe dječjeg zbora bit će u subotu u 17:00 sati.

Zbor srednjoškolaca: Proba zbora mladih bit će u subotu u 19:00 sati.

Obljetnica oslobođenja Stoca: Program obilježavanja odvijat će se 12. i 13 lipnja.
– 12. lipnja, nedjelja: – Bobanovo, Misa u crkvi na Bobanovu bit će u 11:00 sati. Poslije Mise polaganje vijenaca kod križa na Bobanovu.
– 13. lipnja, ponedjeljak, Stolac:
– 9:00 Sveta Misa zahvalnica u župnoj crkvi u Stocu
– 9.45 mimohod od župne crkve do spomenika u središtu grada
– 10:00 kod spomenika molitva, polaganje vijenaca i paljenje svijeća za poginule vojne policajce, vojnike i civile iz Obrambenog rata.

Vojna policija – 30. obljetnica: U slijedeću nedjelju je trideseta obljetnica osnutka Vojne policije u Stocu. Povodom obljetnice bit će sv. Misa za poginule policajce u 11:00 sati u župnoj crkvi.

Misa na Bačniku, bit će 13. lipnja na sv. Antu u 11:00 sati.

Misa u Boljunima bit će 15. lipnja, na sv. Vida, u 11:00.

Misa na Borojevićima bit će u slijedeću nedjelju u 9:30.

Mise u slijedeću nedjelju: U slijedeću nedjelju svete Mise u župnoj crkvi bit će u 8:00 i 11:00 sati

Tijelovo – Brašančevo: U četvrtak 16. lipnja povodom Tijelova u 18:00 sati bit će sv. Misa, a poslije Mise Tijelovska procesija ulicama grada. Više o Tijelovskoj procesiji vidi na oglasnoj ploči.

Krizmanici i pjevači srednjoškolaca: U slijedeću nedjelju, 19. lipnja planiramo s krizmanicima i pjevačima srednje škole otići u Trebinje. U Trebinju je Misa u 10:00 sati. Srednjoškolci će pjevati za vrijeme Mise, a krizmanici će ministrirati i čitati misna čitanja.

Prvopričesnici: U utorak ćemo s prvopričesnicima otići na izlet na igralište kod škole na Pušišta. Ako prvopričesnici žele nešto ponijeti od hrane i pića nećemo im braniti, ali na Pušištima bit će organizirana zakusku i piće. Misa je u crkvi u 9:00 sati. Polazak poslije Mise. Na Pušišta ići ćemo u prijevozu Roberta More. Vratit ćemo se crkvi ponovo s prijevozom Roberta More.

Gornja Hercegovina – Sarsenterum: U petak, 17. lipnja organizira se večer „Gornja Hercegovina“.
Program:
– Film „Hrvati iza daytonske crte“ scenariste i redatelj Božo Vodopija
– Predstavljanje tri knjige
„Katolička crkva u fočansko – čajničkom kraju“
„Katolika crkva u Nevesinju i Gornjoj Hercegovini“
„I rod vaš da ostane“
O filmu će govoriti Božo Vodopija
Knjige će predstavljati biskup Ratko Perić
U programu će nastupiti „Pučki pivači“ župe sv. Nikole – Metković

Ženidbeni oglasi: Ženi se Nikola Jelić sin Borin i Ljilje r. Sesar sa Širokog Brijega i uzima Draganu Šutalo kćer Draginu i Anđelke r. Bošković s Gorice. Vjenčanje će biti 18. lipnja u 17:00 sati. Mladencima neka Bog blagoslovi brak.

Ženidbeni oglasi: Ženi se Milenko Raguž sin Željkov i Ankice r. Vučina i uzima Josipu Marčinko kćer Ratkovu i Francike r. Bošković iz župe Prenj. Vjenčanje predviđeno 18. lipnja u Prenju. Neka Bog blagoslovi našim mladencima brak.-

Pokojnici: U prošlim danima umrli su Ivan Trlin, Jagoda Zubonja i Rosa Marić. Za njih ćemo se pomoliti.