Najnoviji župni oglasi!


12. N. K. G., 23. lipnja 2019. “C” – Borojevići

 

 

 • Sv. Mise kroz tjedan u 7,00 s. ujutro, osim u subotu na Petrovdan u 8,00 s. ujutro.
 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju su 3 redovito: 8,00, 9,30 i 11,00 sati, a danas su 2 sv. Mise u crkvi u 8,00 i 9,30 s. i treća sv. Misa na Borojevićima u 11,00 sati.
 • Braćo i sestre! Pred nama je naš najveći župni blagdan Patron župe, Dan grada i općine, sv. Ilija Prorok. Sv. Misu u 11,00 s. na Ilindan predvodi mons. Zdenko Križić, biskup gospićko-senjski.
 • Smotra Folklora bit će na pozornici kod župne crkve u prvu večer Trodnevnice sv. Iliji, u srijedu, 17. srpnja u 20,00 s., a poslije Folklora opće pučko slavlje, pjeva grupa „Kamen“ i Marin Previšić iz Neuma.
 • Na Ilindan večer u 21,00 s. Koncert na pozornici kod župne crkve, pjeva: Miroslav Škoro, prati ga njegov bend, a predgrupa Širokobriješki Dukati. Ulaz slobodan, svi ste pozvani. Svi u Stocu i okolici slavimo sv. Iliju Proroka kao svoga zaštitnika, a potaknimo i druge, nek se zna – Stolac taj dan slavi!
 • Molim sve one koji žele pomoći novčano ili biti sponzori za organizaciju Ilindana, ili Večeri-Folklora, mogu se javiti u Župni ured.
 • U ponedjeljak, sutra, 24. lipnja je Ivanjdan, zaštitnik Kruševa, sv. Misa u Kruševu u 11,00 s., a ispovijed prije sv. Mise, sv. Ivan je zaštitnik Stjepan Krsta, Tasovčića i Hutova, sv. Mise su tamo u 11,00 s., a večeras na Uočnicu Ivanjdana sv. Misa na Stjepan Krstu u 18,00 s., a prigoda za sv. ispovijed u u 17,00 sati.
 • Ljubinje: I ove godine na Uočnicu blagdana Srca Isusova hodočastimo u Ljubinje u četvrtak, 27. lipnja u našu crkvicu posvećenu Presvetom Srcu Isusovu, sv. Misa u 18,00 s., pjeva „Modra Rijeka“. Autobus od crkve polazi u četvrtak u u 17,00 s. i ostala auta koja nam se žele priključiti, autobus je od Autoherca besplatan, a vi mi se ipak javite da znam koliko nas ide, radi mjesta u autobusu. Najprije idemo na naše groblje u Ljubinju, pa u crkvu, pobožnost Srcu Isusovu, pa pred crkvom sv. Misa, a poslije Mise čašćenje, ponesite što za jelo, a ponijet će i Dumo što za osvježenje, da ne kvarimo običaj. Povratak u 19,30 sati.
 • U petak je Srce Isusovo: Svečana sv. Misa u Studencima u Svetištu u 19,00 s., plakat imate na oglasnoj ploči.
 • U sljedeću nedjelju, nedjelja po Srcu Isusovu patron župe Čeljevo, sv. Misa u 11,00 sati.
 • U subotu, 29. lipnja je Petrovdan, sv. Misa u našoj župnoj crkvi u 8,00 s. ujutro, a Petrovdan je patron župe Rotimlja, sv. Misa i Krizma na Rotimlji u 11,00 sati., a poslije podne u 14,30 sati dolaze nam u posjetu župi Stolac ss. Franjevke s Danača kod Dubrovnika.
 • Na Petrovdan je ređenje naših dvojice đakona za svećenike don Petra Filipovića iz Mostara i don Domagoja Markića iz Pologa, ređenje je u mostarskoj katedrali, sv. Misa u 10 s., naše ređenike preporučam u vaše molitve.
 • Folklor: Naše Folklorno društvo pozvano je na Večer Folklora u Rotimlju, u utorak, 25. VI., generalna proba u župnoj dvorani 17,30 s., polazak za Rotimlju osobnim autima u 18,00 s., a nastupi Folklora u Rotimlji u 19,00 s. Naše Folklorno društvo pozvano je na Večer Folklora na Bunu, u petak, 28. VI., generalna proba u župnoj dvorani u 17,30 s., polazak za Bunu osobnim autima u 18,00 s., a nastupi Folklora na Buni kod škole u 19, 00 sati.
 • Ministrantski susret svih naših župnih ministranata bit će u četvrtak, 27. VI. u 9,00 s. kod naše župne crkve, zajednička molitva i fotografiranje, pa na našem Velikom igralištu kod crkve Ministrantski turnir u nogometu i ostale športske aktivnosti za koje ćemo se dogovoriti. Uprava HNK Stolac ustupit će nam taj dan Igralište i sve potrebito za utakmice, na čemu im unaprijed zahvaljujemo. Vodstvo ministranata s predsjednikom neka dođe u četvrtak, u 8,15 sati da nabavimo hranu i piće za taj dan i da sve postavimo u Dvoranu, koja će ministrantima čitavo vrijeme biti na raspolaganju. Dumo će taj dan počastiti ministrante, kako to običavamo svake godine, za njihov plemeniti rad u crkvi i oko crkve tijekom čitave godine. Svi su ministranti pozvani na ovaj susret!
 • CnaK, u dnu crkve imate još prošloga broja CnaKa pa nabavite po cijeni od 3 KM.
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.