Najnoviji župni oglasi!

 

16. N. K. G., 19. VII. 2020. “A“

 

 • Sv. Mise kroz tjedan: sutra u ponedjeljak na Ilindan u 11 s., a u sve ostale dane u 7,00 s. ujutro
 • Svete Mise u sljedeću nedjelju u crkvi su samo 2: u 8,00 i 9,30 sati, treća sv. Misa u groblju Ober-Doluša u 11,00 sati, a danas su 2 sv. Mise u 8,00 i 19,00 sati.
 • Ženidbeni oglas: Sveti sakramenat ženidbe želi primiti: Božidar Aleksić, sin Matin i Dragice r. Kevo iz Hodova, župa Rotimlja i Mirela Perić, kći Zdenkova i Željke r. Raguž iz Poprati, naša župa. Ženidbeni oglas danas, a vjenčanje predviđeno u Stocu u nedjelju, 26. VII. o. g. u 17,30 sati.
 • Braćo i sestre: Evo smo se kroz Ilindansku trodnevnicu lijepo pripremili za Ilindan našu najveću župnu svetkovinu. Poštivajmo i dalje upute nadležnih institucija, glede pandemije i budimo odgovorni. Prvu večer Trodnevnice u petak, 17. srpnja 2020. u 19,00 sati svečano smo proslavili na našemu Križevcu u Stocu i blagoslovili Pristupni Križ i 6 prvih postaja novopodignutog Križnoga puta, te slavili sv. Misu na Križevcu s biskupom Ratkom, osmoricom svećenika te nekoliko stotina vjernika. Svi smo se Bogu hvala s Križevca vratili zadovoljni, sretni i duhovno obogaćeni. O svemu ovome možete više čitati ovih dana na našim portalima u slici i riječi, a sada pred nama je Ilindan
 • Ponedjeljak, 20. VII.- ILINDAN, naša glavna svetkovina– Sv. Ilija Prorok zaštitnik župe, grada i općine. Svečanu sv. Misu u 11,00 sati trebao je dogovorno predvoditi, i tako je otišlo u javnost, hvarski biskup msgr. Petar Palić. Budući da je u međuvremenu objavljeno da je papa Franjo imenovao mostarsko-duvanjskim biskupom i apostolskim upraviteljem Trebinjsko-mrkanske biskupije msgr. Palića, došlo je do promjene. Biskup Petar sve pozdravlja, zaziva Božji blagoslov i svima čestita Ilindansko slavlje. Sv. Misu ove godine predvodi don Željko Majić, delegirani generalni vikar iz Mostara. Novomu biskupu Petru čestitamo na imenovanju, a don Željku izražavamo srdačnu dobrodošlicu u Stolac. Na početku sv. Mise generalni vikar će izmoliti posvetnu molitvu pred kipom sv. Ilije, na njegovu Trgu, a potom, će podijeliti blagoslov okupljenom Božjemu puku, nakon čega slijedi svečana sv. Misa. Najavljujem na vrijeme radi naših župljana po svijetu i ostalih vjernika: Izravni prijenos Ilindanske sv. Mise iz Stoca u 11,00 sati, emitira i Radio i Televizija Herceg-Bosne, svi zainteresirani mogu pratiti, a svi koji nemaju pristup TV-u putem televizijske mreže mogu izravan prijenos sv. Mise pratiti preko Youtube-a RTV-HB i na službenoj Facebook stranici RTV-HB.
 • Pjevači: Velikog zbora „Mladi“, generalna proba sutra na Ilindan u 10,30 s. kod župne crkve.
 • Ministranti: Sutra na Ilindan svi ministranti obučeni u misno ruho u 10,30 sati kod sakristije.
 • Molim odgovorne u Klubu da otvore Igralište na Ilindan u 8,00 s., radi parkiranja osobnih auta.
 • U nedjelju, 26. VII. je sv. Ana, zaštitnica Obera i Doluše, sv. Misa u groblju bit će u 11,00 sati, a prigoda za sv. ispovijed prije sv. Mise.
 • Javlja župnik nevesinjski: Sv. Misa na blagdan sv. Ane u Ulogu u nedjelju, 26. srpnja u 11,00 sati. Oglas imate na oglasnoj ploči.
 • Još jedna obavijest: Četvorica naših bogoslova doći će u sljedeću nedjelju na sv. Misu u 9,30 sati, sudjelovat će u sv. Misi i svjedočiti o svome svećeničkom zvanju, pa vas molim da vas što više bude u nedjelju na sv. Misi u 9,30 sati, posebno pozivam našu djecu i mlade.
 • CnaK: U dnu crkve još imate novoga broja CnaKa pa nabavite po cijeni od 3 KM., Radosna Vijest 2 KM.
 • Danas pod sv. Misom u 19,00 s. svoj Dijamantni jubilej – 60 godina kršćanskog braka slave naši župljani Nikola i Cvija Marić s Gorice. Čestitamo!
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.