Početak došašća: U slijedeću nedjelju, 27. studenoga, započinjemo Novu liturgijsku godinu. Nova liturgijska godina započinje došašćem ili adventom. Običaj je da se kuće i stanovi okite s „adventskim vijencem“. Adventski vijenac treba ukrasiti s četiri svijeće. Četiri svijeće simboliziraju četiri adventske nedjelje. Kako koja nedjelja nadolazi tako se i pali jedna nova „adventska svijeća“. U adventu imamo više zajedničkih nastupa, molio bih da nastojimo u planiranom i sudjelovati.

Advent u Stocu: U subotu, 26. studenoga u 18:00 sati u Središtu grada organiziramo paljenje „Prve“ adventske svijeće, kićenje borića i blagoslov. Pozivamo Vas na svečanost „otvaranja“ Adventa. Običaj je da se sakupljaju djeca i kite borić.

Advent u Stocu: U nedjelju 27. studenoga u 17:00 sati u Sarsenterum organiziramo „Božićnu priču” o Isusu, njegovu rođenju i djetinjstvu. Na predstavu su pozvani svi, a poglavito djeca.

Mise zornice: Mise zornice započet ćemo u ponedjeljak, 28. studenoga u 6:00 sati.

Ministranti – susret: Jučer smo imali susret s novim ministrantima. S njima smo uvježbavali ministriranje. Pomagali su u vježbanju Gabrjel Jarak i Božan Marić. S uvježbavanjem ministranta ćemo stati, a nastaviti ćemo kad se ukaže potreba.

Vjeronauk kod crkve u slijedeću nedjelju – 20. studenoga
– Iza Mise u 8:00 sati:
• drugi (učionica folklora),
• treći (dvorana iza vanjskog oltara),
• četvrti (mala učionica),
• peti razred (u dvorani časnih sestara).
– Iza Mise u 9:30 sati:
• šesti i sedmi u dvorani iza vanjskog oltara
• osmi (učionica folklora)
– Deveti – krizmanici imat će vjeronauk u subotu u 18:30 sati

Sv. Cecilija: U utorak 22. studenoga u 18:00 sati imat ćemo Misu povodom sv. Cecilije. Poslije blagoslova s dvije pjesme nastupit će svi pjevački zborovi: Dječji zbor „Modra rijeka“, zbor mladih „Elizej“, „Djevojačka skupina Angelus“, Kraljice, Folklorna skupina. Nadamo se skorašnjem nastupu muške pjevačke klape. Svi će nastupiti s dvije pjesme. Poslije programa slijedit će druženje pjevača i sviju prisutnih u dvorani Pastoralnog centra. Dobro došli!

Dječji zbor – „Modra rijeka“: Probe dječjeg zbora „Modra rijeka“ bit će u subotom 16,00 sati.

Pjevači i pjevački zborovi: Potičem sve zborove da se dobro pripreme za praćenje liturgijskih slavlja u Adventu i Božićnom vremenu.

Ispovijed starih, bolesnih i nemoćnih osoba: U ponedjeljak, 28. studenoga u prvi radni dan došašća započet ćemo ispovijed starih, bolesnih i nemoćnih osoba.

Kalendari: Stigli su novi kalendari.

Neum – Gospa od zdravlja: U ponedjeljak, 21. studenoga, u Neumu, u 11:00 sati u župnoj crkvi bit će sv. Misa povodom patrona župe „Gospe od zdravlja“.

Jagoda Hrgota: u nedjelju 6. studenog sakupljali smo pomoć za potrebe liječenja Jagode Hrgota. Sakupili smo 3200 KM. Sakupljeni novac položili smo u banci na žiroračun. U ime župne zajednice svima onima koji su sudjelovali hvala, a naš dar neka bude od koristi u Jagodinu liječenju. Danas (20. studenoga) u „Rođendaonici“ na Popratima od 15 – 18 sati organizira se dječje druženje i sakupljanje pomoći za Jagodino liječenje.

Najava pokopa: U petak je umro Luka Raguž, pokop će biti u nedjelju 20. studenoga u 14:00 sati u groblju na Grahovištu. Sprovodni obredi započet će u Domu zdravlja od mrtvačnice. Misa zadušnica bit će u ponedjeljak u 7:00 sati.