Najnoviji župni oglasi!


22. N. K. G., 2. rujna 2018. “B”

 

 

 

 • Sv. Mise kroz tjedan: u ponedjeljak i utorak u 7,00 sati ujutro, a u trodnevnici srijeda, četvrtak i petak u 19,00 sati, i u subotu – Mala Gospa u 11,00 sati.
 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju su 3 redovito: 8,00, 9,30 i 11,00 sati, kao i danas.
 • Pred nama je Mala Gospa pa ćemo se za ovu našu župnu svečanost pripremiti trodnevnicom i sv. ispovijedi djece, mladih i odraslih, a svaku večer ispovijedaju po 2 svećenika sa strane, pa ovako:
  • Srijeda: u 18,30 s. ispovijed školske djece Osnovne škole na početku Školske i vjeronaučne godine, a u 19,00 s. za sve pobožnost Gospi: krunica, litanije i sv. Misa, pjeva Dječji zbor „Modra Rijeka“.
  • Četvrtak: u 18,30 s. ispovijed školske mladeži Srednjih škola i ostalih, a u 19,00 s. za sve pobožnost Gospi i sv. Misa, pjeva Djevojačka skupina „Vidoštačka kraljica“.
  • Petak: u 18,30 s. ispovijed za odrasle, treća večer trodnevnice Uočnica Male Gospe, ovo je ujedno i Gospojinska ispovijed, a u 19,00 s. pobožnost Gospi i sv. Misa, pjeva Djevojačka skupina „Angelus“. Pod ovom sv. Misom bit će blagoslov majki i očeva s malom djecom, pa neka sve majke i očevi s malom djecom dođu u petak na Misu u 19,00 s. Poslije Mise bit će svečana zavjetna procesija s upaljenim svijećama oko naše župne crkve do Gospine špilje i pred Špiljom blagoslov majki i očeva s djecom i završetak slavlja, pa vas molim dođite u što većem broju, a svijeće ćete svi moći nabaviti pred crkvom kod naših ministranata, po 1 KM, ovoga puta i djeca će moći nabaviti svijeće i nositi ih u procesiji, jer će svijeće imati prikladnu zaštitu da ne kapaju i to će biti lijepo i svečano u procesiji, napravimo veličanstvenu procesiju na Gospinu uočnicu oko naše župne crkve pjevajući Gospine litanije i Lurdsku pjesmu i te ćete svijeće poslije ponijeti svojim kućama i upaliti ih pred Gospinim likom ili slikom neka izgore za vaše pokojne.
 • Pjevači: generalna probe za sve pjevače Velikog zbora „Mladi“ za Malu Gospu, u petak poslije pobožnosti u 20,00 sati i na Malu Gospu 10,30 sati, a danas proba na koru poslije treće sv. Mise.
 • Ministranti na trodnevnicu svaku večer, a na Malu Gospu svi u 11,00 s., a sastanak i izbor novog predsjednika i vodstva te primanje novih ministranata bit će po običaju u subotu po Maloj Gospi u 18,00 sati.
 • U subotu, 8 rujna je Mala Gospa suzaštitnica naše župe. Svečana sv. Misa samo jedna za čitavu župu bit će u 11,00 s., sv. Misu predvodi i propovijeda don Damir Pažin, naš domaći sin, a kpl. u župi sv. Ivan u Mostaru. Pod sv. Misom pjeva naš Veliki župni zbor „Mladi“, ministranti doći u 10,30 s. i obučeni čekati sv. Misu. Poslije Mise pred crkvom pučko slavlje u kolu i pjesmi, uz čašćenje i razgovor pod našom starom lipom.
 • Budući smo na početku školske i vjeronaučne godine na Malu Gospu zazvat ćemo Duha Svetoga, za blagoslov i sretan početak, pa molim svu djecu Os. Šk., Sr. Šk. kao i naše studente da sa svojim ravnateljima, učiteljima, nastavnicima i profesorima budu na ovoj Misi na Malu Gospu u 11,00 s., a sva djeca neka dođu pred oltar. Mala Gospa je zaštitnica župa Trebinje i Ravno, a slavi se svečano u Svitavi i u Doljanima. Mise su tamo u 11,00 sati, a u Trebinju u 17,00 s.
 • Folklor: poslije zajedničkih pjevačkih proba na koru, bit će probe Folklora poslije u dvorani: danas i u nedjelju poslije treće sv. Mise i u petak poslije procesije.
 • Tečaj priprave za kršćanski brak organizira se u Biskupijskom centru u Stocu i za čitav naš Dekanat i čitavu Trebinjsku biskupiju u 3. vikend ovoga mjeseca 14., 15. i 16. rujna u 19,00 s., za 3 večeri po 2 predavanja. Zaručnici, javljajte se!
 • Javljaju ravnateljstva naših škola: Nastava u Središnjim školama u Stocu počinje u ponedjeljak u 7,30 s., učenici od 1. do 5. r. Os. Šk. i 1. razred s Maslina u 11,00 s., a Masline u 8,00 sati. Opširnije imate na oglasnoj ploči. Neka sve bude s Božjim blagoslovom.
 • Vinjani: Jučer su nam bili u gostima župnik i pjevački zbor iz D. Vinjana/Imotski, bilo nam je lijepo i drago nam je da su nas posjetili, a naš ih Folklor lijepo primio u župnoj dvorani, a i oni su nas pozvali u posjetu…..
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.
 • Ovih dana umrla je naša župljanka Cvija Raguž iz Stoca, za pokoj njezine duše, pomolimo se! Oče naš…