Najnoviji župni oglasi!

 

22. N. K. G., 30. kolovoza 2020. “A”

 

 • Sv. Mise kroz tjedan u 7,00 s. ujutro, osim u subotu u 19,00 s. kad počinje Trodnevnica Maloj Gospi.
 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju su 2: u 8,00 i 19,00 s., kad imamo drugu večer trodnevnice Maloj Gospi, a danas je samo 1 sv. Misa u 8,00 s. radi Gospe od Zdravlja, patrona župe Neum
 • Pred nama je Mala Gospa pa ćemo se za ovu našu župnu svečanost pripremiti trodnevnicom i sv. ispovijedi djece, mladih i odraslih, a svaku večer ispovijedaju po 2 svećenika sa strane, pa ovako, najavljujem kompletan program za Malu Gospu:
 • Subota: u 18,30 s. ispovijed školske djece Osnovne škole na početku Školske i vjeronaučne godine, a u 19,00 s. za sve pobožnost Gospi: krunica, litanije i sv. Misa, pjeva Dječji zbor „Modra Rijeka“.
 • Nedjelja: u 18,30 s. ispovijed školske mladeži Srednjih škola i ostalih, a u 19,00 s. za sve pobožnost Gospi i sv. Misa, pjeva Djevojačka skupina „Angelus“.
 • Ponedjeljak: u 18,30 s. ispovijed za odrasle, treća večer trodnevnice Uočnica Male Gospe, ovo je ujedno i Gospojinska ispovijed, a u 19,00 s. pobožnost Gospi i sv. Misa, pjeva Djevojačka skupina „Vidoštačka kraljica“. Pod ovom sv. Misom bit će blagoslov majki i očeva s malom djecom, pa neka sve majke i očevi s malom djecom dođu u drugi ponedjeljak na Misu u 19,00 s. Poslije Mise bit će svečana zavjetna procesija s upaljenim svijećama oko naše župne crkve do Gospine špilje i pred Špiljom blagoslov majki i očeva s djecom i završetak slavlja, pa vas molim dođite u što većem broju, a svijeće ćete svi moći nabaviti pred crkvom kod naših ministranata, po 1 KM. i djeca će moći nabaviti svijeće i nositi ih u procesiji, jer će svijeće imati prikladnu zaštitu da ne kapaju i to će biti lijepo i svečano u procesiji, napravimo veličanstvenu procesiju na Gospinu uočnicu oko naše župne crkve pjevajući Gospine litanije i Lurdsku pjesmu i te ćete svijeće poslije ponijeti svojim kućama i upaliti ih pred Gospinim likom ili slikom neka izgore za vaše pokojne ili ih ponovno donijeti na jednu od sljedećih procesija.
 • U ovom tjednu su PP., PS. i PN. ispovijed pola sata prije sv. Misa. Prvopričesnici, ne zaboravite ispovijed u P.S.
 • Pjevači: generalna probe za sve pjevače Velikog zbora „Mladi“ za Malu Gospu, u ponedjeljak poslije pobožnosti u 20,00 sati i na Malu Gospu 10,30 s., a u nedjelju proba na koru poslije večernje sv. Mise, pa poslije, Folklor u dvoranu.
 • Ministranti na trodnevnicu svaku večer, a na Malu Gospu svi u 11,00 s., a sastanak i izbor novog predsjednika i vodstva te primanje novih ministranata bit će po običaju u subotu po Maloj Gospi u 18,00 sati.
 • U drugi utorak, 8. rujna je Mala Gospa suzaštitnica naše župe. Svečana sv. Misa samo jedna za čitavu župu bit će u 11,00 s., sv. Misu predvodi i propovijeda don Mate Pehar, ovogodišnji mladomisnik iz Mostara. Pod sv. Misom pjeva naš Veliki župni zbor „Mladi“, ministranti doći u 10,30 s. i obučeni čekati sv. Misu. Poslije sv. Mise pred crkvom zajedničko druženje, uz čašćenje i razgovor pod našom starom lipom.
 • Budući smo na početku školske i vjeronaučne godine na Malu Gospu zazvat ćemo Duha Svetoga, za blagoslov i sretan početak, pa molim svu djecu Os. Šk., Sr. Šk. kao i naše studente da sa svojim ravnateljima, učiteljima, nastavnicima i profesorima budu na ovoj Misi na Malu Gospu u 11,00 s., a sva djeca neka dođu pred oltar. Ravnatelji će pustiti učenike i djelatnike poslije velikog odmora. Učenici Os. Šk. dolaze organizirano pa neka odmah uđu u crkvu i poredaju se oko oltara. Mala Gospa je zaštitnica župa Trebinje i Ravno, a slavi se svečano u Svitavi i u Doljanima. Mise su tamo u 11,00 sati, a u Trebinju u 18,00 s. Molim odgovorne u Klubu da na Malu Gospu otvore Igralište u 9,00 s. ujutro za parkiranje.
 • Folklor: poslije zajedničkih pjevačkih proba na koru, bit će probe Folklora poslije u dvorani: u nedjelju poslije večernje Mise i u ponedjeljak na Uočnicu poslije procesije. Ovo sve najavljujem uz napomenu: Pratimo upute nadležnih Institucija u ovoj pandemijskoj krizi i prema njima se ravnajmo, jer se situacija stalno mjenja! Sve ove oglase, kao i sve druge, imate redovito na Portalu naše Župe.
 • Tečaj priprave za kršćanski brak organizira se u Biskupijskom centru u Stocu za čitavu Trebinjsku biskupiju u 3. vikend ovoga mjeseca 18., 19. i 20. rujna u 19,00 s., za 3 večeri po 2 predavanja. Zaručnici, javljajte se!
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.