Najnoviji župni oglasi!


23. N. K. G., 8. rujna 2019. “C” – Mala Gospa

 

 

 • Sv. Mise kroz tjedan u 7,00 s. ujutro, a misne nakane na oglasnoj ploči.
 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju su 3 redovito: 8,00, 9,30 i 11,00 s., a danas samo 1 radi Male Gospe.
 • Jedna obavijest: U subotu, 14 rujna u 18,00 sati, svečanom sv. Misom koju će predvoditi naš biskup mons. Ratko Perić, u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve proslavit ćemo blagdan Uzvišenja Svetoga Križa. To je dan posvete mostarske katedrale, ali i obljetnica biskupskog ređenja našega biskupa. Ove godine obilježavamo i 50.-tu obljetnicu svećeničkog ređenja našega biskupa Ratka. Pozivam vas sve, čitavu župu, koji god možete, pođimo na ovo višestruko slavlje u mostarsku katedralu. Svečana Akademija bit će u 16,00 sati u katedralnoj dvorani i predstavljanje knjige „Ljubav koja ne prestaje“, još jedno djelo posvećeno našem blaženiku Alojziju Stepincu. Nakon sv. Mise svi su prisutni pozvani na prigodni domjenak. Naš biskup je zaređen za svećenika u Prisoju, 29. lipnja 1969. Čestitamo!
 • Tečaj priprave za kršćanski brak u Biskupijskom Centru u Stocu za sljedeći vikend. Zaručnici javljajte se!
 • Folklor: proba u sljedeću nedjelju poslije treće sv. Mise u Dvorani za mlade.
 • CnaK: u dnu crkve još možete nabaviti posljednji br. CnaKa po 3 KM.
 • Župni vjeronauk: Školska i vjeronaučna godina je započela, a danas na Malu Gospu zazvat ćemo Duha Svetoga i Božji blagoslov na sve naše učenike Osnovnih i Srednjih škola te na naše studente i sve njihove učitelje, vjeroučitelje, nastavnike, profesore i ravnatelje za sretan početak, pa dok se malo djeca upute u školi najavit ćemo i župni vjeronauk.
 • Ministranti: Sastanak i izbor novog predsjednika i vodstva te primanje novih ministranata je po običaju u subotu po Maloj Gospi, a to je sljedeća subota u 18,00 s. u Župnoj dvorani, a ove godine će iznimno biti u petak u 18 sati, jer je Dumo u subotu na svečanostima u Katedrali u Mostaru.
 • Evo hvala Bogu ovdje smo lijepo i svečano proslavili našu suzaštitnicu Malu Gospu, dobro ste dolazili na trodnevnicu, dosta vas se i ispovijedilo, sinoć je lijepo bilo na uočnici, a posebno svečana je bila procesija oko naše crkve s upaljenim svijećama, te blagoslov majki i očeva s malom djecom. Bogu hvala za sva dobra koja naš šalje po zagovoru naše drage Gospe.
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, danas Župni ured ne radi, Mala je Gospa, pa svoje uredske poslove možete obaviti ovih dana. Poslije sv. Mise naši će momci iznijeti pred crkvu domaća osvježavajuća pića pa se malo, uz čašicu pića, zadržimo u ugodnu razgovoru pod starom stoljetnom lipom, a naše Folklorno društvo povest će pučko slavlje pa se svi uključimo, da se ne zaborave dobri stari običaji.
 • Današnje misno slavlje predvodio nam je i prikladnu riječ uputio naš don Nikola Menalo, zahvaljujemo mu…..a sada Zaziv Duha Svetoga, pjevači: Dođi Duše Presveti.