Najnoviji župni oglasi!


24. N. K. G., 15. rujna 2019. “C”

 

 

 • Sv. Mise kroz tjedan u 7,00 s. ujutro, osim subotu u 6,30 ujutro, a misne nakane imate na oglasnoj ploči.
 • Sv. Misa u sljedeću nedjelju ovdje u crkvi samo 1: u 8,00 s., a druga u Trebinju u 12 s.
 • Radosnu Vijest imate u dnu crkve po 2 KM.
 • U sljedeću nedjelju, 22. IX. je Dan Trebinjske biskupije, sv. Misa u Stocu samo jedna – rana u 8,00 sati, a u Trebinju sveta koncelebrirana Misa za čitavu Trebinjsku biskupiju u 12,00 sati, koju predvodi naš biskup Ratko. U čitavoj će našoj Biskupiji biti samo rane sv. Mise. Već je ustaljen običaj da nedjelja pred Miholjdan, koji je zaštitnik Trebinjske biskupije, bude hodočašće u Trebinje, zato vas potičem sve, koji možete i želite pođite osobnim autima. Do sada ste se uvijek odazivali u velikom broju na ovo naše biskupijsko hodočašće, što je hvale vrijedno, pa vas tako molim i ove godine. Prigoda za sv. ispovijed i zajednička Gospina krunica u 11,30 sati, a sv. Misa u 12,00 sati. Plakat imate na oglasnoj ploči.
 • U sljedeću nedjelju, 22. IX. na Aladinićima pod sv. Misom u 11,00 sati don Ante Markić, svećenik naše gore list, slavi svoj svećenički Zlatni jubilej, 50 godina svećeništva. Čestitamo!
 • U sljedeću subotu, 21. rujna na blagdan sv. Mateja ap. naš bogoslov Stanko Pažin položit će doživotne zavjete u Karmelu na Buškom Jezeru pod sv. Misom u 11,00 sati. Pročitat ću sada njegov dopis upućen župi i župniku:

  Župniku don Rajku Markoviću i svim župljanima župe sv. Ilije Proroka u Stocu!
  Zahvalan Trojedinom Bogu i Blaženoj Djevici Mariji, Majci i Kraljici Karmela, za dar duhovnog poziva, obavješćujem Vas kako ću u subotu, 21. rujna 2019. godine u Karmelu sv. Ilije na Buškom Jezeru, pod svečanom svetom Misom u 11,00 sati položiti Svemogućem Bogu doživotne zavjete: čistoće, siromaštva i poslušnosti. Ovo je za mene veliki događaj, pa se stoga preporučujem u Vaše molitve, kako bih uz Božju pomoć, ostao vjeran do smrti Trojedinom Bogu, Katoličkoj Crkvi i karmelskom Redu. Dok se preporučujem u Vaše molitve, sve vas srdačno pozdravljam iz karmelskog samostana u Grazu, (Austrija) gdje se u molitvi, kako za sebe tako i za sve vas, intenzivnije pripremam za dan svojih doživotnih zavjeta. Od srca i s velikom zahvalnošću,
  Vaš br. Stanko od Utjelovljenja (Pažin) karmelićanin.

  Dumo je pozvan na ovo slavlje u Karmel u subotu i rado se odazivam i sudjelovat ću u ovom svetom i svečanom činu, a veliko slavlje za cijelu župu proslavit ćemo, ako Bog da, na dan Stankove Mlade Mise. Preporučam našega Stanka u vaše molitve i čestitamo mu!

 • Današnje krštenje u 12,00 s.: Fran Šutalo, Stolac, rođ. u Mostaru, 9. VI. 2019. prvo dijete roditelja Anđelko Šutalo i Aneta r. Aničić, kum: Marko Raguž. Čestitamo!
 • Folklor: generalna proba za Folklor danas poslije treće sv. Mise u 11,50 sati u Dvorani za mlade i još jedan proba u sljedeću nedjelju u 15,00 sati, a polazak za Čitluk na „Dane Berbe grožđa–Brotnjo 2019.“ u 15,30 sati od naše crkve, u 18,00 s. svečani mimohod u Čitluku.
 • Kvatre: U sljedećem tjednu su jesenske kvatre: srijeda, petak i subota, to su dani posta, molitve, pokore i djela ljubavi. Kvatre su 4 puta u godini: proljetne, ljetne, jesenske i zimske, kad nas Crkva poziva na post i pokoru.
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.
 • Ovih dana umrli su naši župljani: Jozo Raguž iz Kruševa, Ljuba Raguž iz Stoca i Fina Šipić s Bobanova, za pokoj njihovih duša, pomolimo se! Oče naš…