Najnoviji župni oglasi!


28. N. K. G., 14. listopada, 2018. “B”

 

 

 

 • Sv. Mise kroz tjedan govorit će se u 18,00 s., a misne nakane imate na oglasnim pločama.
 • Sv. Misa u sljedeću nedjelju ovdje u crkvi samo 1: u 8,00 s., a danas su 3 sv. Mise redovito.
 • U sljedeću nedjelju je Misijska nedjelja: molit ćemo za Misije, a svi prilozi i lemuzina toga dana idu za naše misionare po čitavom svijetu, ponesimo svoj prilog u nedjelju za naše misionare.
 • Svaku večer listopadska pobožnost i sv. Misa u 18,00 s., a četvrtkom klanjanje, potičem sve na listopadsku pobožnost, posebno našu djecu i mlade, a nedjeljom svi na sv. Misu.
 • Ženidbeni oglas: Sveti sakramenat ženidbe želi primiti: Marko Krešić, sin Željkov i Francike r. Puljić s Borojevića, naša župa i Dunja Majić, kći Nikolina i Mirjane r. Jelčić iz Drinovaca, župa Drinovci. Ženidbeni oglas danas, a vjenčanje predviđeno u Drinovcima u nedjelju, 21. X. 2018.
 • Cnak: još imate u dnu crkve novoga broja CnaKa pa nabavite po cijeni od 3 KM., Radosna Vijest 2 KM.
 • Župni vjeronauk: subotama redovito u 9,00 i 10,00 s., a između vjeronauka rad po sekcijama.
 • U četvrtak, 18. X. je Lučindan–Sv-Luka evanđelist, sv. Misa na Komanju Brdu u 11,00 s., prigoda za sv. ispovijed prije sv. Mise, a poslije Mise zajedničko čašćenje i druženje kod kapele.
 • Vinjani kod Imotskoga: Naše stolačko HKUD „Stolac“ skupa s Dumom pozvano je, od tamošnjeg župnika fra Josipa i njihova župnog zbora na uzvratni posjet župi Vinjani u sljedeću nedjelju, 21. listopada 2018. Stolački će Dumo, u koncelebraciji mjesnoga župnika, predvoditi sv. Misu u Gornjim Vinjanima u crkvi sv. Ante u 11,00 sati, a naš Folklor pjeva pod sv. Misom i naši mladi čitaju misna čitanja. Poslije sv. Mise naše će Društvo izvest pred crkvom prigodni folklorni program i okupljenim posjetiteljima predstaviti u pjesmi i igri kulturu i običaje Hrvata stolačkoga kraja. Poslije programa slijedi druženje i čašćenje s domaćinima, obilazak kulturnih znamenitosti, pogotovo crvenog i plavog jezera i na kraju posjeta Imotskom. U večernjim satima vraćamo se u Stolac. Autobus u nedjelju polazi iz Stoca s našim folklorašima u 8,45 sati od župne crkve prema Vinjanima i zato je u nedjelju samo jedna sv. Misa u župi i to rana u 8,00 sati ujutro.
 • Folklor: U subotu, 20. listopada 2018. naše HKUD „Stolac“ slavi svoju 16.-tu obljetnicu svoga djelovanja. Osnovani smo u nedjelju, 20. listopada 2002. na prvoj folklornoj probi u 17,00 sati, na koju se okupilo 120 mladića i djevojaka iz naše župe i taj se broj zadržao nekoliko godina. Kako u sljedeću nedjelju, 21. listopada idemo u Vinjane kod Imotskoga, na poziv tamošnjega župnika i njegova župnog zbora, gdje pjevamo u crkvi sv. Ante pod sv. Misom u 11,00 sati, koju predvodi stolački župnik, pa ćemo našu godišnjicu Folklora ove godine proslaviti u Vinjanima i Imotskom. Redovite probe bit će danas poslije treće sv. Mise u 11,00 sati i u petak u 20,00 sati.
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.
 • Ovih dana preminuo je, nama dobro poznati svećenik naše biskupije i moj krizmani kum, don Damjan Raguž, bili ste mnogi u petak na sprovodu i na sv. Misi u Prenju na Trgovištu u 14,00 sati, ali ćemo i mi u našoj župi služiti sv. Misu zadušnicu za pokoj njegove duše, sv. Misa bit će sutra u ponedjeljak poslije redovite večernje sv. Mise u našoj župnoj crkvi u 19,00 sati, a sada ćemo se pomoliti za pokoj njegove duše. Oče naš….