Najnoviji župni oglasi!

 

29. N. K. G., 18. X. 2020. “A” – Misijska

 

 • Sv. Mise kroz tjedan u 18,00 s., osim subote u 17,00 s., a misne nakane na oglasnoj ploči.
 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju, 25. X. su samo 2 u našoj crkvi: u 8,00 i 11,00 s., a danas su također samo 2 sv. Mise u crkvi u 8,00 i 9,30 sati, a 3. sv. Misa na Komanju Brdu u 11,00 s.
 • Ženidbeni oglasi: Sveti sakramenat ženidbe želi primiti: Sreten Šutalo, sin Đurin i Ilinke r. Brkić iz Neuma, župa Neum i Ana Stijepić, kći Borkina i Silvane r. Kralj iz Stoca, naša župa. Ženidbeni oglas danas, a vjenčanje predviđeno u Stocu u subotu, 24. X. o. g. u 18,00 sati.
 • Jedna obavijest: U subotu, 24. listopada o. g. u 11,00 sati u samostanskoj crkvi na Buškom jezeru, naš bogoslov Karmelićanin Stanko Pažin primit će sv. Red đakonata po rukama našega biskupa Petra Palića, poći će i Dumo na ovo svečano slavlje, a našega Stanka preporučam u vaše molitve i nadamo se da će Stanko kao đakon biti s nama u sljedeću nedjelju na sv. Misama ovdje u Stocu. Zato je u subotu pobožnost u 17,00 s. i to samo Gospine litanije pa sv. Misa, jer u 18,00 sati imamo vjenčanje, pa taj dan krunicu izmolite sami u svojim obiteljima.
 • Još jedna obavijest: Naša časna sestra Petronila Kovačević, koja je u Stocu djelovala od 2. X. 2000. do 7. I. 2003. i ostavila lijep duhovni trag u našoj župi, proslavit će s nama u sljedeću nedjelju pod sv. Misom u 11,00 sati 50.-tu obljetnicu svoga redovništva. Sestra je pozvala, župnika Stoca i sve nas na redovničko slavlje u svoju rodnu župu Novo Selo u Posavini, 9. kolovoza o. g., ali kako tada nismo mogli poći u Posavinu, dogovorili smo se, sestra i Dumo, da ovaj Jubilej obilježimo i u našoj župi, pa ćemo to učiniti u sljedeću nedjelju pod pučkom sv. Misom u 11,00 sati, gdje uz naše redovite župljane na sv. Misi očekujemo i bivše članove dječjeg zbora „Slavuji“ i Velikoga zbora „Sv. Cecilija“, koje je vodila sestra Petronila. Zato su u nedjelju samo 2 sv. Mise: rana u 8,00 s. i pučka – slavljenička u 11,00 sati. Poslije svečane sv. Mise zadržat ćemo se svi malo pred crkvom s našom sestrom Petronilom u ugodnom razgovoru i prigodnom čašćenju. Dobro došli!
 • Danas je Misijska nedjelja, sva lemuzina i prilozi današnjeg dana idu za Misije, a umjesto da dajemo misijske kutijice po obiteljima, sada na kraju sv. Mise, 2 ministranta stat će na vrata crkve pa tko želi još nešto dati za Misije neka stavi u košarice kod naših ministranata. Hvala!
 • Svaku večer listopadska pobožnost i sv. Misa u 18,00 s., a četvrtkom klanjanje.
 • CnaK: još imate u dnu crkve novoga broja CnaKa po cijeni od 3 KM. – Radosna Vijest 2 KM., a imamo i podosta primjeraka posljednjeg broja Katoličkog tjednika u kome se nalazi Reportaža o našoj župi gdje su u intervjuu sudjelovali Dumo i naši mladi iz župe, pa Katolički Tjednik možete uzeti gratis.
 • U sljedeću nedjelju bit će pročitan raspored sv. Misa i molitava za Svi Svete i Dušni Dan, a bit će sve isto kao i do sada, pa se prema uobičajenom rasporedu možete i ravnati.
 • U ove dane pred Svi Svete i Dušni Dan, groblja lijepo očistite da i naši pokojni osjete naše poštovanje prema njima i nemojte čisteći grobove svojih pokojnika onečistiti tuđe grobove i ostaviti smeće u groblju.
 • Folklor: danas je pod sv. Misom u 9,30 sati pjevao naš Folklor, koji će poslije ove sv. Mise u našoj Dvorani za mlade malo obilježiti 18. – tu obljetnicu svoga postojanja i djelovanja i imat ćemo kratku probu. Našim Folklorašima, koji su ujedno i članovi Velikog župnog pjevačkog zbora „Mladi“, želimo uspjeh i Božji blagoslov u radu i čestitamo obljetnicu!
 • Jedna napomena: Molim vas sv. Mise dajite barem mjesec-dva dana prije godišnjica i to nedjeljom, kad uza se imam i kalendar i teku.
 • U subotu na nedjelju je promjena vremena, premiču se satovi 1 sat natrag, pravilo je: uoči zadnje nedjelje u X. mjesecu, pa kad pođete u subotu spavati premaknite satove 1 sat natrag i ravnajte se po satu za nedjeljne sv. Mise.
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.