Najnoviji župni oglasi!


29. N.K.G., 20.X.2019. “C” – Misijska

 

 

 • Sv. Mise kroz tjedan u 18,00 sati, a misne nakane imate na oglasnoj ploči.
 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju, 27. X. su 3 redovito: 8,00, 9,30 i 11,00 s., kao i danas.
 • Ženidbeni oglasi: Sveti sakramenat ženidbe želi primiti: Mario Vukoja sin Grgin i Rozalije r. Bevanda iz Privalja, ž. Kočerin i Marija Raič, kći pok. Damjana i Mire r. Šutalo iz Stoca, naša župa. Ženidbeni oglas danas, a vjenčanje predviđeno u Stocu u petak, 25. X. o. g. u 17,00 s.
 • Danas je Misijska nedjelja, sva lemuzina i prilozi današnjeg dana idu za Misije, a umjesto da dajemo misijske kutijice po obiteljima, sada na kraju sv. Mise 2 ministranta stat će na vrata crkve pa tko želi još nešto dati za Misije neka stavi u košarice kod naših ministranata. Hvala!
 • Svaku večer listopadska pobožnost i sv. Misa u 18,00 s., a četvrtkom klanjanje.
 • CnaK: još imate u dnu crkve novoga broja CnaKa po cijeni od 3 KM. – Radosna Vijest 2 KM.
 • U sljedeću nedjelju bit će pročitan raspored sv. Misa i molitava za Svi Svete i Dušni Dan, a bit će sve isto kao i do sada, pa se prema uobičajenom rasporedu možete i ravnati.
 • U ove dane pred Svi Svete i Dušni Dan, groblja lijepo očistite da i naši pokojni osjete naše poštovanje prema njima i nemojte čisteći grobove svojih pokojnika onečistiti tuđe grobove i ostaviti smeće u groblju.
 • Župni vjeronauk: subotama redovito u 9,00 i 10,00 s., a između vjeronauka rad po sekcijama.
 • Folklor: danas je pod sv. Misom u 9,30 sati pjevao naš Folklor, koji će poslije ove sv. Mise u našoj Dvorani za mlade malo obilježiti 17. – tu obljetnicu svoga postojanja i djelovanja i imat ćemo kratku probu, a probe su još u petak u 20,00 sati i u nedjelju poslije treće sv. Mise. Našim Folklorašima, koji su ujedno i članovi Velikog župnog pjevačkog zbora „Mladi“, želimo uspjeh i Božji blagoslov u radu i čestitamo obljetnicu!
 • Jedna napomena: Molim vas sv. Mise dajite barem mjesec-dva dana prije godišnjica i to nedjeljom, kad uza se imam i kalendar i teku.
 • Hodočašće u Riječku nadbiskupiju: U nedjelju 2. lipnja ove godine imali smo u gostima prijatelje iz Riječke nadbiskupije iz četiriju župa: Turke, Kuželj, Brod na Kupi i Plešce, pod vodstvom župnika don Josipa Tomića koji vuče korijene iz stolačkog kraja. Tad smo slavili skupa sv. Misu u 11,00 sati u našoj župnoj crkvi, družili se pred crkvom u pjesmi i čašćenju, obilazili stolačke kulturne destinacije i na kraju zajednički ručali u Stocu. Tad smo se dogovorili i dumo javno obećao s oltara da ćemo im uzvratiti posjetu na jesen ove godine i to sa starijom generacijom, jer mladi i djeca dovoljno hodaju i nastupaju i evo došlo je vrijeme da to i ostvarimo. Ovih smo se dana čuli don Josip i stolački dumo i odredili smo da taj susret u Riječkoj nadbiskupiji bude u subotu i nedjelju, 16. i 17. studenoga 2019. Pošli bismo iz Stoca autobusom u subotu, 16. XI. u 4 sata ujutro od župne crkve, pa u Svetište Gospe Trsatske u Rijeku, razgledanje Svetišta i sv. Misa, koju će predvoditi don Josip u koncelebraciji stolačkog dume i možda susret s nadbiskupom mons. dr. Ivanom Devčićem koji je predvodio u Stocu Ilindansko slavlje 2016. g. Zatim idemo u Lovran u Biskupijsko odmorište, zadužujemo dvokrevetne sobe i na večeru, poslije večere obilazak Opatije i na večer u Lovranu zajedničko druženje. Nedjelja ujutro, doručak i polazak u Gorski Kotar i obilazak župa iz kojih su vjernici kod nas bili u gostima. U župi Turke imat ćemo zajedničku sv. Misu u 11,00 sati, koju će predvoditi i propovijedati stolački dumo u koncelebraciji župnika don Josipa. Pod sv. Misom Stočani čitaju misna čitanja i Molitvu vjernika, predvode pjevanje, a svi skupa s domaćinima zajednički sudjelujemo u sv. Misi. Poslije sv. Mise idemo na zajednički ručak u Plešce u restoran „Kod Lipe“ pjesma, druženje i oko 15,00 sati polazak za Stolac i u nedjelju do ponoća bismo trebali biti u Stocu radi radnog ponedjeljka. U gostima su nam smještaj i hrana osigurani, gratis! Hvala im! A mi plaćamo put i prijevoz za dva dana. Pa će po osobi put koštati 60 KM., upise i uplate primam odmah od danas. Trebamo imati uza se važeće dokumente, putovnicu Hr. ili BiH ili Osobnu hrvatsku iskaznicu. Ponijet ćemo nešto hrane za puta da možemo izdržati do večere u subotu u Lovranu i da imao nešto džeparca za usput. Ide i Dumo autobusom i što sam obećao to i ispunjavam. Evo, barem jednom godišnje organiziramo hodočašće i za vas starije. Jedino ćemo primiti nekoliko naših župnih pjevača da možemo u gostima zapjevati i zasvirati i crkveno i folklorno, ali je ovo ipak hodočašće za vas starije bilo da se javite osobno bilo bračni parovi. Može se javiti tko god želi, a idemo jednim autobusom radi smještaja u Lovranu, pa kad se autobus napuni više nećemo moći primati. Za sve potrebite informacije možete zvati Dumu. Hvala!
 • U subotu na nedjelju je promjena vremena, premiču se satovi 1 sat natrag, pravilo je: uoči zadnje nedjelje u X. mjesecu, pa kad pođete u subotu spavati premaknite satove 1 sat natrag i ravnajte se po satu za nedjeljne sv. Mise.
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.
 • Ovih dana umrli su naši župljani: Anđelko Terkeš s Ravnica i Ruža Obradović s Poplata, za pokoj njihovih duša, pomolimo se! Oče naš…