Najnoviji župni oglasi!


3. Uskrsna nedjelja, 26. IV. 2020. “A”

 

 

 • Sv. Mise kroz tjedan, do četvrtka, govorit će se u 7,00 sati ujutro, a u petak i subotu, u mjesecu svibnju, u 18,30 sati. Misne nakane imate na oglasnoj ploči, a i upoznati ste kad će biti sv. Mise s vašim nakanama. Ako želite doći na sv. Mise radnim danima, možete, samo se držite određenih uputa. Možete i telefonski naručiti sv. Misu.
 • Svete Misa u sljedeću nedjelju u našoj stolačkoj župnoj crkvi bit će 2: u 9,30 i 11,00 sati, a danas su također 2 svete Mise u našoj crkvi: u 9,30 i 11,00 sati.
 • Sveta Misa i u sljedeću nedjelju u 11,00 sati prenosit će se izravno iz Stoca na internetu preko naših stolačkih portala: Župa Stolac i Stolac.co i tako će biti svake nedjelje u 11,00 sati dok traje ova pandemija, tko želi može doći na sv. Misu, ali držite se objavljenih uputa i naredaba.
 • Ženidbeni oglas: Sveti sakramenat ženidbe želi primiti: Zdravko Terkeš sin Željkov i Ljubice r. Prce iz Stoca, naša župa i Petra Mijatović, kći + Zorana i Blaženke r. Miličević iz Ljubuškog, župa Humac. Ženidbeni oglas danas, a vjenčanje predviđeno na Humcu, u petak, 1. svibnja o. g.
 • Danas pod sv. Misom u 11,00 sati pjevao je, zbog trenutne situacije, jedan mali dio našega Mješovitoga župnog zbora „Mladi“. Zbor ove godine obilježava svoju 8. obljetnicu postojanja. Zbor je osnovan i prvi put nastupio upravo na današnji dan, na 3. uskrsnu nedjelju, 22. IV. 2012. Sastavljen je od našega Folklora i župnih pjevačkih skupina, koje redovito pjevaju na svečanim sv. Misama za sve velike Svetkovine u našoj župi. Poslije sv. Mise u 11,00 s. u našoj Dvorani za mlade, obilježit ćemo kratko ovu obljetnicu držeći se svih uputa, koje su na snazi. Čestitamo našemu Zboru!
 • Marko Milanović: Svečana sv. Misa povodom spomen-smrti pokojnog Marka Milanovića, koja se trebala održati u stolačkoj župnoj crkvi u sljedeći četvrtak, 30. travnja 2020. u 18,00 sati, uz sav prigodni program koji uobičajeno obavlja Udruga „Marko Milanović“, odgađa se za povoljnije vrijeme. Sv. Misa povodom 161. obljetnice Markove smrti bit će služena redovito toga dana u stolačkoj župnoj crkvi u 7,00 sati ujutro. Vjernici, koji žele sudjelovati na ovoj sv. Misi dobro došli, držeći se uputa nadležnih institucija i civilnih stožera sa svim objavljenim pravilima i obvezama.
 • U petak, 1. svibnja je sv. Josip Radnik, zaštitnik Poplata: Radića, Marića i Krešića, ali zbog novonastale situacije, sv. Misa umjesto na Poplatu slavit će se istoga dana u stolačkoj župnoj crkvi u 18,30 sati, kako sam javio i župljanima.
 • U sljedeću nedjelju, 3. svibnja, Prva nedjelja u svibnju trebala bi biti godišnja sv. Misa na Pješivcu-Novo Groblje, ali zbog istih navedenih razloga sv. Misa umjesto u nedjelju na Pješivcu, bit će u Stocu u 11,00 sati.
 • Mjesec svibanj je Gospin mjesec, svaku večer, od petka uključivo, u crkvi svibanjska pobožnost, krunica, litanije i sv. Misa u 18,30 sati, a četvrtkom ćemo imati uobičajeno klanjanje. Na večernju pobožnost i sv. Misu možete doći, držeći se naravno uputa nadležnih institucija.
 • Hodočašće u Hrasno: Kraljici Mira u 2. nedjelju, 10. svibnja, odgađa se zbog navedenih razloga.
 • Sv. Krizme u okolnim župama, koje su trebale biti ovih dana, odgađaju se za bolja vremena.
 • U ovom tjednu su PP., PS. i PN., i za ove dane čekamo pogodnija vremena, nadamo im se!
 • Braćo i sestre, budimo jedni uz druge, molimo jedni za druge, budimo s Bogom povezani i ne bojmo se. Tu je i dumo, zovite kad što bude trebalo, stojim na raspolaganju!
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu neka dođe poslije sv. Mise, držeći se propisanog protokola, a mladi koji su se upisivali za Hodočašće mladih u Zagreb i platili putovanje, kako se i ovo Hodočašće otkazuje, mladi mogu podići danas ili ovih dana svoj novac u Župnom uredu.