Najnoviji župni oglasi!


4. N. K. G, 2. veljače 2020. “A” – Svijećnica

 

 

 • Sv. Mise kroz tjedan u 7,00 sati ujutro, osim sutra u ponedjeljak na sv. Vlahu u 17,30 sati.
 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju su 3 redovito: 8,00, 9,30 i 11,00 sati, kao i danas.
 • U ponedjeljak, 3. veljače je Sv. Vlaho-Blaž, zaštitnik grla, sv. Misa bit će u 17,30 sati i tada će biti uobičajeno pojedinačno „grličanje“, blagoslov grla, na kraju sv. Mise uz predviđen tekst: Po zagovoru sv. Vlahe biskupa i mučenika, od bolesti grla i svakog drugog zla, oslobodio te svemogući Bog Otac i Sin i Duh Sveti. Amen! Pod sv. Misom pjeva Dječji zbor „Modra rijeka“, a ministranti doći na vrijeme i obući se za sv. Misu. Sv. Vlaho je zaštitnik Dubrovnika, sv. Misa u Dubrovniku u ponedjeljak u 10,00 sati, a poslije sv. Mise svečana procesija Gradom.
 • Prošli tjedan sam bio na Svećeničkom Tjednu u Zagrebu, tema je bila „Navještaj Evanđelja u suvremenoj Europi“. Okupilo se preko 600 svećenika, biskupa, teologa, laika i intelektualaca. Donio sam i nešto religioznih suvenira, križeva, krunica, molitvenika, Gospinih i svetačkih likova, koje možete nabavljati nedjeljama poslije sv. Misa u Župnom uredu kod crkve. Obavio sam i neke posjete, te korisne susrete i razgovore za našu župu. Posjetio sam i našega Mateja i našu Jagodu u bolnici na Rebru, porazgovarao s njima i blagoslovio ih. Oni su vrlo raspoloženi i imaju veliko pouzdanje u Boga i Božju providnost. Bogu hvala! Sve pozdravljaju i svima zahvaljuju na molitvama i podršci.
 • Cnak: još imate novoga broja Cnaka, pa nabavite u dnu crkve po cijeni od 3 KM.
 • U ovom tjednu je PP., ispovijedam pola sata prije sv. Mise.
 • Župni vjeronauk: redovito subotama u 9,00 i 10,00 sati, a između vjeronauk za Prvopričesnike i Krizmanike, te rad po sekcijama.
 • Prvopričesnici: Prva Sv. Pričest u našoj župi bit će na Mali Uskrs, 19. travnja u 11,00 sati, već se polako pripremamo za ovaj sveti sakramenat, a koji niste kršteni u ovoj župi trebate što prije donijeti krsne listove ili potvrde iz župa gdje ste kršteni.
 • Krizmanici: Sveta Krizma u našoj župi bit će u nedjelju, 24. svibnja u 11,00 sati i već se solidno pripremamo za ovaj sveti sakramenat. Krizmane kumove trebate prijaviti do kraja ožujka, a ako su kumovi izvan naše župe trebate donijeti potvrde od njihovih župnika da mogu kumovati na sv. Krizmi u Stocu.
 • Tečaj za kršćanski brak održat će se u Stocu u Biskupijskom Centru: 20., 21. i 22. ožujka 2020. kroz 3 večeri po dva predavanja od 19,00 do 21,00 sat. Zaručnici javljajte se u Župni ured, a koji ćete se vjenčati u Stocu, prijavite u Župnom uredu, ako već niste, datum vašega crkvenoga vjenčanja, a mjesec dana prije javit ćete se Dumi za zaruke u Župnom uredu.
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.