Najnoviji župni oglasi!


4. N. K. G., 3. veljače 2019. “C”- Sv. Vlaho

 

 

 • Sv. Mise kroz tjedan u 7,00 ujutro, a misne nakane imate na oglasnoj ploči.
 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju, na blagdan bl. Alojzija Stepinca, bit će u Stocu 2: u 8,00, i 9,30 sati, a treću sv. Misu u 11,00 sati imam na Buni povodom zaštitnika bl. Alojzija Stepinca, a danas su 3 sv. Mise u župi redovito.
 • U nedjelju, 10. veljače je blagdan bl. Alojzija Stepinca, sv. Mise u našoj župnoj crkvi su 2: u 8,00 i 9,30 sati, a na Buni, gdje se slavi supatron župe, sv. Misa u 11,00 sati.
 • Folklor: proba za sve folkloraše danas u nedjelju poslije 3. sv. Mise, a u petak za nove folkloraše u 19,00 sati.
 • Župni vjeronauk: redovito subotama u 9,00 i 10,00 s., a između, rad po sekcijama.
 • Prvopričesnici kako nam se bliži Prva Sv. Pričest u našoj župi na Mali Uskrs, 28. travnja, u sljedeću subotu započinjemo s kontrolnim ispitima iz vjeronauka, te probama i vježbama za Prvu sv. Pričest. Kako ste svi kršteni u Stocu, ne treba niotkuda donositi Krsne listove ili potvrde o krštenju.
 • Krizmanici: Vjeronauk i provjera znanja i za vas će ubuduće biti subotama, a sv. Krizma u našoj župi bit će u nedjelju, 19. svibnja u 11,00 sati. Krizmane kumove trebate prijaviti do kraja ožujka, ako su kumovi izvan naše župe trebate donijeti potvrde od njihovih župnika da mogu kumovati na sv. Krizmi u Stocu.
 • Cnak: U dnu crkve imate još novoga broja CnaKa, pa nabavite po cijeni od 3 KM.
 • Tečaj za kršćanski brak održat će se u Stocu u Biskupijskom Centru: 29., 30. i 31. ožujka 2019. kroz 3 večeri po dva predavanja od 19,00 do 21,00 sat. Zaručnici, javljajte se u Župni ured i uzmite potvrde za Tečaj, a koji ćete se vjenčati u Stocu, prijavite u Župnom uredu, ako već niste, datum vašega crkvenoga vjenčanja, a mjesec dana prije javit ćete se Dumi za zaruke u Župnom uredu.
 • Predstavljanje knjige biskupa Ratka u Kosači u Mostaru u četvrtak, 7. veljače 2019. u 19,00 sati: A sada najavljujem jedan važan događaj. Naš biskup Ratko napisao je zapaženu i znanstvenu knjigu o našem hrvatskom velikanu i mučeniku bl. Alojziju Stepincu: „Nada koja ne postiđuje“. Knjiga će biti predstavljena u Kosači u Mostaru, u četvrtak, 7. veljače u 19,00 sati. Volio bih kada biste se odazvali u velikom broju, jer je knjiga jako zanimljiva, a na promociji u Zagrebu dobila je silna priznanja, gdje su zainteresirani popunili dvije velike dvorane koje su bile dupkom pune. Javite mi se koji želite poći da znam koliko nas ide iz Stoca, a parkirati se možete na parkiralištu iza Kosače ili još bolje kod katedrale. Sve naše studente i Stočane u Mostara pozivam na ovo predstavljanje, ide i Dumo. Plakat imate na oglasnim pločama, a imate ga i na portalu naše župe. Ulaz slobodan, svi ste pozvani, a knjiga će se moći nabaviti u Kosači. Predstavljači knjige su: biskup Jure Bogdan, prof. dr. Ivica Šarac, prof. dr. Božo Goluža i auktor knjige naš biskup Ratko. Dobro došli!
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.
 • Ovih dana umrli su naši župljani: Vide-Vican Raič s Kremenca i Vlado Bilić iz Stoca. Za pokoj njihovih duša, pomolimo se! Oče naš…