Najnoviji župni oglasi!

 

4. Uskrsna nedjelja, 25. IV. 2021. „B“ – Nedjelja Dobrog Pastira – Dan duhovnih zvanja

 

 • Sv. Mise kroz tjedan: u ponedjeljak, utorak i srijedu u 7,00 sati ujutro, u četvrtak nema sv. Mise u župi, u petak u 18,00 sati i u subotu u 18,30 sati.
 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju u našoj župnoj crkvi bit će samo 2: u 8,00 i 9,30 sati, 3. sv. Misa na Pješivcu-Novo Groblje u 11,00 sati, a danas su 3 sv. Mise redovito.
 • Travnik: u četvrtak, 29. travnja sam u Travniku na Dekanskom sastanku, zato u četvrtak neće biti sv. Mise u župi, nego ću sv. Misu slaviti u Travniku na grobu Sluge Božjega Petra Barbarića s ostalim dekanima i biskupima.
 • A sada jedna važna napomena: u petak, 30. IV. je Dan našeg blagopokojnog Marka Milanovića, 162. obljetnica njegove mučeničke smrti u planini na Morinama 1859. kad je imao svega 20-ak godina. Sv. Misu u 18,00 sati predvodi don Željko Majić, gen. vikar iz Mostara i ovo je 10. obljetnica koju mi obilježavamo na ovaj način u Stocu. Sve vas pozivam na ovu sv. Misu, našu školsku djecu i mlade kojima je Marko uzor, vas starije i čitavu župu. Molimo za našega Marka da ga Bog uzvisi na čast oltara. Pod sv. Misom pjeva zbor „Mladi“ i M.R. Svi ministranti doći do 17,30 i obučeni u ministrantsko ruho čekati sv. Misu.
 • U subotu, 1. svibnja je sv. Josip Radnik, zaštitnik Poplata: Radića, Marića i Krešića, sv. Misa na Poplatu u 9,00 sati, a prigoda za sv. ispovijed prije sv. Mise. Sv. Josip R. je zaštitnik i župe Domanovići, sv. Misa na Domanovićima u 11,00 s., a u našoj župnoj crkvi u subotu pobožnost Gospi krunica, litanije i sv. Misa u 18,30 sati.
 • Potpuni oprost: Braćo i sestre oglasili smo da se nalazimo u Godini sv. Josipa kad možemo u određene dane dobiti i potpuni oprost uz uobičajene uvjete, ako se na te dane ispovijedimo, pričestimo i izmolimo molitve na nakanu sv. Oca i jednu molitvu na čast sv. Josipu. U subotu je sv. Josip Radnik, Crkva nam na taj dan daje mogućnost Potpunog oprosta zato: Zakazujem sv. ispovijed u subotu u 17,30 sati tko želi, a jer je P.S. potičem Prvopričesnike da dođu na sv. ispovijed i one koji obavljaju pobožnost P.S. Pod sv. Misom bit će sv. pričest, a na kraju sv. Mise izmolit ćemo zajednički Vjerovanje i Očenaš na nakanu sv. Oca i molitvu sv. Josipu i tako ćemo moći dobiti Potpuni oprost. A ovako možemo svake srijede u tjednu koja je dan sv. Josipa i svakog 19.-og u mjesecu koji je dan sv. Josipa. Ako smo već prije ispovijeđeni onda se ne moramo ispovijedati nego samo ispuniti ostale uvijete za Potpuni oprost.
 • U sljedeću nedjelju, 2. svibnja, Prva nedjelja u svibnju je godišnja sv. Misa na Pješivcu-Novo Groblje, sv. Misa u 11,00 sati, a prigoda za sv. ispovijed prije sv. Mise.
 • Mjesec svibanj je Gospin mjesec. Svaku večer od subote, u crkvi svibanjska pobožnost, krunica, litanije i sv. Misa u 18,30 sati, a četvrtkom klanjanje. Svaku večer predmole sva djeca Osnovne škole, a posebno pozivam Prvopričesnike i Krizmanike da dolaze na Gospinu pobožnost, za vrijeme pobožnosti pjeva Dječji zbor „Modra rijeka“.
 • Hodočašće u Hrasno Kraljici Mira u 2. nedjelju, 9. svibnja, o čemu ćemo više u sljedeću nedjelju.
 • Stigla je Radosna Vijest, koju možete nabaviti u dnu crkve po cijeni od 2 KM.
 • Župni vjeronauk: neće biti u sljedeću subotu, radi blagdana sv. Josipa Radnika i sv. Misa na terenu, ali svu školsku djecu pozivam na večernju Gospinu pobožnost u 18,30 sati.
 • Krizmanici: Danas je roditeljski sastanak za sve Krizmanike i njihove roditelje poslije sv. Mise u 8,00 sati, a vjeronauk za Krizmanike u drugi utorak, 4. svibnja u 16,00 sati.
 • U ovom tjednu su P.S. i P.N. ispovijed će biti u subotu u 17,30 sati, sat vremena prije pobožnosti, a u nedjelju pola sata prije sv. Misa, a samo su 2 sv. Mise u nedjelju u crkvi u 8,00 i 9,30 sati.
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.