Najnoviji župni oglasi!


5.Nedjelja Korizme (Gluha), 29. III. 2020. “A” – Zastiranje križeva

 

 

 • Sv. Mise kroz tjedan u 7,00 s. ujutro, pa tako i u petak, a misne nakane imate na oglasnoj ploči, a i svima vam je rečeno kad će biti sv. Mise s vašim nakanama prilikom upisa sv. Misa.
 • Sv. Misa u sljedeću nedjelju na Cvjetnicu je samo 1 u 11,00 sati, a danas su 3 sv. Mise redovito: u 8,00; 9,30 i 11,00 sati.
 • Sve skupove, probe, vjeronauke i sv. ispovijedi odgađamo do daljnjeg, a kako se možete kod svojih kuća, po dozvoli Crkve u ovakvoj situaciji, duhovno ispovijediti i pričestiti, imate u uputama na našem župnom portalu i tako ćete biti za Uskrs svi ispovijeđeni i pričešćeni, a čim se ukaže prilika i prođe ova kušnja, zakazat ćemo organiziranu Uskrsnu ispovijed po našim župama, a i za stare po obiteljima, kako smo to i do sada radili, a do tada čuvajmo sebe i svoje bližnje i sve ljude, moleći se Gospodinu da nas što prije izbavi iz ovoga stanja.
 • Predaju caritasovih kutijica, u kojima smo skupljali svoje korizmene priloge za najpotrebnije, također odgađamo do daljnjeg.
 • Križni put u petak obavite kod svojih kuća u 16,30 sati, a dumo će u crkvi u 16,30 sati, kao i do sada, obaviti Križni put uime čitave župe, a vi u isto vrijeme kod svojih kuća, tako da u molitvi budemo zajedno ujedinjeni, a koji želite doći na Križni put u crkvu, možete, samo se držite uputa nadležnih institucija glede brojnosti i pravilnog razmaka u crkvi i pred crkvom.
 • U nedjelju je Cvjetnica, spomen Kristova svečanog ulaska u Jeruzalem, blagoslov maslinovih grančica i navještaj Muke G.N.I. Krista. U dogovoru sa susjednim župnicima donosimo zajedničku obavijest za naše vjernike. Sv. Misa bit će samo jedna u 11,00 sati, a vi možete ostati kod svojih kuća, Crkva vas oslobađa obveze nedjeljne sv. Mise zbog novonastale situacije, stavite u svojim kućama maslinove grančice na stol, pripremite blagoslovljenu vodu, a dumo će u 11,00 sati izići na oltar, kod oltara će biti postavljene maslinove grančice za potrebe župe, koje će biti spaljene na Čistu srijedu-Pepelnicu i s tim pepelom ćemo se pepeljati i u postu i pokori ući u korizmu, to je stari običaj Crkve. Koji želite, možete doći u nedjelju na sv. Misu u crkvu u 11,00 sati, samo vas molimo držite se uputa nadležnih institucija glede brojnosti i pravilnog razmaka u crkvi i pred crkvom. Dumo će u 11,00 sati izmoliti molitvu, blagosloviti maslinove grančice u crkvi i uputiti blagoslov čitavoj župi, a vi u isto vrijeme blagoslovite grančice u svojim obiteljima. Tako ćemo biti zajedno povezani u molitvi i mislima čitava župa, zatim na TV pratite i sudjelujte u sv. Misi, kad kome odgovara.
 • U ovom tjednu su PP., PS i PN. Pravila vrijede isto kao i za ostale dane: duhovna ispovijed uz savršeno pokajanje i duhovna sveta pričest.
 • Svete Mise radnim danima su u 7,00 sati ujutro, crkva je otvorena i prije i poslije sv. Mise za osobnu molitvu, a vas molimo držite se uputa nadležnih institucija kako državnih, tako i crkvenih, glede brojnosti i pravilnog razmaka, a sve je to radi zdravlja svih nas, sve ove i ostale upute imate na našem župnom portalu.
 • Hodočašće mladih u Zagreb, vidjeli ste na našem portalu i u ostalim medijima, odgađa se do daljnjeg i svakako neće biti ove 2020. godine. Iz naše župe prijavilo se 60 mladih i dumo s njima i svi ste platili put i kotizaciju po 60 KM., kako se hodočašće odgađa, vjerojatno godinu dana, zato molim mlade da se kad prođe ova pandemija jave u Župni ured i uzmu natrag svoj novac, a kad se bude ponovno organiziralo hodočašće, opet ćemo sve ispočetka.
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise, držeći se protokola.
 • Ovih dana umrli su naši župljani: Jaga Lukić stanovala i umrla na Bobanovu, a pokopana u Stocu, groblje Grahovišta i Mirko Babić, stanovao i umro u Mostaru, a pokopan u Popratima. Za pokoj njihovih duša, pomolimo se! Oče naš…