Najnoviji župni oglasi!

 

6. N.K.G., 14. veljače 2021. “B” – Poklade

 

 • Sv. Mise kroz tjedan u 7,00 ujutro, osim u srijedu na Pepelnicu u 17,30 i u petak Križni put i sv. Misa na Križevcu u 16,30 s.
 • Sv. Misa u sljedeću nedjelju na 1. Korizmenu bit će samo 1: u 11,00 s., a danas su 3 sv. Mise redovito.
 • Jedna obavijest: U sljedeću nedjelju na 1. Korizmenu, imat ćemo našega biskupa Ratka u gostima, pa će biti samo 1 sv. Misa u 11,00 s. za čitavu župu, koju će predvoditi biskup Ratko. Prošlih godina lijepo je uspjelo s bračnim parovima, dosta vas se odazvalo, što je znak da je bilo pogođeno, pa ćemo tako organizirati i ove godine. Pa neka u nedjelju, uz ostali puk Božji, dođu i svi bračni parovi iz župe, nije važno koliko ste godina u braku, najprije dođite na sv. Misu u 11,00 s., a onda poslije sv. Mise biskup će održati upravo za vas predavanje ovdje u crkvi, a poslije predavanja navratit ćemo svi malo po običaju u našu župnu dvoranu s našim gostom na zajedničko druženje, prigodno čašćenje i ugodan razgovor. Dakle pozivam vas sve, čitavu župu, dođite na sv. Misu u nedjelju u 11,00 s., a poslije sv. Mise predavanje za bračne parove, ali mogu ostati na predavanju i svi oni koji žele, a ostali su poslije Mise slobodni. Ovaj susret redovito organiziramo na početku korizme, pa neka tako bude i ove godine. Mješoviti zbor „Mladi“ neka bude na koru u 10,45 s., a ministranti obučeni u sakristiji u 10,30 sati.
 • U srijedu, 17. veljače je Čista Srijeda – Pepelnica – početak Korizme: taj dan je strogi post i nemrs, jesti dva puta po malo i jednom do sitosti posnu hranu, taj dan je i blagoslov pepela i pepeljanje, a pepeo je od maslinovih grančica koje su blagoslovljene na Cvjetnicu. I ove godine stavljamo večernju sv. Misu u 17,30 s. da vas može što više doći i pod tom Misom bit će uobičajeno pepeljanje, tako da onda u nedjelju po Pepelnici nećemo imati pepeljanje poslije sv. Mise. Sve vas pozivam u srijedu na Pepelnicu na sv. Misu u 17,30 s. Pjevački zbor „Mladi“ u srijedu na kor kako bi pjevali pod sv. Misom, a ministranti neka dođu ministrirati. Ako bi se tko na početku Korizme želio ispovijediti, sat vremena prije sv. Mise u srijedu u 16,30 s. bit ću na raspolaganju za ispovijed. U srijedu smo mi svećenici na zajedničkom pokorničkom danu u Katedrali u Mostaru.
 • U petak, 19. veljače i svakog petka u Korizmi bit će Križni put sa sv. Misom na Križevcu u 16,30 s., ako bude prikladno vrijeme, a ako ipak bude velika kiša ili nevrijeme da se ne može sv. Misa slaviti na Križevcu onda u crkvi Križni put i sv. Misa isto u 16,30 sati, a za one koji ne mogu na Križevac neka Križni put obave kod svojih kuća. Pozivam vas sve na Križni put u petak na Križevac, dođimo u što većem broju i počastimo Križ Isusov!
 • Uđimo u ovu Korizmu s plemenitim odlukama, postom, molitvom, pokorom, odricanjem, djelima ljubavi i milosrđa, znadimo se nešta i odreći u Korizmi, pomozimo bližnjemu u nevolji, dolazimo na Križni put i sv. Mise, tako će nam kršćanski život biti kvalitetniji, Korizma sadržajnija, a na kraju Uskrs draži i radosniji.
 • Pokornička hodočašća u Hrasno: I ove Korizme organiziramo Pokornička hodočašća u Svetište Kraljice Mira u Hrasno, sljedećih 5 nedjelja od 15,00 do 17,30 s., pa tko želi može poći, a naša župa hodočasti 7. III. u 3. korizmenu nedjelju, idemo (organizirano) malim autima, što ćemo na vrijeme najaviti.
 • Jedno upozorenje: S obzirom na povoljniju epidemiološku situaciju korona-virusa, za sve ove skupove i sv. Mise koje sam najavio, molim vas držimo se i dalje uputa nadležnih institucija, na dobrobit svih nas!
 • Župni vjeronauk: Kako je pandemijska situacija nešto bolja, od sljedeće subote zakazujemo i redoviti župni vjeronauk za svu djecu Osnovne škole: u 9,00 s. niži razredi (1.-5.) i Prvopričesnici, u 10,00 s. viši razredi (6.-9.) i Krizmanici, a između vjeronauka rad po sekcijama.
 • Na Misi u 9,30 s.: Danas nam je pod ovom sv. Misom u 9,30 s. pjevala naša Djevojačka skupina „Angelus“, one u srijedu, 17. II. obilježavaju svoju 19.-tu obljetnicu svoga postojanja i pjevanja (osnovana 2002.). Čestitamo!
 • Mješoviti zbor „Mladi“: proba danas poslije 3. sv. Mise na koru i u nedjelju u 10,30 sati u Dvorani za mlade, a Folklor danas poslije probe na koru, proba u Dvorani.
 • Cnak: U dnu crkve imate još novoga broja, nabavite po cijeni od 4 KM. i Radosnu Vijest po 2 KM.
 • Današnje krštenje u 11,00 s.: Katja Petrović, Stolac – Vidovo Polje, rođ. u Mostaru, 15. XII. 2020. prvo dijete roditelja Bojan Petrović i Renata r. Trlin, kuma: Maria Brekalo, zastupljena po Ivanki Marijanović. Čestitamo!
 • Tečaj za kršćanski brak u Stocu u Biskupijskom Cantru, 12. 13. i 14. ožujka. Zaručnici, javljajte se!
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.