Najnoviji župni oglasi!


6. N. K. G., 16. veljače 2020. “A”

 

 

 • Sv. Mise kroz tjedan govorit će se u 7,00 s. ujutro, a misne nakane imate na oglasnoj ploči.
 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju na Poklade su 3 redovito: 8,00, 9,30 i 11,00 sati, kao i danas.
 • Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu subota i nedjelja, 9. i 10. svibnja 2020. pod geslom „Što god vam rekne, učinite“. Program: U subotu, 9. svibnja do 9,00 s. dolazak u Zagreb, u 9,30 s. kateheze u 20-ak velikih centara, sv. Misa, u podne odlazak mladih kod obitelji po župama, koje će nas primiti kao domaćini, zatim ručak po obiteljima ili u župama, od 14 do 18 sati program u centru Zagreba: Katedrala o bl. Alojziju Stepincu, bazilika Srca Isusova u Palmotićevoj o bl. Ivanu Merzu, povratak u župe, večera i program. U nedjelju, 10. svibnja u jutarnjim satima dolazak na Trg bana Jelačića gdje će biti predprogram, a u 11,00 sati Središnje euharistijsko slavlje – Sv. Misa, koju prenosi HRT. Nakon sv. Mise u 13,30 sati stanka za ručak na Kaptolu. U povratku ćemo posjetiti Karlovac, Nacionalno svetište sv. Josipa i Krašić rodnu župu bl. kardinala Stepinca u kojoj je proveo posljednje godine svoga zatvorskog života i umro na glasu svetosti. Povratak u Karlovac, zajedničko druženje uz prigodni domjenak i povratak kućama. Mladi, pripremimo se se za ovaj jedanaesti veličanstveni Susret, koji se organizira na sveopćoj hrvatskoj razini. Idemo i mi iz Stoca i mladi i Dumo autobusima i sudjelujemo u programima oba dana. Neka se javljaju mladi od prvoga razreda Srednje škole pa dalje. Pripremite važeće dokumente a to su HR ili BH putovnice ili Osobna hrvatska iskaznica. Put košta za dva dana, povratna karta uz prigodne majice i kotizaciju 60 KM. Ovo će biti zaista jedno lijepo i svečano Hodočašće svehrvatske katoličke mladeži. Upise i uplate s potrebitim podatcima primamo od danas, 16. veljače pa do 12. ožujka, još su pred nama tri nedjelje, 20-ak dana na raspolaganju, a do 15. ožujka mi župnici moramo predati popise svih hodočasnika organizatorima Susreta. Za sada mladi javljajte se da ne okasnite, a sve ostalo ćemo poslije. Naručili smo dva autobusa, ali tko se prije javi ima prednost i čim popunimo mjesta stajemo s upisima. Polazak je u subotu u ponoća, a povratak u nedjelju poslije ponoća u jutarnjim satima. Mladi dobro učite u školi i polažite ispite na fakultetima pa da vas roditelji rado puste i plate vam put na ovaj Susret HKM u Zagrebu na kome se očekuje 35-50 tisuća mladih iz svih krajeva „gdje Hrvati dišu“, a na sv. Misi na Trgu očekuje se 80-100 tisuća sudjelovatelja. Mladi sretno i s blagoslovom!
 • Na Misi u 9,30 s.: Danas nam je pod ovom sv. Misom u 9,30 s. pjevala naša Djevojačka skupina „Angelus“, one sutra 17. II. obilježavaju svoju 18.-tu obljetnicu svoga postojanja i pjevanja (osn. 2002.). Čestitamo!
 • Folklor probe: danas poslije 3. sv. Mise, u petak u 19,00 sati i u nedjelju poslije 3. sv. Mise.
 • Mješoviti zbor „Mladi“: proba u sljedeću nedjelju poslije 3. sv. Mise na koru.
 • Župni vjeronauk: redovito subotama u 9,00 i 10,00 sati, a između, vjeronauk za Prvopričesnike i Krizmanike, Prvopričesnici i Krizmanici dobro učite gradivo kod kuće sa svojim roditeljima i starijom braćom i sestrama, pa da se dobro pripremimo za ova dva važna sakramenta u našoj župi.
 • Cnak: U dnu crkve imate još novog broja, pa nabavite po cijeni od 3 KM., Radosna Vijest 2 KM.
 • Tečaj za kršćanski brak u Stocu u B. C., 20. 21. i 22. III. Zaručnici, javljajte se!
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.
 • Ovih dana umrli su naši župljani: Andrija Raguž iz Dubrovnika, pokopan u Kruševu i Mirko Papac iz Gornje Duboke, pok. u Gornjoj Dubokoj, za pokoj njihovih duša, pomolimo se! Oče naš…