Najnoviji župni oglasi!


6. N. K. G., 17. veljače 2019. “C”

 

 

 • Sv. Mise kroz tjedan u 7,00 sati ujutro, osim subote kad nema sv. Mise u župi.
 • Sv. Misa u sljedeću nedjelju je samo 1 u 11,00 sati, objasnit ću poslije zašto, a danas su 3 sv. Mise redovito.
 • Zagreb: Naš domaći sin don Tihomir Šutalo, provincijal Salezijanaca pozvao je naše HKUD „Stolac“ skupa s Dumom na gostovanje u Zagrebu u subotu i nedjelju, 23. i 24. veljače. U subotu obilazimo zagrebačke destinacije: grob kardinala Stepinca u zagrebačkoj katedrali, grob Predsjednika Tuđmana na Mirogoju, zatim Gornji Grad s njegovim znamenitostima, Zagrebačko svetište Majke Božje od Kamenitih vrata, crkvu sv. Marka, Sabor RH, uspinjaču…, poslije imamo susret s našim studentima u Zagrebu u City-centru, pa raspored po obiteljima i kod rodbine na prenoćište. Sutra u nedjelju, 24. veljače doručak i dolazak na Jarun u crkvu Sveta Mati Slobode, oblačenje narodnih nošnji i na sv. Misu u 12,00 sati, koju u zajedništvu s don Tihom, predvodi stolački Dumo, a pod sv. Misom pjevaju i misna čitanja čitaju naši mladi. Poslije sv. Mise naše će Folklorno društvo pred župnom crkvom ili ako bude hladno vrijeme u crkvi izvesti prikladan folklorni program. Poslije se organizira zajednički ručak, kava s našim mladima na Jarunu i polazak za Stolac. Iz Stoca polazimo u subotu ujutro u 5,00 sati s Trga sv. Ilije Proroka. Stolačkog župnika u nedjelju zamjenjuje don Ivan Marčić i zato je jedna sv. Misa u 11,00 sati, ako bude bolesnik ili sprovod zamjenjuje me don Mile Vidić, a ako i što drugo bude trebalo javite se u Župni ured.
 • Folklor: proba danas poslije 3. sv. Mise u dvorani i u petak generalna proba u 19,00 sati.
 • Još jedna obavijest: U drugu nedjelju, 3. ožujka na Poklade, imat ćemo našega biskupa u gostima, pa će i tada biti samo 1 sv. Misa u 11,00 s. za čitavu župu, koju će predvoditi o. biskup Ratko. Prošlih godina lijepo je uspjelo s bračnim parovima, dosta vas se odazvalo, što je znak da je bilo pogođeno, pa ćemo tako organizirati i ove godine. Biskup ove godine ne može u Korizmi pa ćemo organizirati susret na Poklade na početku Korizme, ali o tome više u sljedeću nedjelju.
 • Na Misi u 9,30 s.: Danas nam je pod ovom sv. Misom u 9,30 s. pjevala naša Djevojačka skupina „Angelus“, oni danas 17. II. obilježavaju svoju 17.-tu obljetnicu postojanja i pjevanja (osnovana 2002.). Čestitamo!
 • Župni vjeronauk: neće biti u sljedeću subotu, radi Dumine odsutnosti, a Prvopričesnici i Krizmanici dobro učite gradivo kod kuće sa svojim roditeljima i starijom braćom i sestrama, pa da se dobro pripremimo za ova dva važna sakramenta u našoj župi.
 • Cnak: U dnu crkve imate još novog broja, pa nabavite po cijeni od 3 KM., Radosna Vijest 2 KM.
 • Tečaj za kršćanski brak u Stocu u Biskupijskom Centru, 29. 30. i 31. III. Zaručnici, javljajte se!
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.
 • Danas pod sv. Misom u 9,30 sati svoj Dijamantni jubilej, 60 godina kršćanskog braka slave naši župljani Mirko i Božica Marić iz Stoca. Čestitamo!