Najnoviji župni oglasi!


8. N. K. G., 3. ožujka 2019. “C” – Poklade

 

 

 • Sv. Mise kroz tjedan u 7,00 ujutro, osim u srijedu – Pepelnica u 17,30 i petak Križni put i sv. Misa na Križevcu u 16,30 s.
 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju na 1. Korizmenu su 3 redovito: 8,00, 9,30 i 11,00 s., a danas samo 1 u 11,00 s.
 • U srijedu, 6. ožujka je Čista Srijeda – Pepelnica – početak Korizme: taj dan je strogi post i nemrs, jesti dva puta po malo i jednom do sitosti posnu hranu, taj dan je i blagoslov pepela i pepeljanje, a pepeo je od maslinovih grančica koje su blagoslovljene na Cvjetnicu. I ove godine stavljamo večernju sv. Misu u 17,30 s. da vas može što više doći i pod tom Misom bit će uobičajeno pepeljanje, tako da onda u nedjelju po Pepelnici nećemo imati pepeljanje poslije sv. Misa. Sve vas pozivam u srijedu na Pepelnicu na sv. Misu u 17,30 s. Pjevački zbor „Mladi“ u srijedu na kor kako bi pjevali pod sv. Misom, a ministranti neka dođu ministrirati. Ako bi se tko na početku Korizme želio ispovijediti, sat vremena prije sv. Mise u 16,30 s. bit ću na raspolaganju za ispovijed. U srijedu smo mi svećenici na zajedničkom pokorničkom danu u Katedrali u Mostaru.
 • U petak, 8. ožujka i svakog petka u Korizmi bit će Križni put sa sv. Misom na Križevcu u 16,30 s., ako bude prikladno vrijeme, a ako ipak bude velika kiša ili nevrijeme da se ne može sv. Misa slaviti na Križevcu onda u crkvi Križni put i sv. Misa isto u 16,30 sati, a za one koji ne mogu na Križevac neka Križni put obave kod svojih kuća. Pozivam vas sve na Križni put u petak na Križevac.
 • Uđimo u ovu Korizmu s plemenitim odlukama, postom, molitvom, pokorom, odricanjem, djelima ljubavi i milosrđa, znadimo se nešta i odreći u Korizmi, pomozimo bližnjemu u nevolji, dolazimo na Križni put i sv. Mise, tako će nam kršćanski život biti kvalitetniji, Korizma sadržajnija, a na kraju Uskrs draži i radosniji.
 • Pokornička hodočašća u Hrasno: I ove Korizme organiziramo Pokornička hodočašća u Svetište Kraljice Mira u Hrasno, sljedećih 5 nedjelja od 15,00 do 17,30 s., pa tko želi može poći, a naša župa hodočasti 24. III. u 3. korizmenu nedjelju, idemo organizirano, što ćemo na vrijeme najaviti.
 • Današnje krštenje prije sv. Mise: Rebeka Raguž, Stolac, rođ. u Zagrebu 17. I. 2019. treće dijete rodit. Marko Raguž i Marija r. Marić, kuma: Josipa Kozarić. Čestitamo!
 • Župni vjeronauk: u sljedeću subotu bit će po rasporedu, a između vjeronauka rad po sekcijama.
 • Cnak: U dnu crkve imate još novoga broja, pa nabavite po cijeni od 3 KM.
 • Tečaj za kršćanski brak u Stocu u B. C., 29. 30. i 31. ožujka. Zaručnici, javljajte se!
 • Za prošli vikend u subotu i nedjelju naše Folklorno društvo i Dumo bili smo gosti u Zagrebu na poziv našega domaćeg sina don Tihomira Šutala, salezijanskog provincijala. U subotu smo obišli grob predsjednika Tuđmana, bl. Alojzija Stepinca, na Gornjem gradu: Gospu od Kamenitih vrata, crkvu sv. Marka, Hrvatski sabor, Hrvatsku vladu, a u City centru imali susret s našim Stočanima. Prenoćište je bilo kod naših obitelji po Zagrebu. U nedjelju u 12,00 sati u crkvi sv. Mati Slobode na Jarunu stolački župnik imao sv. Misu i propovijed, a pjevali su, čitali i predmolili pod sv. Misom naši mladi. Poslije Mise naš Folklor održao je prikladan koncert u crkvi, a pred crkvom splet pjesama i igara Hrvata stolačkog kraja, na veliku radost okupljenog Božjeg puka. Poslije programa zajednički ručak s domaćinima i povratak u Stolac. Bilo nam je lijepo, srdačno su na primili, a i mi smo dostojno u Zagrebu predstavili našu stolačku župu, o čemu možete opširno čitati na našim župnim portalima.
 • Ovih dana umrli su naši župljani: Stanko Božić iz Vidova Polja, Ana Šipić iz Stoca i Anđa Marić iz Riđice, za pokoj njihovih duša, pomolimo se! Oče naš…
 • I na kraju: Oče biskupe, hvala Vam što ste došli među nas, predslavili ovu sv. Misu i uputili svima nama svoju pastirsku riječ. Sada poslije sv. Mise, dok se biskup raspremi u sakristiji, slijedi biskupovo predavanje ovdje u crkvi za naše bračne parove, pa molim bračne parove, poslije blagoslova, zauzmite dvoje po dvoje svoja mjesta u klupama, u klupu mogu sjesti 3 para, svi trebamo sjesti. Mogu ostati na predavanju i ostali koji žele. Poslije predavanja nastavit ćemo druženje s biskupom u dvorani uz prigodno čašćenje i ugodan razgovor, hvala domaćicama na donesenom pecivu, a dumo se pobrinuo za osvježavajuća topla i hladna pića. Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, sačekajte me odmah poslije sv. Mise, pred Župnim uredom. Oče biskupe, molimo blagoslov!