Najnoviji župni oglasi!

 

Cvjetnica, 28. ožujka 2021. “B” – Nedjelja Muke Gospodnje

 

 • Sv. Mise u Velikom Tjednu: ponedjeljak i srijeda u 7,00 s. ujutro, utorak u 18,00 s., a za ostale dane pročitat ću, a i vi pogledajte kompletne oglase na oglasnoj ploči i na portalu naše župe.
 • Prvopričesnici: Na Veliki Četvrtak predstavljanje pod sv. Misom u 18 s., a proba prije Mise u 17 s. i opet vjeronauk i proba za Prvopričesnike u utorak u 17 s. i na Veliku Subotu u 10 s.
 • Cnak: još ima novog br. po 4 KM.
 • Ministrantski sastanak smo imali, a svi ministranti dolaziti u ovom vremenu pola sata prije obreda i sv. Misa.
 • Svi pjevači, zbor „Mladi“, ovih dana probe i dogovor pola sata prije obreda na Veliki Četvrtak, Veliki Petak, Veliku Subotu, Uskrs, Uskrsni ponedjeljak i Mali Uskrs, a danas generalna proba na koru za zbor „Mladi“ poslije Mise, pa Folklor u dvorani.
 • Braćo i sestre ulazimo u Veliki Tjedan, provedimo ga dostojno i dolazimo na svete obrede. Ovih nas se dana velika većina ispovijedila, a ako je još tko opravdano ostao da nikako nije mogao doći na zajedničku ispovijed, dajem prigodu za ispovijed samo još u utorak u 17,00 s. ispovijed, a u 18,00 s. sv. Misa. Na Veliki Četvrtak, Petak, Subotu i Uskrs ne ispovijedam radi priprave za obrede, a u ponedjeljak i srijedu ispovijedamo na Domanovićima i Aladinićima.
 • Braćo i sestre: Ovih smo dana dobili upute od našega biskupa iz Mostara kako se trebamo vladati u novonastaloj epidemiološkoj situaciji u narednim svetim danima: Ni danas ni na Veliki Petak nema procesija, pa će obredi Velikog Petka ove godine biti u crkvi, nema ni pranja nogu Apostolima, ali će apostoli biti uz Dumu na Oltaru i na Veliki Četvrtak i na Veliki Petak. Neće biti ni klanjanja u crkvi u noći s Velikog Četvrtka na Veliki Petak, ali će biti molitva uz Isusov grob na Veliku Subotu. Svi će obredi biti u svoje vrijeme, ali s nekim malim izmjenama.
 • Veliki Četvrtak: 18,00 s. Misa Večere Gospodnje i predstavljanje naših ovogodišnjih Prvopričesnika (8), pod sv. Misom. Na Misi će zazvoniti zvona za “Slavu” i zamuknuti do “Slave” na Uskrsnom Bdijenju. Ovo je Dan ustanove dvaju sakramenata: Svećeničkog Reda i Sv. Pričesti – Euharistije.
 • Veliki Petak: 15,00 s. Dan Muke Gospodnje, strogi post i nemrs – jesti dva puta po malo i jednom do sitosti, posnu hranu. Obredi se sastoje od 3 djela: 1. Službe Riječi – Pjevane Muke, 2. Klanjanje Križu i 3. Sv. Pričest. Taj dan po crkvenoj tradiciji nema sv. Mise. Obredi Velikog Petka su ove godine u crkvi u 15,00 s.
 • Velika subota: 20,00 s. Ni na Veliku Subotu nema sv. Mise nego obredi u 4 dijela: 1. Služba Svijetla, svijeće sa zaštitom moći ćete nabaviti kod crkve po 1 KM., 2. Služba Riječi, 3. Krsna služba i 4. Euharistijska služba. Obredi počinju u 20,00 s. (8 sati na večer), a nakon Obreda: Misa Uskrsnuća Isusova. Na kraju Mise bit će po običaju blagoslov jela: jaja, kolača i što tko donese i tim ćemo se jelom omrsiti poslije sv. Mise i na Dan Uskrsa.
 • Uskrs – 11,00 s. Nedjelja Uskrsnuća Gospodnjega: Misa u crkvi samo jedna u 11,00 s., Na Uskrs sv. Misa u Kruševu u 9,00 s. Pripremimo se kroz ove dane za slavlje najveće Kršćanske Svetkovine – Uskrsa.
 • Cjelonoćno klanjanje s Velikog Četvrtka na Veliki Petak ove godine ispuštamo, a Cjelodnevnu molitvu organiziramo i ove godine na Veliku Subotu od 8,00 s. ujutro do 8,00 s. na večer, cjelodnevnu molitvu na Veliki Subotu uz Isusov grob u našoj crkvi, predvode i stalno dežuraju uz Isusov grob naši mladi, a vi dolazite kad možete moliti za svoje potrebe. Ovaj molitveni ciklus u crkvi na Veliku Subotu otvaraju i završavaju Dumo i ministranti. Braćo i sestre ovo je veliki milosni događaj u našoj župi čitav dan na Veliku Subotu, odazovimo se Isusu.
 • U ovom tjednu su PP., PS. i P.N., kako su to dani u Velikom Tjednu, a u te dane ne mogu ispovijedati radi priprave za obrede, ovih ste se dana ispovijedili, pa se u te dane samo pričestite i to je dovoljno, a ako se netko nije ispovijedio, neka dođe u utorak na ispovijed, kako bi se onda mogao samo pričestiti na ove prve dane u tjednu.
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise, a pjevači počinju odmah probu poslije sv. Mise na koru, Dumo će se priključiti poslije, a Folklor poslije probe na koru, proba u Župnoj dvorani
 • Ovih dana umrli su naši župljani: Anica Pažin iz Vidova Polja i Anto Ćorić s Rivina, za pokoj njihovih duša pomolimo se! Oče naš…