Najnoviji župni oglasi!


Cvjetnica, 5. travnja 2020. “A” – Nedjelja Muke Gospodnje

 

 

  • Sv. Mise u Velikom Tjednu: ponedjeljak, utorak i srijeda u 7,00 s. ujutro, a za ostale dane pročitat ću, a i vi pogledajte kompletne oglase na oglasnoj ploči i na portalu naše župe. Sv. Mise govore se svakim danom na vaše nakane, a vi se kod svojih kuća pomolite za svoje pokojne, možete i telefonski naručiti sv. Misu, ako ste u nemogućnosti doći osobno.
  • Dragi župljani, zbog izvanredne situacije sve skupove, vjeronauke, sv. Mise po selima i grobljima i Prvu sv. Pričest odgađamo do pogodne prilike. Prvopričesnike i Krizmanike molim, učite gradivo koje imate u svojim katekizmima, a svi se držimo uputa crkvenih Institucija i civilnih Stožera, koje imamo na brojnim portalima.
  • Braćo i sestre ulazimo u Veliki Tjedan, provedimo ga dostojno, onako kako nam to dopuštaju sadašnje prilike. Najavljujem sv. Mise i obrede Velikog tjedna u našoj župi. Naša crkva i dvorište bit će ozvučeni, a vas molim držite se uputa civilnih Stožera budimo odgovorni, nužno je poštovati i znamenku i posebno odstojanje i nerukovanje i ostale propise.
  • Veliki Četvrtak: 18,00 s. Misa Večere Gospodnje. Na Misi će zazvoniti zvona za “Slavu” i zamuknuti do “Slave” na Uskrsnom Bdjenju. Ovo je Dan ustanove dvaju sakramenata: Svećeničkog Reda i Sv. Pričesti – Euharistije.
  • Veliki Petak: 15,00 s. Dan Muke Gospodnje, strogi post i nemrs – jesti dva puta po malo i jednom do sitosti. Obredi se sastoje od 3 djela: 1. Službe Riječi – Čitanje Muke, 2. Klanjanje Križu i 3. Svete Pričesti. Taj dan po crkvenoj tradiciji nema sv. Mise.
  • Velika subota: 18,00 s. Ni na Veliku Subotu nema sv. Mise nego obredi u 4 dijela: 1. Služba Svijetla, 2. Služba Riječi, 3. Krsna služba i 4. Euharistijska služba. Obredi počinju ove godine u 18,00 s., a nakon Obreda: Misa Uskrsnuća Isusova iako još neće biti ponoća. Na kraju Mise bit će po običaju blagoslov jela: jaja, kolača i što tko pripravi u svojim kućama i tim ćemo se jelom omrsiti poslije sv. Mise i na Dan Uskrsa. Vi pripravite jela na stolu u svojim obiteljima, a Dumo će s oltara blagosloviti jelo za čitavu župu.
  • Uskrs – 11,00 s. Nedjelja Uskrsnuća Gospodnjega: sv. Mise u našoj crkvi ove godine: rana u 9,30 s. i pučka u 11,00 s. Pripremimo se kroz ove dane za slavlje najveće Kršćanske Svetkovine – Uskrsa, onako kako nam to prilike dopuštaju.
  • A sada još jedna važna napomena: Na Cvjetnicu i sve dane u Velikom Tjednu, Veliki četvrtak, petak i subotu u zakazanim terminima i na Uskrs sv. Misu u 11,00 sati, moći ćete pratiti na internetu, putem izravnog prijenosa na našem župnom portalu – Župa Stolac i na stolačkom portalu – Stolac.co i tako svake nedjelje i Svetkovine od Cvjetnice pa dok traje ova pandemija, moći ćete iz svojih obitelji pratiti pučke nedjeljne svete Mise u 11,00 s. uživo iz naše župe, što u potpunosti, po dozvoli Crkve, zamjenjuje osobno sudjelovanje na sv. Misi u crkvi. Bogu hvala da ćemo i na ovaj način moći biti povezani i o svemu na vrijeme informirani, a radnim danima pratite sv. Mise, duhovne programe i krunice preko TV-ekrana i radiopostaja.
  • Cnak: Travanjski broj imate na portalu Cnaka i uputu glavnog urednika kako se poslužiti, a kad dođu bolja vremena sve ćete brojeve dobiti u tiskanom izdanju kao i do sada.
  • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise, držeći se protokola.