Najnoviji župni oglasi!


Krist Kralj (34.N.K.G.), 24.XI.2019. “C”

 

 

 • Sv. Mise kroz tjedan u 7,00 s. ujutro, a misne nakane imate na oglasnoj ploči.
 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju na Prvu Došašća su samo 2 radi sv. Nikole: u 8,00 i 11,00 s., a danas su 3 sv. Mise redovito.
 • Ženidbeni oglas: Sveti sakramenat ženidbe želi primiti: Božan Pehar sin Tomislavov i Bernadice r. Šimović iz Mostara, župa sv. Ivana ap. i ev. i Zora Maslać kći Mladenova i Nade r. Bošković iz Stoca, naša župa. Ženidbeni oglas danas, a vjenčanje predviđeno u Stocu u subotu, 30. studenoga o. g. u 17,00 sati.
 • CnaK: u dnu crkve još imate novoga broja CnaK-a pa nabavite po cijeni od 3 KM. i Radosnu Vijest po 2 KM.
 • Emaus, Bijelo Polje: U srijedu, 27. studenoga 2019. u 10,00 sati, svi biskupijski svećenici naših hercegovačkih biskupija imat ćemo godišnji sastanak u Emausu, Bijelo Polje kod Mostara.
 • Došašće: U sljedeću nedjelju je Prva Nedjelja Došašća-Adventa, počinje bliža priprava za božićno vrijeme. Došašće traje 4 nedjelje. I ove godine obilježimo svečano “Božić u Stocu” okićenim gradom, Jaslicama na Centru, Adventskim koncertom na Centru svih stolačkih župa u 4. Nedjelju Došašća, ove godine, 22. prosinca u 16,00 sati, okićenim izlozima s 4 adventske svijeće, kao što će biti i ovdje u crkvi na oltaru, isto tako neka bude na prozorima vaših radnji, stanova i kuća, a posebno onih koji gledaju na ulice i prometnice, a poslije će ta mjesta zauzeti božićne jelke. Neka se odmah na početku Adventa kao i po svim kršćanskim gradovima svijeta tako i u našemu Stocu osjeti -Božić je na pragu- Dajmo svi našemu Gradu svečani izgled! I ove godine s našim mladima iz župe organiziramo programske adventske subote u Stocu, ali odvijat će se prigodni programi i u druge dane o čemu ćete biti na vrijeme obaviješteni kad se primaknu termini, a u sljedeću subotu, 30. XI. na Centru našega grada kod Spomenika u 19,00 s. organizira se zajedničko kićenje bora i paljenje prve adventske svijeće na Jaslicama. Svi ste pozvani i svi dobro došli!
 • Sv. Nikola: Pred nama je blagdan sv. Nikole biskupa, 6. XII., a mi ćemo ga ove godine proslaviti u sljedeću nedjelju, 1. XII. to je nedjelja pred Nikoljdan. Lani je bilo lijepo pa ćemo slično i ove godine. U utorak, će naši ministranti dijeliti Zamolbe po gradu, a vi možete od danas i u Župnom uredu dati svoj novčani prilog do srijede na večer, ili ministrantima ili preko župnog računa. Darove primamo samo u novcu da možemo što pravednije povezati darove djeci. Trebamo svezati 250 darova, a sv. Nikola nema, ako mu mi ne pomognemo. Svim darovateljima unaprijed hvala, a sve darovatelje pročitat ćemo u nedjelju. U nedjelju je ovakav raspored: sv. Misa u 8,00 sati za svu djecu i ostale koji žele, poslije sv. Mise doček sv. Nikole u crkvi, podjela darova djeci koja dođu u crkvu, od rođenja koje roditelji donesu, preko Vrtića koje majke ili tete dovedu, pa do uključivo 9. razreda Osnovne škole. Poslije podjele darova sva djeca i okupljeni puk sa sv. Nikolom izići ćemo na Trg sv. Ilije gdje ćemo se pozdraviti sa sv. Nikolom, od njega čuti koju riječ i primiti blagoslov. Još će biti sv. Misa u nedjelju u 11,00 sati. Ministrantski sastanci bit će danas poslije sv. Misa, a u utorak ministranti idu po gradu od 10,00 sati ispred Škole, dijeliti Zamolbe, samo idu stariji ministranti u dogovoru s ravnateljicom. Unaprijed hvala svima!
 • U sljedeću nedjelju je Prva nedjelja, ispovijedam 1 sat vremena prije sv. Misa, jer su samo dvije sv. Mise, pa u nedjelju prije rane sv. Mise dođite već u 7,00 sati na ispovijed radi sv. Nikole, da ne kasnimo sa sv. Misom.
 • Javlja Dumo prenjski: Sv. Misa, blagoslov crkve i ređenje trojice naših bogoslova za đakone bit će u subotu, 30. XI. na Bobanovu u 16,00 sati. Pozivaju se svi koji mogu da sudjeluju u ovom svetom dvostrukom slavlju.
 • Župni vjeronauk: subotama u 9,00 i 10,00 s., a između vjeronauka rad po sekcijama i tako u sljedeću subotu.
 • Danas pod sv. Misom u 11,00 sati svoj Dijamantni jubilej, 60 godina kršćanskog braka slave naši župljani Ivan i Mara Raguž s Barana. Čestitamo!
 • Sv. Cecilija: U petak, 22. XI. bila je Sv. Cecilija, zaštitnica crkvenih pjevača, a mi je svečano slavimo danas, pod sv. Misama. Čestitam našim pjevačima, njihovu zaštitnicu! Oni su danas pjevali pod ovom sv. Misom, a poslije Mise druženje u župnoj dvorani, a sada na kraju Mise još jedna pjesma naših pjevača, ostanimo sjedeći.
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.
 • Ovih dana umro je naš župljanin Nikola Papac iz Stoca, za pokoj njegove duše, pomolimo se! Oče naš…