Najnoviji župni oglasi!


Krist Kralj (34.N.K.G.), 25. studenoga 2018. “B”

 

 

 

 • Sv. Mise kroz tjedan u 7,00 sati ujutro, osim sutra u ponedjeljak sv. Misa u 18,00 sati.
 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju na Prvu Došašća su samo 2 radi sv. Nikole: u 8,00 i 11,00 s., a danas 1 sv. Misa u 11 s.
 • Današnje krštenje u 11,00 s.: Pavle Raič, Borojevići, rođen u Mostaru, 1. X. 2018. treće dijete roditelja Bojan Raič i Dijana r. Ljolje, kum: Kristijan Bošković. Čestitamo!
 • CnaK: u dnu crkve imate još novoga broja CnaK-a pa nabavite po cijeni od 3 KM.
 • Emaus, Bijelo Polje: U srijedu, 28. studenoga 2018. u 10,00 sati, svi biskupijski svećenici naših hercegovačkih biskupija imat ćemo godišnji sastanak u Emausu, Bijelo Polje kod Mostara.
 • Došašće: U sljedeću nedjelju je Prva Nedjelja Došašća-Adventa, počinje bliža priprava za božićno vrijeme. Došašće traje 4 nedjelje. I ove godine obilježimo svečano “Božić u Stocu” okićenim gradom, Jaslicama na Centru, Adventskim koncertom na Centru svih stolačkih župa u 4. N. Došašća, ove godine, 23. prosinca u 16,00 sati, okićenim izlozima s 4 adventske svijeće, kao što će biti i ovdje u crkvi na oltaru, isto tako neka bude na prozorima vaših radnji, stanova i kuća, a posebno onih koji gledaju na ulice i prometnice, a poslije će ta mjesta zauzeti božićne jelke. Neka se odmah na početku Adventa kao i po svim kršćanskim gradovima svijeta tako i u našemu Stocu osjeti -Božić je na pragu- Dajmo svi našemu Gradu svečani izgled! I ove godine s našim mladima iz župe organiziramo programske adventske subote u Stocu, ali odvijat će se prigodni programi i u druge dane o čemu ćete biti na vrijeme obaviješteni kad se primaknu termini, a u sljedeću subotu, 1.XII. na Centru našega grada kod Spomenika u 20,00 s. organizira se zajedničko kićenje bora i paljenje prve adventske svijeće na Jaslicama. Svi ste pozvani i svi dobro došli!.
 • Sv. Nikola: Pred nama je blagdan sv. Nikole biskupa, 6. XII., a mi ćemo ga ove godine proslaviti u sljedeću nedjelju, 2. XII. to je nedjelja pred Nikoljdan. Lani je bilo lijepo pa ćemo slično i ove godine. Sutra u ponedjeljak, će naši ministranti dijeliti Zamolbe po gradu, a vi možete od danas i u Župnom uredu dati svoj novčani prilog do srijede na večer, ili ministrantima ili preko župnog računa. Darove primamo samo u novcu da možemo što pravednije povezati darove djeci. Trebamo svezati 250 darova, a sv. Nikola nema, ako mu mi ne pomognemo. Svim darovateljima unaprijed hvala, a sve darovatelje pročitat ćemo u nedjelju. U nedjelju je ovakav raspored: sv. Misa u 8,00 sati za svu djecu i ostale koji žele, poslije sv. Mise doček sv. Nikole u crkvi, podjela darova djeci koja dođu u crkvu, od rođenja koje roditelji donesu, preko Vrtića koje majke ili tete dovedu, pa do uključivo 9. razreda Osnovne škole. Poslije podjele darova sva djeca i okupljeni puk sa sv. Nikolom izići ćemo na Trg sv. Ilije gdje ćemo se pozdraviti sa sv. Nikolom, od njega čuti koju riječ i primiti blagoslov. Još će biti sv. Misa u nedjelju u 11,00 sati. Ministrantski sastanci bit će danas poslije sv. Misa, a sutra u ponedjeljak ministranti idu po gradu od 10,00 sati dijeliti Zamolbe, samo idu stariji ministranti u dogovoru s predsjednikom. Unaprijed hvala svima!
 • U ovom tjednu su Prva subota i Prva nedjelja, ispovijedam pola sata prije sv. Misa, a u nedjelju ispovijedam sat vremena prije rane sv. Mise, pa dođite već u 7,00 sati na ispovijed radi sv. Nikole.
 • Župni vjeronauk: subotama u 9,00 i 10,00 s., a između vjeronauka rad po sekcijama i tako u sljedeću subotu.
 • Danas je don Rajko u Beču s HKUD-om, ja ga zamjenjujem, pa ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, ostavite to kad dumo dođe, a ako je što hitno, a da ja mogu obaviti, javite mi se poslije sv. Mise u sakristiju.
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv.Mise.
 • Ovih dana umrla je naša župljanka Zora Pavlović iz Stoca, za pokoj njezine duše, pomolimo se! Oče naš…