Najnoviji župni oglasi!

 

Mali Uskrs, 11. IV. 2021. “B” – Prva Pričest

 

  • Sv. Mise kroz tjedan u 7,00 s. ujutro, a misne nakane imate na oglasnoj ploči.
  • Sv. Mise u sljedeću nedjelju su 3 redovito: 8,00, 930 i 11,00 s., a danas 2 Mise: u 8 i 11 s.
  • Obljetnica Velikog zbora „Mladi“: Spada u sljedeću nedjelju, 3. uskrsna, obilježavamo 9. obljetnicu Velikog zbora „Mladi“. Zbor je osnovan, 22. IV. 2012. na 3. uskrsnu nedjelju. Folklor i „Angelus“ pjevaju sv. Misu u nedjelju u 9,30 sati, a poslije sv. Mise malo ćemo se počastiti u Dvorani za mlade, a „Kraljice“ pjevaju sv. Misu u 11,00 sati, ali prije sv. Mise navratit će u Dvoranu na zajedničko čašćenje.
  • Župni vjeronauk: nastavljamo redovito iza Malog Uskrsa kako smo i najavili, pa će vjeronauk biti redovito u sljedeću subotu za sve učenike Osnove škole: u 9,00 sati niži razredi skupa s Prvopričesnicima, a u 10,00 sati viši razredi i Krizmanici, između vjeronauka rad po sekcijama.
  • Pred nama je sada na redu sv. Krizma, koja će biti 5. lipnja-subota u 11,00 s. Krizmanici, za sljedeću subotu, ponovite sve gradivo iz krizmaničkog vjeronauka, kako smo se i dogovorili.
  • CnaK: u dnu crkve još imate novoga broja po cijeni od 4 KM.
  • Danas je u našoj župi veliki događaj Prve Sv. Pričesti u 11,00 s. Prvu Pričest prima 8 naših Prvopričesnika. 7 dječaka i 1 djevojčica. Čestitam našim Prvopročesnicima i njihovim roditeljima, obiteljima iz kojih su nikli, čestitam čitavoj našoj župi, jer ovo je veliki dan za sve nas. Poslije sv. Mise ako tko ima kakvih obveza neka dođe u Župni ured.
  • U 11,00 s.: Ovdje smo svi skupa ovaj dan proslavili lijepo s Isusom, a sada nastavite slaviti u krugu svojih najbližih za obiteljskim stolom. Dumo bi vas danas sve rado posjetio, ali sami znate da je to nemoguće, ima vas 8 i raspoređeni ste po čitavoj župi, a evo u crkvi smo se s Isusom svi lijepo družili. Zato vam sada ovdje uime svih nas kličem: Prvopričesnici – Čestitam! Svaki će PP. na početku obiteljskog ručka kod kuće predmoliti Oče naš… i blagosloviti jelo. Prvopričesnici! Vi ste danas prvi put primili Isusa, Pitam vas: Jeste li danas sretni?…Ostanite uvijek sretni uz Isusa i ništa se ne bojte! Prvopričesnicima preporučujem da obave pobožnost 5 Prvih subota na čast prečistom Srcu Marijinu, to je želja Gospe Fatimske koju je izrekla na prvom ukazanju 13. V. 1917., a ukazivala se 6 puta troma djece Luciji (10), Jacinti (9) i Franji (7). A sada se čuvajte teška grijeha da se možete na sv. Misama pričešćivati, a u mjesec dana trebate se ispovjediti. Eto dragi PP. ovih smo se zadnjih mjeseci svi mučili i trudili i vi i Dumo i vaši roditelji, da se što bolje pripravite za ovaj dan i eto hvala Bogu danas smo svi sretni i radosni. Službena fotografska kuća je danas Foto-Studio-Sliko-Stolac, pa se za sve obratite njima… Sada poslije Mise naši će momci vani na stolove iznijeti domaćeg pića, pa ćemo se malo počastiti i družiti. A poslije u Župni ured ako tko ima kakvih obveza. Sada će PP. primiti diplome, a onda blagoslov i slikanje pred oltarom.
  • Umjetnička Galerija i Muzej se danas mogu posjetiti, ako tko želi, ključ je u sakristiji.
  • Ovih dana umro je naš župljanin Vicko Raguž iz Kruševa, za pokoj njegove duše, pomolimo se! Oče naš…