Najnoviji župni oglasi!


Mali Uskrs, 28. IV. 2019. “C”- Prva sv. Pričest

 

 

 • Sv. Mise kroz tjedan u ponedjeljak u 7,00 s. ujutro, utorak u 11,00 sati, a u ostale dane u 18,30 s.
 • Sv. Misa u sljedeću nedjelju bit će samo jedna u crkvi: u 9,30 sati, na Pješivcu – Novo Groblje u 11 s., a danas su 2 mise: 8 i 11 s.
 • CnaK: po cijeni od 3 KM.
 • Karlovac: Don Filip Pavlović, župnik župe sv. Martina u Karlovcu pozvao je naše HKUD „Stolac“ skupa s Dumom na uzvratno gostovanje u Karlovcu u subotu i nedjelju, 4. i 5. svibnja. Karlovčani su kod nas bili u subotu, 6. listopada 2018. U subotu ćemo posjetiti Nacionalno Svetište sv. Josipa u Karlovcu, Karlovački akvarij i Krašić rodnu župu bl. kardinala Alojzija Stepinca, gdje je proveo i posljednje godine svoga tamnovanja. U nedjelju u 9,00 s. svečanu sv. Misu, u koncelebraciji mjesnog župnika, predvodi i propovijeda stolački župnik, a pod Misom pjeva naš Folklor. Poslije sv. Mise Nastup u crkvi pred oltarom-duhovni program, a poslije Nastup vani pred crkvom-folklorni program. Nakon toga zajednički ručak i povratak u Stolac. Iz Stoca polazimo u subotu ujutro u 4,00 s. s Trga sv. Ilije. Stolačkoga župnika u subotu i nedjelju zamjenjuje don Nikola Menalo i zato je u nedjelju samo jedna sv. Misa u crkvi u 9,30 sati, a ako bude bolesnik ili sprovod zamjenjuje me don Mile Vidić, a ako što drugo bude trebalo javite se u Župni ured. Generalna proba za Folklor u petak u 20,00 sati.
 • U srijedu, 1. svibnja je sv. Josip Radnik, zaštitnik Poplata: Radića, Marića i Krešića, sv. Misa na Poplatu u 9,00 sati, a prigoda za sv. ispovijed prije sv. Mise. Sv. Josip R. je zaštitnik i župe Domanovići, sv. Misa na Domanovićima u 11,00 s.
 • U sljedeću nedjelju, 5. svibnja, Prva nedjelja u svibnju je godišnja sv. Misa na Pješivcu-Novo Groblje, sv. Misa u 11,00 sati, a prigoda za sv. ispovijed prije sv. Mise. U nedjelju me i u crkvi i na Pješivcu zamjenjuje don Nikola Menalo.
 • Mjesec svibanj je Gospin mjesec. Svaku večer od srijede, u crkvi svibanjska pobožnost, krunica, litanije i sv. Misa u 18,30 sati, a četvrtkom klanjanje. Svaku večer predmole sva djeca Osnovne škole, a posebno pozivam Prvopričesnike, pjeva Modra Rijeka.
 • Domanovići: Naše HKUD „Stolac“ pozvano je danas, 28. IV. na „Večer folklora“ na Domanoviće u 19,00 s., povodom patrona župe, proba danas poslije sv. Mise u 11 s. u dvorani, generalna proba u 18,00 s., a polazak za Domanoviće u 18,30 s.
 • Hodočašće u Hrasno Kraljici Mira u 2. nedjelju, 12. svibnja, o čemu ćemo više u sljedeću nedjelju, plakat na oglasnoj ploči.
 • Obljetnica Velikog zbora „Mladi“: Spada u sljedeću nedjelju, 3. uskrsna, obilježavamo sedmu obljetnicu Velikog zbora „Mladi“. Zbor je osnovan, 22. IV. 2012. na 3. uskrsnu nedjelju.
 • Župni vjeronauk: najavit ćemo u sljedeću nedjelju.
 • Današnja krštenja 2:
  • Marta Čoko, Borojevići, rođena u Mostaru, 21. veljače 2019., treće dijete roditelja: Marijo Čoko i Jelena rođ. Jakovljević, kuma: Anđela Čoko. Čestitamo!
  • Josip Mihovil Raguž, Stolac – Vidovo Polje, rođen u Mostaru, 16. ožujka 2019., četvrto dijete roditelja: Ante Raguž i Ivana rođ. Mihalj, kum: Renato Prce. Čestitamo!
 • Pred nama je sada na redu sv. Krizma, 19. V. (5. Uskrsna nedjelja) u 11 s.
 • Krizmanici: Ispit za Krizmu u četvrtak, 2. V. u 16 s.
 • A sada jedna važna napomena: u utorak, 30. IV. je Dan našeg blagopokojnog Marka Milanovića, spomen njegove mučeničke smrti u planini na Morinama 1859. kad je imao svega 20-ak godina. Sv. Misa u 11,00 s. predvodi don Ivo Šutalo, bisk. vikar i ovo je 8. obljetnica koju obilježavamo na ovaj način. Sve vas pozivam na ovu sv. Misu, našu školsku djecu i mlade kojima je Marko uzor, vas starije i čitavu župu. Molimo za našega Marka da ga Bog uzvisi na čast oltara. Pod sv. Misom pjeva zbor „Mladi“ i M.R. Svi ministranti doći do 10,30 i obučeni u ministrantsko čekati sv. Misu. U utorak je još jedan veliki događaj u našemu gradu.
 • Državna Vjeronaučna Olimpijada. Sv. Misa slavit će se u našoj crkvi skupa s godišnjicom Marka Milanovića u 11,00 sati na koju će doći 250 djece natjecatelja iz cijele BiH, sa svojim nastavnicima, vjeroučiteljima, ravnateljima, članovima žirija, članovima Katehetskog ureda i članovima Povjerenstva Vjeronaučne Olimpijade. Poslije sv. Mise povorka kreće pješice prema Biskupijskom Centru, a poslije u Osnovnu Školu na natjecanje, pa u Biskupijskom Centru podjela nagrada.
 • U ovom tjednu su PP., PS. i P.N. ispovijed će biti u petak i subotu u 18,00 s. pola sata prije pobožnosti, a u nedjelju u 8,30 sati, sat prije sv. Mise koja će biti u 9,30 sati. U subotu i nedjelju ispovijeda i služi sv. Mise don Nikola Menalo.
 • Danas je u našoj župi veliki događaj Prve Sv. Pričesti u 11,00 s. Prvu Pričest prima 22 naših Prvopričesnika. 11 dječaka i 11 djevojčica. Čestitam našim Prvopričesnicima i njihovim roditeljima, obiteljima iz kojih su nikli, čestitam čitavoj našoj župi, jer ovo je veliki dan za sve nas. Poslije sv. Mise ako tko ima kakvih obveza neka dođe u Župni ured.
 • U 11,00 s.: Ovdje smo svi skupa ovaj dan proslavili lijepo s Isusom, a sada nastavite slaviti u krugu svojih najbližih za obiteljskim stolom. Dumo bi vas danas sve rado posjetio, ali sami znate da je to nemoguće, jer vas je ipak 22. Zato vam sada ovdje uime svih nas kličem: Prvopričesnici – Čestitam! Svaki će Prvopričesnik na početku obiteljskog ručka kod kuće predmoliti Oče naš… i blagosloviti jelo. Prvopričesnici! Vi ste danas prvi put primili Isusa, Pitam vas: Jeste li danas sretni?…Ostanite uvijek sretni uz Isusa i ništa se ne bojte! Prvopričesnicima preporučujem da obave pobožnost 5 Prvih subota na čast prečistom Srcu Marijinu, to je želja Gospe Fatimske koju je izrekla na prvom ukazanju 13. V. 1917., a ukazivala se 6 puta troma djece Luciji (10), Jacinti (9) i Franji (7). A sada se čuvajte teška grijeha da se možete na sv. Misama pričešćivati, a u mjesec dana trebate se ispovjediti. Budući je u subotu upravo P.S. pa samo dođite na sv. Misu i pobožnost Gospi u 18,30 s. i pričestite se i tako ste obavili pobožnost P.S. Eto dragi PP. ovih smo se zadnjih mjeseci svi mučili i trudili i vi i Dumo i vaši roditelji, da se što bolje pripravite za ovaj dan i eto hvala Bogu danas smo svi sretni i radosni. Službena fotografska kuća je danas Foto-Studio-Raguž-Sliko-Stolac, pa se za sve obratite njima… Poslije sv. Mise Dumo će otići u V.P. podijeliti Prvu sv. pričest našoj Mii Marković. Sada poslije Mise naši će momci vani na stolove iznijeti domaćeg pića pa ćemo se malo počastiti i družiti. A poslije u Župni ured ako tko ima kakvih obveza. Sada će PP. primiti diplome, a onda blagoslov i slikanje pred oltarom.
 • Umjetnička Galerija i Muzej se danas mogu posjetiti, ako tko želi, ključ je u sakristiji.
 • Ovih dana umro je naš župljanin Stjepan Matić, pokopan u Bjelojevićima, za pokoj njegove duše, pomolimo se! Oče naš…