Najnoviji župni oglasi!


Presveto Trojstvo, 7. VI. 2020. “A”

 

 

 • Sv. Mise kroz tjedan u 7 s. ujutro, osim u subotu na sv. Antu u 9 s. i u četvrtak na Tijelovo sv. Misa i procesija u 18 s.
 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju u crkvi samo 2: 8,00 i 9,30 s., a 3. sv. Misa na Borojevićima u 11,00 s., a i danas su u crkvi samo 2 sv. Mse: u 8,00 i 9,30 s., a treća Misa na Baranama u 11,00 sati.
 • Današnje krštenje u 9,30 s.: Luka Raguž, Bad Honnef, rođ. u Bad Honnefu Njemačka, drugo dijete rodit. Dalibor Raguž i Marija r. Proleta, kum: Damir Papac. Čestitamo!
 • U četvrtak, 11. lipnja je Tijelovo-Brašančevo-Korosande, zapovijedna Svetkovina i crkvena i državna. Sv. Misa u 18,00 sati u crkvi, a imamo dobro i vanjsko ozvučenje. Poslije sv. Mise tradicionalna procesija kroz Grad. Pozivam čitavu našu župu, a i vi potaknite svoje prijatelje i rodbinu iz svijeta. Neka djeca iz Vrtića dođu s tetama ili majkama, a djeca od I. do V. razreda, posebno Prvopričesnici neka ponesu košarice s cvijećem, koje će posipati putom ispred Presvetoga, molim učitelje-ce da budu uza svoje razrede. A ostali razredi Osnovne Škole također sudjeluju u procesiji, posebno Krizmanici. Molim sve ovogodišnje Prvopričesnike i Krizmanike da u četvrtak dođu u dvoranu Časnih sestara, Prvopričesnici u 16,30 s., a Krizmanici u 17,00 sati da se lijepo obuku kao za Prvu Pričest i Krizmu i tako će obučeni biti na sv. Misi na Tijelovo u prvim klupama, a u procesiji ići ispred Presvetoga poredani dvoje po dvoje. Po našem Gradu bit će 4 oltara odakle će se obaviti blagoslov s Presvetim i blagoslov polja na sve 4 strane svijeta, a završni blagoslov će biti u crkvi. Zamolit ćemo Policiju za uredovanje, Komunalno za čistoću, a naše momke za redare. Molim unaprijed da trgovine, lokali, kafići i sva poduzeća ne rade u vrijeme sv. Mise, procesije i blagoslova od 18,00 do 20,00 s., jer to je veliki događaj u našemu gradu. Pokažimo se svi zreli i odgovorni na nacionalnoj i vjerskoj razini. Molimo odgovorne u Klubu da u 16,00 s. otvore Igralište za parkiranje, radi gužve. Svi ministranti neka budu u sakristiji obučeni u 17,30 sati. A ministrantski sastanak na Tijelovo u 17,00 sati. Generalna proba za sve pjevače Velikog zbora „Mladi“ na Tijelovo u 17,00 s. Ovogodišnji Maturanti-Apostoli i bakljonoše neka dođu u 17,00 s. u dvoranu Časnih sestara, obući se i nositi u procesiji Baldakin, križ i baklje kroz naš Grad.
 • U subotu, 13. lipnja je sv. Ante zaštitnik Bačnika, sv. Misa na Bačniku u 11 s., a prigoda za sv. ispovijed prije sv. Mise.
 • U subotu, 13. lipnja na sv. Antu je Dan Oslobođenja Stoca od Jugočetničke armije, ulazak HVO-a u Stolac. Sv. Misa Zahvalnica u Župnoj crkvi u 9,00 s., a prigoda za sv. ispovijed u 8,00 s., tada će i kip sv. Ante biti izložen pred oltarom za molitve i zavjete, a polaganje vijenaca i prigodni program kod Spomenika na Centru za sve hrvatske branitelje bit će poslije sv. Mise u 10,00 sati.
 • Tečaj priprave za kršćanski brak u Stocu u Biskupijskom Centru: 19., 20 i 21. VI. u 19 s. Zaručnici, javljajte se!
 • Budući smo pri kraju nastavne i vjeronaučne godine, bit će to i svečana sv. Misa-Zahvalnica za svršetak škole i Tebe Boga hvalimo, pa molim svu djecu Osnovne Škole i mlade Srednje Škole da sa svojim ravnateljima, učiteljima, nastavnicima i profesorima budu na ovoj sv. Misi na sv. Antu. Sv. Misu pjeva Mješoviti zbor „Mladi“, pa molim pjevače da dođu na generalnu probu u subotu u 8,30 s., u Župnu dvoranu za mlade.
 • U sljedeću nedjelju, nedjelja po Tijelovu-Brašančevu, sv. Misa na Borojevićima u 11,00 sati, a prigoda za sv. ispovijed prije sv. Mise.
 • Cnak: u dnu crkve možete nabaviti novi broj CnaKa po cijeni od 3 KM. ima i o našoj župi – o Radimlji.
 • Folklor: proba za sve folkloraše i Zbor „Mladi“ na Tijelovo u 17,00 s., na sv. Antu u 8,30 s., a u nedjelju u 9,00 sati.
 • Prva Pričest: Danas pod sv. Misom u 9,30 s. predstavilo nam se 26 naših ovogodišnjih PP., želimo im sretnu pripravu za Prvu sv. Pričest, koja će biti u sljedeću nedjelju pod sv. Misom u 9,30 s. Službena fotografska kuća bit će Studio-Plus-Sliko Stolac. Klub ćemo zamoliti da u 8,30 s. otvore Igralištre za parkiranje. Prvopričesnici doći u 8,30 s., a pjevači proba u 9,00 s.
 • U subotu ispovijed za Prvopričesnike i njihove roditelje u 16,00 s., podjela robe za PP. i proba.
 • Vjeronauk za Prvopričesnike: ponedjeljak, srijeda i petak u 17,00 s., a za Krizmanike isti dani: ponedjeljak, srijeda i petak u 18,00 s.
 • Roditeljski sastanak za Krizmanike i njihove roditelje, bit će danas poslije sv. Mise u 8,00 s. u Dvorani za vjeronauk.
 • Pred nama je Ilindan, 20. srpnja: Patron župe i Dan grada i općine. Svetu Misu na Ilindan u 11,00 s. predvodi mons. dr. Petar Palić, biskup hvarsko-bračko-viški.
 • Večer Folklora: bit će na pozornici kod Župne crkve, na drugu večer trodnevnice sv. Iliji, subota, 18. srpnja u 20,00 s., a poslije Folklora opće pučko slavlje, tu večer pjeva grupa „Kamen“ i Marin Previšić iz Neuma.
 • Na Ilindan večer u 21,00 s. Koncert na pozornici kod Župne crkve, pjeva Zoran Begić-Zoka, a prati ga njegov bend, Ulaz slobodan, svi ste pozvani. Svi u Stocu i okolici slavimo sv. Iliju Proroka kao svoga zaštitnika, a potaknimo i druge, nek se zna: Stolac taj dan slavi!
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.
 • Ovih dana umrli su naši župljani: Daniel Vidović i Veronika Bradarić iz Vidova Polja, za pokoj njihovih duša pomolimo se! Oče naš…