Najnoviji župni oglasi!


Presveto Trojstvo,16.VI.2019.”C”

 

 

 • Sv. Mise kroz tjedan u 7,00 sati ujutro, osim u četvrtka na Tijelovo sv. Misa i procesija u 18,00 sati.
 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju u crkvi samo 2: 8,00 i 9,30 s., a 3. sv. Misa na Borojevićima u 11,00 s., a i danas su u crkvi samo 2 sv. Mise: u 8,00 i 9,30 s., a treća na Baranama u 11,00 sati.
 • U četvrtak, 20. lipnja je Tijelovo-Brašančevo-Korosande, zapovijedna Svetkovina i crkvena i državna. Sv. Misa u 18,00 sati u crkvi, a imamo dobro i vanjsko ozvučenje. Poslije Mise tradicionalna procesija kroz Grad. Pozivam čitavu našu župu, a i vi potaknite svoje prijatelje i rodbinu iz svijeta. Neka djeca iz Vrtića dođu s tetama ili majkama, a djeca od I. do V. razreda, posebno Prvopričesnici neka ponesu košarice s cvijećem, koje će posipati putom ispred Presvetoga, molim učiteljice da budu uza svoje razrede. A ostali razredi Os. Šk. također sudjeluju u procesiji, posebno Krizmanici. Molim sve ovogodišnje Prvopričesnike i Krizmanike da u četvrtak dođu u dvoranu Časnih sestara, Prvopričesnici u 16,30 s., a Krizmanici u 17,00 sati da se lijepo obuku kao za Prvu Pričest i Krizmu i tako će obučeni biti na sv. Misi na Tijelovo u prvim klupama, a u procesiji ići ispred Presvetoga obučeni dvoje po dvoje. Po našem Gradu bit će 4 oltara odakle će se obaviti blagoslov s Presvetim i blagoslov polja na sve 4 strane svijeta, a završni blagoslov u crkvi. Zamolit ćemo Policiju za uredovanje, Komunalno za čistoću, a naše momke za redare. Molim unaprijed da trgovine, lokali, kafići i sva poduzeća ne rade u vrijeme Mise, procesije i blagoslova od 18,00 do 20,00 s., jer to je veliki događaj u našemu gradu. Pokažimo se svi zreli i odgovorni na nacionalnoj i vjerskoj razini. Molimo odgovorne u Klubu da u 16,00 s. otvore Igralište za parkiranje, radi gužve. Svi ministranti neka budu u sakristiji obučeni u 17,30 sati. A ministrantski sastanak na Tijelovo u 17,00 sati. Generalna proba za sve pjevače Velikog zbora „Mladi“ na Tijelovo u 17,00 s. Ovogodišnji Apostoli i bakljonoše neka dođu u 17,15 s. u dvoranu Časnih sestara, obući se i nositi u procesiji Baldakin, križ i baklje. Ove godine u procesiji sudjeluju i naši župni nogometaši KMNL, jer smo i ove godine po treći put uzastopno osvojili prvo mjesto na Završnici KMNL Crkve u Hrvata u Varaždinu.
 • U sljedeću nedjelju, nedjelja po Tijelovu-Brašančevu, sv. Misa na Borojevićima u 11,00 sati, a prigoda za sv. ispovijed prije sv. Mise.
 • U petak, 21. lipnja je prvi dan ljeta.
 • Cnak: u dnu crkve još možete nabaviti posljednjeg broja CnaKa po cijeni od 3 KM. i Radosna Vijest po 2 KM.
 • Folklor: proba za sve folkloraše i Zbor „Mladi“ na Tijelovo u 17,00 s., danas poslije sv. Mise u 9,30 sati proba za sve Folkloraše u Dvorani za mlade i u utorak u 19,00 sati proba u dvorani.
 • Pred nama je Ilindan, 20. srpnja: Patron župe i Dan grada i općine. Svetu Misu na Ilindan u 11,00 s. predvodi mons. Zdenko Križić, biskup gospićko-senjski.
 • Večer Folklora: bit će na pozornici kod Župne crkve, na prvu večer trodnevnice sv. Iliji, srijeda, 17. srpnja u 20,00 s., a poslije Folklora opće pučko slavlje, tu večer pjeva grupa „Kamen“ i Marin Previšić iz Neuma.
 • Na Ilindan večer u 21,00 s. Koncert na pozornici kod Župne crkve, pjeva Miroslav Škoro, prati ga njegov bend, a predgrupa širokobriješki Dukati. Ulaz slobodan, svi ste pozvani. Svi u Stocu i okolici slavimo sv. Iliju Proroka kao svoga zaštitnika, a potaknimo i druge, nek se zna: Stolac taj dan slavi!
 • KMNL: Stočani opet prvaci na Završnici KMNL Crkve u Hrvata u Varaždinu 2019. Sinoć smo imali čast na Laudato TV pratiti Finale Prvenstva KMNL Crkve u Hrvata u Varaždinu: Stolac-Kreševo 2:0 i tako smo po treći put postali prvaci ove reprezentativne športske priredbe Crkve u Hrvata. Naši momci dolaze večeras s peharima, medaljama i nagradama. Osim prvog mjesta još imamo najboljeg igrača čitavog prvenstva Marija Marića i najboljeg strijelca čitavog natjecanja Josipa Boškovića. Ovo je zaista veličanstveno i svake hvale vrijedno, da jedan relativno mali grad i mala župa drži športski pobjednički pehar Crkve u Hrvata 3 godine u svojim rukama. Bio je i Dumo nepuna dva dana s našim športašima, ohrabrio ih, blagoslovio, s njima se družio, a onda se vratio u župu svojim obvezama. O ovome ćete moći čitati ovih dana na našim portalima. Na Tijelovo će naši športaši sudjelovati zajednički u sv. Misi u 18,00 sati i u Tijelovskoj procesiji s pobjedničkim medaljama kroz naš grad.
 • Jedna važna obavijest: U utorak, 18. lipnja u našem Biskupijskom Centru u Stocu u 20,00 sati bit će predstavljanje knjige našega biskupa Ratka o kard. Alojziju Stepincu: „Nada koja ne postiđuje“. Knjiga se predstavlja širom svijeta gdje Hrvati dišu i svugdje je odlično primjena uz veliku nazočnost slušateljstva. Evo i mi imamo iznimnu čast sudjelovati na predstavljanju knjige, u našem gradu, u kojoj je na poseban način opisan ovaj hrvatski velikan, kojemu se veličina u zadnje vrijeme želi osporiti, pa vas sve molim dođite u utorak večer u naš Biskupijski Centar u Stocu u 20,00 sati, možete doći obiteljski, pojedinačno, bračno, dođite i mladi i stariji i uvjeren sam da ćete se vratiti obogaćeni, ponosni i s još većim poznavanjem ovog velikana hrvatskog katoličkog puka.
 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.
 • Ovih dana umrli su naši župljani: Janja Baković, Dragica Raič i Marinko Perić, za pokoj njihovih duša, pomolimo se! Oče naš…